Stay LocalStay Local
Glemt password?

Rejser til Sicilien

Stay local på Sicilien

Sicilien har det hele og lidt til. Øen har ligeså mange indbyggere som Danmark, men er mindre end Jylland, og det på trods af et ofte bjergrigt og tyndt befolket indre. Alligevel var Sicilien i århundreder Italiens kornkammer, for øen har altid været yderst frugtbar, og selv i dag er landbruget den vigtigste aktivitet.

Sicilien – et mulitetnisk møde

Men selvom du vil elske de dugfriske frugter og grøntsager, så har Sicilien langt mere at byde på. Intet andet sted i Italien finder du en så varieret kulturarv, som skyldes at øen gennem årtusinderne er blevet besat af det ene folkefærd efter det andet: grækere, arabere, romere, spaniere, franskmænd osv. Dette har gjort Sicilien til et af verdens mest spændende multietniske samfund på den bedst tænkelige måde, for alle de forskellige kulturer er smeltet sammen til en unik siciliansk identitet mellem Øst og Vest.

Ligeså afvekslet som kulturen er naturen. Du kan på samme dag opleve høje bjerge og skønne sandstrande, og byerne spænder fra små romantiske fiskerlejer over tilbagelænede provinsbyer til pulserende storbyer. At nyde ”la dolce vita” i småbyerne langs kysten er en ligeså stor oplevelse som spadsere rundt i uforlignelige storbyer som Catania og Palermo, hvor dyb fattigdom og storslået rigdom lever side om side.

Og så er der naturligvis det sicilianske køkken. Forbered dig på et sansebombardement af friskfangede fisk og skaldyr, intenst smagende grønsager, pragtfulde oste og fantastiske søde sager. Skyl det hele ned med de lokale vine, som i de sidste mange år konstant er blevet bedre. Bon appetit!