Toscana

Aktiviteter i Toscana

Inspiration til aktiviteter og ture i Toscana

Når turen til Toscana først er booket, sikkert for lang tid siden, melder spørgsmålet sig jo naturligt. Hvad skal vi lave ? Naturligvis skal du slappe lidt af, men der er nok en årsag til at du har valgt Toscana, fremfor en eller anden uspecificeret strand i et charterkatalog med deltagelse af en bagstiv teenager der guider rundt med horderne i lufthavnen. 

Der er vanvittigt mange muligheder i Toscana. Vi har samlet en del her og der kommer hele tiden nye til.

De er delt op efter områder, så det er nemmere at overskue alle mulighederne.

Det østlige Toscana (Siena og Arezzo)

Det vestlige Toscana (Vestkysten, Livorno, Pisa, Lucca)

Det sydlige Toscana (Grosetto)

Det nordlige Toscana (primært Firenze og omegn)

Hvor ligger områderne i Toscana?

Lad os lige få geografien på plads først. Toscana er en af 21 regioner i Italien. Regionen er opdelt i provinser, og dem er der ti af som du kan se på kortet. De nordligste regioner er ikke så kendte, mens både Pisa, Firenze og Siena er langt mere kendte blandt den danske befolkning.

I bil kan det godt tage lidt tid at krydse Toscana, med mindre du bruger en af de to store motorveje. Der går to motorveje mellem Pisa og Firenze, og så går der den store nord-syd gående motorvej A1 fra nord og Firenze, og hele vejen til Rom. A1 kommer fra Bologna, går rundt om Firenze og sydpå midt mellem Arezzo og Siena. Alle andre veje er landeveje, nogle gange med masser af sving, npr der er en mindre bjergtop der skal forceres. Her er hastigheden ikke hurtig, så undersøg altid, fx. på Google Maps hvad det vil tage af tid og læg så gerne lidt til.

Toscana kort

Østlige Toscana

Det østlige Toscana består overvejende af provinserne Siena og Arezzo. Det er her langt de fleste af vores Villaer i Toscana ligger, og derfor er det et område, som vi oftest får spørgsmålet om hvad der er at opleve.

Privat kok eller madlavningskursus

Vi har en helt særlig forkærlighed til Alessandro, der er vores “hus kok” og han jonglerer med gryder, potter og pander netop i det område omkring Arezzo. Er i over 6 personer, så kan vi sagtens få ham til at køre længere væk, men så skal han have transportomkostningerne dækket.

Læs også om Siena og det sydlige Toscana i bloggen

Vestlige Toscana

Det vestlige Toscana regner vi med området omkring Pisa og Livorno. Det vil sige ca. halvdelen af den Toscanske Kyst og byerne Pisa og Lucca. Pisa er meget mere end Det skæve Tårn, og Lucca er et must see hvis du er i området. I oplandet er der mange muligheder for cykelture, vinture og andre hyggelige familie aktiviteter.

Sydlige Toscana

Vi er i Grosetto provinsen. Det er muligvis den mest turistfattige del af Toscana. Der er en række ganske anstændige strande ved vestkysten, og østpå er du ret tæt på de meget kendte vinbyer Montalcino og Montepulciano.

Nordlige Toscana og Firenze

Firenze er hovedstanden i Toscana, og her er der en perlerække af muligheder. Tager du omegnen med, så har du et væld af muligheder for en lang række aktiviteter i området.

Læs også om Firenze og det nordlige Toscana i bloggen

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien