Piemonte - vin, bjerge og søer

Find rejse

Er Piemonte Italiens mest oversete perle? Der er mange kandidater til titlen, især i Syditalien, men Piemonte ligger nu af flere årsager rigtig godt i konkurrencen, ikke mindst set med danske øjne. Der er nemlig ikke meget mere end 1200 km fra den danske grænse til Piemonte, altså kortere end til Gardasøen, så det er et oplagt mål for kør-selv-ferie.

Ferieboliger i Piemonte

Pris pr. nat fra
2.677,-

Villa Casa Del Lago – Stresa
Piemonte Italien

Villa Casa del Lago, Piemonte
Villa Casa Del Lago er et hyggeligt feriehus, beliggende nær stranden. I den charmerende villa finder du en fælles gårdhave,
Pris pr. nat fra
3.997,-

Villa Verbano – Arona
Piemonte Italien

Villa Verbano
Med den vidunderlige udsigt over Maggiore søen, befinder Villa Verbano sig på en skråning kun 1 kilometer fra byen Meina.

Rejser til Piemonte

Der er en rigtig god grund til at køre til, eller rettere hjem fra Piemonte. Regionen frembringer nemlig noget af Italiens bedste vin, og hvem vil ikke gerne have et par kasser Barolo eller Barbaresco med hjem? Du skylder også dig selv at smage anden sød mousserende vin end den tarvelige Asti, du kender fra de danske supermarkeder: Prøv en god flaske Moscato d’Asti eller Brachetto d’Aqui, de holder ikke megen alkohol, men smager himmelsk.

Det lokale køkken er i sig selv grund nok til at tage turen fra Danmark. Piemonte er virkelig et paradis for madelskere! Madens varierede indflydelse fra både bjerge og sletter er noget helt andet end det, vi normalt tænker om italiensk mad. Her er simreretter, polenta og smør i højsædet, og det er også i Piemonte, at Slow Food konceptet har sin oprindelse. En af de lokale specialiteter, du nok har smagt er vitello tonnato, tynde skiver af kalvekød med en sauce af mayonnaise, tun, kapers og citron.

Piemonte desuden kendt for sine dejlige trøfler, som generøst bliver revet over både risotto og pastaretter. Den søde tand snydes ikke i Piemonte, som er hjemstedet for Nutella. De voksne bør prøve en af de lokale små producenters udgave, hvor der er brugt de dyre, men ufattelig lækre lokale hasselnødder. Også for de voksne er de fyldte chokolader fra byen Cuneo, de såkaldte cunesi, som er fyldt med romtrøffel.

Aktiviteter i Piemonte

Piemonte

Men Piemonte er langtfra kun mad og drikke. Naturen er mange steder enestående smuk. Det gælder ikke kun Maggioresøen, som sagtens kan måle sig med den mere kendte nabo, Comosøen, men også bjergene er vidunderlige. Og for foden af bjergene ligger de rullende vinmarker plettet af små middelalderbyer som perler på en snor.

Når det kommer til kultur og historie, kan Piemonte let måle sig med enhver anden del af Italien. Den gamle kongeby Torino er uden diskussion en af Italiens mest seværdige byer, og den besidder en helt anden ophøjet elegance end fx Milano, samtidig med at hverken shoppingmuligheder eller seværdigheder står tilbage for denne. Piemonte rummer i det hele taget en hel perlerække af smukke gamle byer, hvor man lever et afslappet liv med rolige dagsrytmer: Saluzzo, Cuneo, Alba, Asti, Bra og mange andre er alle en sand lise for sjælen, også selvom man ofte kommer hjem med et par kilo mere på sidebenene.

To populære boligtyper i Piemonte

Piemonte

Lej dit eget hus i Piemonte.

Nyd din ferie uden selskab af andre end din egen familie, inklusive egen privat pool, have, mange værelser og flere badeværelser.

Piemonte

Ferielejligheder

For dig, der gerne vil bo lokalt, og have nogle fælles faciliteter. Du kan enten bo i ferielejligheder eller på hoteller.

Hvordan kommer du til Piemonte?

Der er en enkelt lufthavn i Piemonte, det er Torino. Den er til gengæld ret godt betjent fra Danmark. Der er flere direkte ruter til Torino fra København.

Af alternativer ligger Milano ret oplagt. Specielt Malpensa lufthavnen, hvor du kommer på den rigtige side af Milano, giver gode muligheder for at besøge de nordlige dele af Piemonte. Skal du til Maggioresøen, så er Malpensa lufthavnen helt oplagt.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien