Stay LocalStay Local
Glemt kodeord

Selv-Guidet vandreferie på Sicilien og de Æoliske Øer – 8 dage

total pris
Fra 688,-
total pris
Fra 688,-

Tilgængelige Boliger

Ingen Boliger Fundet

Hvorfor du skal vælge at bo her:

 • Ultimativ vulkan tur

 • Oplev de Æoliske øer

 • Det smukkeste Sicilien

Beskrivelse af Selv-Guidet vandreferie på Sicilien og de Æoliske Øer – 8 dage

Tag på vandreferie hen over lavastrømmene på Siciliens vilde vulkan Etna, der med sine 3323 meter i højden er Europas højeste vulkan. Og hop på en båd til de små Æoliske øer og gå en tur på deres vulkan tinder, der stiger direkte ud af et turkisblåt hav.

Vulkaner – Tag på vandretur på aktive vulkaner inklusiv Stromboli og Etna

Lipari – Nyd det livlige natteliv og se de antikke romerske ruiner

Kystlinjen – Fantastiske strande og hyggelige små fiskerlandsbyer

Priser og afrejser

Prisinterval 4.860 – 6.660 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 1.170 – 1.620 kr.

Der er individuelle afrejser, da turen ikke kræver guide.

Bestilling foregår ved at benytte bestillingsformularen når du har søgt en dato, eller ved at sende os en mail. Så vil vi arrangere din tur i samarbejde med dig.

Mødested

Øen Lipari. I byen Milazzo på Sicilien, afgår både til Lipari (sidste båd til Lipari afgår kl. 18:30). Detaljer følger ved bestilling. Vi anbefaler ankomst til Sicilien dagen inden turen starter.

Tur detaljer

Turene på denne ferie varierer mellem 5.5 og 14 kilometer. Meget af terrænet er vulkansk med klipper og noget løst grus. Den hårdeste tur, som er turen op til Stromboli  (924 meter i højden), er en frivillig guidet tur. Dagen på Mount Etna er også en del af guidet tur. Der er ingen teknisk svære sektioner og du skal ikke klatre.

Maksimalt antal meter i højden

924

Inkluderede måltider

7 * morgenmad

Ophold

7 nætter på hotel

Sværhedsgrad

Middel

Transport

Bus & Færge

Sicilien distancer

Dag til dag program

Dagsprogrammet kan variere afhængig af afrejsedatoer og vejret.

DAG 1 – Start turen i Lipari

Du begynder din ferie i hovedbyen Lipari, der ligger på øen af sammen navn – lige nord for Sicilien. Det er let at komme hertil med færge og der går lokale busser til de mange forskellige vandreture på øen. Lipari er den livligste af de Æoliske øer. Du kan besøge det gamle fort, besøge fiskemarkedet eller sidde og nyde et godt måltid på en bistro i den gamle havn, Marina Vecchia.

Hvis du ankommer til Catania Lufthavn (CTA) den første dag, skal du lande senest kl. 12.30 for at nå den sidste katamaran kl. 18:30.

DAG 2 – En række af vandreture at vælge imellem på Lipari

Over de næste tre dage får du chancen for at nyde en række af forskellige vandretur på Lipari, der er den største af de Æoliske øer på UNESCO World Heritage listen. Det er dig der bestemmer hvilke ture du vil på og hvilken dag de passer dig bedst.

I dag kan du f.eks. vandre til sydspidsen af øen og til Mount Guardia med start i havnen. På turen får du en fantastisk udsigt over kysten. Først går turen til det astronomiske observatorium med udsigt over øen Vulcano Island, dernæst går  turen ned til den gamle del af Lipari, med den smukke historiske arkitektur.

Som et alternativ kan du vælge en kortere tur fra en strand til en anden – Acquacalda til Canneto. På den tur skal du tage den lokale bus fra Lipari til Acquacalda. Turen går gennem typisk vegetation fra Middelhavet og på vejen vil du se pimpstens huler og du kan nyde den fantastiske udsigt til naboøerne. Nogle af de bedste udsigter finder du på udsigtspunktet 346 meter over havets overflade. Turen slutter i Canneto, med den mest berømte strand på Lipari. Her kan du nyde en svømmetur før du tager bussen tilbage til Lipari by.

Turen til Mount Guardia er ca. 11.5 kilometer og du skal regne med den tager ca. 5 timer og den har en stigning på  560 meter. 

Turen fra Acquacalda til Canneto er på 5.5 kilometer, den tager ca. 1 ½-2 timer og har en stigning på ca. 380 meter.

DAG 3 – Andre vandreture på Lipari

I dag kan du overveje turen fra Quattropani langs vestkysten af øen. Det er den vildeste del af  Lipari og du kommer rigtigt ud i vildmarken. Du skal begynde med at tage den lokale bus fra Lipari til Quattropani.  På vejen er der de mest fantastiske udsigter og til sidst når du San Calogero Thermale Bade. Du kan vandre tilbage til Lipari by gennem smukke små landsbyer og og forbi vulkanske røgfyldte gas huller (fumaroles).

En alternativ mulighed er at tage båden over til øen Vulcano og vandre til  Gran Cratere. Vulcano er en lille men imponerende ø, og du kan vandre igennem et månelandskab til Gran Cratere, også kaldet “det store krater”, der konstant udleder en gullig røg. Fra toppen har du en fantastisk  360 graders udsigt over øen og det vulkanske landskab nedenfor. Nedturen langs grønne stier giver dig en fantastisk farve kontrast til det blå hav og de mørkegrå klipper.

Turen fra Lipari til Quattropani er 13.5 kilometer og tager dig omkring 4 ½-5 timer med en opstigning på omkring 500 meter og en nedstigning på 800 meter. 

Vandreturen op til Gran Cratere på Vulcanoer er på lidt under 6 1/2 kilometer og vil tage dig omkring 2 ½ time med en stigning på ca. 370 meter.

DAG 4 – Sidste vandredag på Lipari

Du kan i dag overveje at tage en kort færgetur til Salina Island. Salina er anderledes end naboøerne, for den har et frodigt landskab med vilde blomster, skove og bakker dækket af vinmarker. Når du ankommer så tag den lokale bus til Semaforo di Pollara. Her kan du se det forladte fyrtårn på bakken, og herfra kan du vandre langs vestkysten. Det er en hård tur med nogle stejle stigninger, men belønningen er den smukkeste udsigt til øerne Filicudi og Alicudi. Turen ender i landsbyen Rinella, hvor du kan tage bussen tilbage til havnen i Salina.

Vandreturen på Salina er 7 ½ kilometer og du skal forvente det tager 2 ½-3 timer med en stigning på  405 meter og nedstigning på 655 meter.

DAG 5 – Spændende tur til den bemærkelsesværdige ø Stromboli

I dag skal du med færge til øen Stromboli. Når du ankommer i havnen vil din bagage blive transporteret til dit hotel. Nu har du mulighed for at nyde byens snævre hvidvaskede gader uden bagage. 

Stromboli er en oplevelse for livet, for vulkanen er konstant i udbrud, året rundt.

Du kan vælge rundturen til 272 meter over havets overflade for at se lava-marken ‘Sciara di Fuoco’. Denne tur er egnet for alle, og turen er sjældent lukket pga. vulkansk aktivitet.

Turen Stromboli til Sciara del Fuoco er ca. 8 1/2  kilometer og tager ca. 2 ½ time med en stigning på 325 meter.

DAG 6 – Færge til Milazzo og tog eller bus til Catania

I dag skal du finde vej fra Stromboli til Milazzo med katamaran eller færge og fortsætte med tog eller bus til  Catania. Du får alle detaljerne i destinations manualen før afrejse. Du har hele eftermiddagen til at udforske denne smukke og livlige by. Hvis vejret er varmt, anbefaler vi at prøve en “granita” som er høvlet is og frugt sirup serveret med en bolle.

DAY 7 – Guidet vandretur på Mount Etna

Denne morgen vil du blive transporteret i taxa til Piano Provenzana, hvor du skal udforske den majestætiske vulkan Etna på en guidet tur. Vandreturen tager dig over vulkanens sider hvor du ser lava strømme, huler og frodig vegetation. Vi skal også nyde en picnic med lokale specialiteter. Du bliver kørt tilbage til dit hotel om eftermiddagen, så du kan nyde din sidste aften i Catania.

Dagens vandretur er på 10 kilometer og forventes at tage 4 ½-5 timer med en stigning på  450 meter. Gruppen har maksimalt 8 deltagere af blandede nationaliteter, og guiden taler engelsk og måske et andet sprog.

DAY 8 – Turen ender i Catania

Efter morgenmaden slutter din organiserede tur.

Der er offentligt transport fra Catania city eller Catania Station til Catania Lufthavn (CTA). Billetterne køber du selv.

Inkluderet i prisen

7 nætter på 3-4 stjernet hotel
7 morgenmad
Diverse ture og billetter som nævnt i dag til dag programmet

Ikke inkluderet

Turistskat på hotel
Fly tur&retur til Sicilien
Ekskursion til Stromboli’s top – ca. 30 € + 3 € tax pr person.
Alt der ikke specifikt er nævnt ovenfor.

Send en forespørgsel

  Faciliteter

  • Aktiv ferie på egen hånd
  • Vandreferie

  Kort

  Kalender

  Få et skræddersyet tilbud

  Vil du hellere have et personligt skræddersyet tilbud ? Udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig indenfor 24 timer. Vi baserer tilbuddet på det sted, du kigger på nu. Er du åben for andre muligheder, så skriv gerne i kommentarfeltet.

   Her kan du også bo

   Villa Salone – Cefalu
   Sicilien Italien

   Villa Salone Sicilien
   Engelsk beskrivelse:   Villa Salone, 175 metres above sea level, is a bright modern structure set in a green park
   Pris pr. nat fra
   2.174,-

   Villa Purpura – Castelvetrano området
   Sicilien Italien

   Villa Purpura - Sicily
   Villa Purpura byder på et dejligt udendørsområde Villa Purpura er en dejlig feriebolig placeret på det vestlige Sicilien. Villa Purpura