I-Veroni-pool.jpg I_veroni Agruturismo I Veroni Toscana

Mærk friheden med en bilferie til Italien

Kør-selv ferie til Toscana, Marche, Umbrien og alle de andre skønne regioner i Italien

Kør-selv ferie til Toscana

Toscana

Kør-selv ferie til Toscana

Castellucio i Monte Sibilini nationalpark

Umbrien

Kør-selv ferie til Umbrien

Marche

Kør-selv ferie til Marche

Sicilien tempel

Sicilien

Kør-selv ferie på Sicilien

Byen Sirmione ved Gardasøen

Gardasøen

Kør-selv ferie til Gardasøen

Kør-selv ferie giver dig ubetinget frihed

Hvad enten du flyver og lejer en bil til din kør-selv ferie, eller om du tager bilen med til Italien, er op til dig. Stay Local har forslag til din kør-selv bilferie.

Du overvejer måske om sommerferien skal være en bilferie til Italien. Men skal du køre til Gardasøen, Toscana, Umbrien eller måske længere sydpå? Læs guiden her til kør-selv ferie. Vi deler de bedste tips og hjælper dig på vej til den helt rigtige sommerferie.

Agriturismo il Pozzo, Toscana

Skal du sidde på Agriturismo il Pozzo ved Capolona i Toscana til sommer? 

På en kør-selv ferie i Italien bestemmer du selv

Hos Stay Local har vi stor erfaring med at planlægge individuelle ferier, og nedenfor får du en række gode råd og tips til din kør-selv ferie i Italien.

Italien har i årtier været kendt for at være perfekt til bilferie – og hver generation bliver lige forelsket i kulturen, sproget, maden og ikke mindst naturen. Vi er mange, som med nostalgi husker turen sydpå med stau på de tyske motorveje, turen over Kassel bakker og tidspunktet, hvor man kørte ind i de forjættede Alper.

Med et landskab så varieret som det italienske, er det helt oplagt at vælge friheden ved kør-selv ferie. Her kan du nemlig frit vælge og kombinere badeferie, de storslåede naturparker, gamle krogede byer og autentisk ferie på en agriturismo.

De italienske regioner har hver deres charme og du kan sagtens kombinere et par stykker af dem. Vejene er gode og afstandene er overkommelige, så uanset om du planlægger bilferie på budget eller om det er kør-selv ferie med børn, så giver bilen dig friheden til selv at vælge dine destinationer.

Et godt tip til din bilferie!

Vil du være sikker på at få den rigtige bolig, der passer til dig og din familie? Så skal du ikke være bange for at du er for tidligt ude. Kontakt os gerne i oktober/november i året inden du skal rejse, så har du frit valg på alle hylder. Efter årsskiftet er mange villaer og de mest populære agriturismoer udsolgte.

Gardasøen

Gode råd til bilferie i Italien

Skal jeg køre i min egen bil fra Danmark eller leje en bil i Italien?

Der er fordele og ulemper ved begge dele hvis du vil på bilferie i Italien.

Fordelen ved at tage din egen bil med er, at du ikke skal bekymre dig om bagagevægt, og hvad du må og ikke må have med i flyet. Husk dog at have lidt plads ledig i bilen, hvis du bliver fristet af at købe noget vin, terrakottavaser eller noget helt andet med hjem.

Desuden er turen gennem Europa også være en ferie i sig selv. Du bestemmer også selv tempoet. Tag en overnatning i det smukke Bayern i Sydtyskland eller i Alperne og mærk den kølige, stille bjergluft, som kun brydes af køernes klokker.

En anden fordel er, at det er tilladt for udenlandske biler at besøge visse af de mindre, italienske øer, mens de lokalt lejede biler må blive på fastlandet. Reglerne skifter ofte på dette område, så du skal holde sig opdateret, hvis du har planer om at køre til fx Capri. Vi hjælper selvfølgelig med at finde de pågældende regler, inden du tager afsted.

Ulempen ved at køre i egen bil siger næsten sig selv. Der er langt til Italien og der skal lægges et par dage til i hver ende til transporten. Du skal afveje om det er i orden, at en del af din sommerferie kommer til at foregå i kø på en motorvej og transport i det hele taget. Hvis du rejser med børn kan det være en lang tur set fra bagsædet, især hvis de har tendens til køresyge.

Du sparer altså tid hvis du lader din kør-selv ferie i Italien starte i lufthavnen. Hvis du ikke har god tid, måske bare en uge til rådighed, er det en klar fordel at flyve til Italien og leje bilen der.

Ulempen er, at du er begrænset på bagagen, og at du ikke har mulighed for at købe ret meget med hjem. Lidt af den fleksible følelse kan også forsvinde lidt, da du er bundet af at skulle aflevere bilen et bestemt sted og nå dit fly hjem.

Hvis du overvejer at leje bilen i Italien, så har vi priser og en guide til hvad du skal være opmærksom på ved billeje i udlandet.

Vinlandskab i Toscana
Tonnara di Scopello på Sicilien

Hvor skal jeg tage hen på bilferie i Italien?

Det er vigtigt at overveje en del faktorer, inden du beslutter dig for hvor i Italien, du skal tage på kør-selv ferie. Hvor lang tid har du? Vil du have en fast base at køre ud fra, eller vil du hellere rundt at se nogle forskellige regioner og områder? Skal det være en aktiv ferie, eller skal der også være tid til at dase ved poolen eller på stranden? I de varme sommermåneder, kan det være en varm fornøjelse at besøge byerne, så sæt gerne tid af til afslapning og afkøling!

Hvis det er første gang du skal på kør-selv ferie i Italien er det helt oplagt at se på en af de mest kendte destinationer som Toscana. Når du ser billeder af italienske landsbyer gemt i disen bag bløde bakker, så er det højst sandsynligt fra Toscana. Toscana er nærmest perfekt til en kør-selv ferie. Der er så mange smukke områder og små middelalderbyer at opleve. Man kan besøge et hav af vingårde og gårdudsalg, hvor du bliver fristet til at fylde bilen op med toscanske specialiteter. Du kan læse meget mere om vores passion for Toscana i vores blog-indlæg om det autentiske Toscana eller på vores mange Toscana sider.

Umbrien og Marche er også oplagte valg – især hvis du elsker Toscana, men gerne vil prøve noget lidt nyt. Landskaberne kan minde meget om Toscana, men du har det lidt mere for dig selv her, hvor turisterne er færre. Der er også spændende egnsretter, vin og delikatesser at afprøve.

Hvis du ikke har lyst eller tid til at køre ned til Toscana, Umbrien eller Marche, er søerne i Norditalien også et godt valg – og måske det mest traditionelle. Du kender med garanti nogen, som tog campingvognen med til Gardasøen i 80’erne og 90’erne. Meget har ændret sig siden, og Gardasøen har fået et mere flatterende ry. Især den nordlige ende af Gardasøen, hvor de maleriske byer slænger sig på en perlerække mellem den smukke sø og bjergene, som rejser sig stejlt fra søen. Besøg Sirmione, Riva del Garda, Malcesine og Limone.

Piemonte i Norditalien er også en smuk region, især hvis du er glad for vin. Her bliver de fabelagtige Barbera-vine fra Asti og Alba lavet, og i Langhe-området er også et must, hvis du er i Piemonte.

Vil du gerne prøve noget helt andet, så skal du overveje Sicilien (med lejebil) eller de lidt mere ukendte regioner Apulien og Calabrien helt nede i det sydlige Italien. Her skal du have god tid, hvis du kører helt fra Danmark, men du kan også nemt flyve til Napoli eller Bari og leje en bil der. Begge regioner er perfekte hvis du vil kombinere smuk natur, fantastisk mad, vin og ikke mindst italiensk is med et par dages badeferie. Vandet er lunt og krystalklart begge steder!

Villa i Toscana

Hvor skal jeg bo i Italien på min kør-selv ferie?

Der er mange muligheder for skønne autentiske perler, men for dem alle gælder der én regel: Hvis du rejser i højsæsonen så skal du bestille overnatning på forhånd!

Fordelen ved bilferie er selvfølgelig at du har mulighed for at have base flere forskellige steder undervejs. Vi anbefaler dog at du bliver nogle nætter hver sted, så du ikke skal bruge ferien på at pakke ud og ned hver eneste dag. Vi elsker selv de ”skæve ferier” hvor man ikke bor på store hotelkæder, men i stedet på mindre, lokale steder som italienerne selv foretrækker. Vi tilbyder både gode ferielejligheder, mindre hoteller, villaer til den store familie og hyggelige agriturismo (bed & breakfast på landet) – så fortæl os hvad du drømmer om, så sørger vi for at finde de steder der passer bedst til dig og dit rejseselskab.

 

Kan man få all-inclusive på en bilferie i Italien?

Ja, det kan man faktisk godt! All-inclusive og kør-selv-ferie kan sagtens kombineres. De skønne agriturismo tilbyder ofte ”mammas” madlavning om aftenen, udover en lækker morgenmad selvfølgelig. Du skal bare selv klare frokosten. Nogle af stederne kan du endda kombinere all-inclusive med dit eget køkken. Husk at fortælle os det på forhånd, hvis du gerne vil have aftensmaden med. Agriturismo il Pozzo er bare en af de skønne agriturismo, hvor du får helt fantastisk mad og også selv kan kokkerere på grillen.

Bilferie i Italien er mange ting, og du har sikkert din helt egen drøm. Vi kan hjælpe dig med at skræddersy netop den ferie du drømmer om – så den passer både til dig, og dem du rejser med.

Kontakt os gerne for endnu flere gode råd til din kør-selv ferie i Italien.

Populære steder i Toscana til din kør-selv ferie

Pris pr. nat fra
608,-

Agriturismo Baccoleno – Asciano
Toscana Italien

Agriturismo Baccoleno, Toscana
Toscana er kendt for billedskønne panoramaer, men sjældent er det så flot som her. De lækre lejligheder med aircondition, wi-fi og opvaskemaskine ligger her i ophøjet fredfyldte omgivelser
Pris pr. nat fra
1.548,-

Agriturismo La Piazzetta – San Gimignano
Toscana Italien

Agriturismo la Piazzetta, San Gimignano, Toscana
Lækker vingård centralt i Toscana, tæt på både Pisa og Firenze. Du bor midt i det centrale Toscana, på en udsøgt lille vingård, der har 4 hyggelige og velindrettede lejligheder.
Pris pr. nat fra
1.140,-

Torraccia di Chiusi – San Gimignano 
Toscana Italien

Alt er smukt og smagfuldt på Torraccia di Chiusi. Her leves drømmen om det gode liv på landet i Toscana fuldt ud med restaurant, pool, aircondition og omgivelser, du vil drømme dig tilbage til