Sicilien - Italiens vildeste ø

Se alle ferieboliger på Sicilien

Sicilien er til alle aldre

Rejser du til Sicilien, får du det hele og lidt til. Du kan opleve alle de vilde ting her. Europas største vulkan Etna. Et storslået tempelområde fra grækernes tid. De skønneste sandstrande. De smukkeste barokbyer i sydøst. Pulserende storbyer. Og meget meget mere er der at opleve på Sicilien.

Øen har ligeså mange indbyggere som Danmark, men er mindre end Jylland, og det på trods af et ofte bjergrigt og tyndt befolket indre. Alligevel var Sicilien i århundreder Italiens kornkammer, for øen har altid været yderst frugtbar, og selv i dag er landbruget den vigtigste aktivitet.

To populære boligtyper på Sicilien

Villa Papeda, Noto, Sicilien

Lej dit eget hus på Sicilien.

Nyd din ferie uden selskab af andre end din egen familie, inklusive egen privat pool, have, mange værelser og måske også flere badeværelser.

Agriturismo il Borgo - Graniti

Ferielejlighed på Sicilien

Oplev Sicilien i en ferielejlighed. Du kan bo enten ude på landet midt i naturen eller tættere på kysten. Valget er dit, og du kan få al den hjælp du har lyst til hos Stay Local.

Sicilien citroner
Agriturismo il Borgo - Graniti

Rejser til Sicilien – autentisk italiensk ø-ferie!

Sicilien, berømt og måske mest berygtet. Men Middelhavets og Italiens største ø fortjener ubetinget at blive kendt som en autentisk solrig feriedestination. Her går livet sin egen stille gang og øen bærer ikke præg af turismen. Her er det de lokale der ejer butikkerne og restauranterne, og ikke de store kæder. Har du først én gang holdt ferie her, så lover vi at du vil drømme om at vende tilbage. Mange gange!

Og Sicilien er heldigvis blevet dejligt let at komme til: Både Norwegian og SAS flyver direkte fra København til Catania fra begyndelsen af april og helt til slutningen af september, og der er flere andre muligheder for fly til både Catania men også Palermo og Trapani. Herfra er det bare at starte leje-bilen og drage på eventyr. Skal du til den anden ende af øen, hvor Palermo ligger, så har SAS en sommerrute dertil.

Stay Local kan klare hele turen, både flybilletten, billejen og overnatningerne – du kan frit vælge hvad du vil have vi hjælper med og hvad du selv vil klare.  Sicilien venter på dig !

Luksus Villa på Sicilien

Lejer du en villa på Siclien får du den ultimative frihed. En villa ferie er en ferie for dig der ikke ønsker at dele poolen med andre end din egen familie. Det er en ferie for dig der gerne vil have lidt luksus på din Sicilien ferie. Du finder villaer over hele Sicilien, men en af de smukkeste placeringer er på nordsiden omkring Cefalu. Nord plejer at betyde at det er køligere, men frygt ej, sommerne på Sicilien er rigtigt varme. Solen skal nok stråle ned på sig fra en skyfri himmel. Villaerne er nemlig oftest placeret så du ud over en formidabel havudsigt, også kan finde både skygge og sol hele dagen.

Villaerne fås i mange prisklasser, fra 4-500 kr. pr nat pr person og opefter. Så der er villaer til alle behov og i de fleste prisklasser.

Ferieboliger på Sicilien

Pris pr. nat fra
603,-

Agriturismo il Borgo – Graniti
Sicilien Italien

Agriturismo il Borgo ligger på landet på det østlige Sicilien, i perfekt køre-afstand til både Taormina og vulkanen Etna. Leder
Pris pr. nat fra
3.201,-

Villa Pigna Blue – Noto
Sicilien Italien

Du bor nede i det hjærne af Sicilien, som mange Siciliens elskere syntes er det smukkeste og hyggeligste. Her er
Pris pr. nat fra
2.610,-

Villa Talia – Cefalu
Sicilien Italien

Villa Talia tilbyder havudsigt og bjerglandskaber kombineret med frisk moderne interiør på nordsiden af Sicilien. Villa Talia kan tilbyde dig

Feriebolig på Sicilien handler om beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed…

Som fodboldstøvlen for enden af Italiens fod, ligger Sicilien et benspark fra fastlandet. Øen er ualmindeligt smukt placeret og helt sin egen. Omringet af turkisblåt hav, med alenlange strande, fantastisk frodig natur, bjerge, en meget stor vulkan og adskillige smukke gamle byer.
Sicilien indbyder med andre ord at blive udforsket i bil – du kan lave din helt egen kør-selv ferie her, med fly og billeje. Og trænger du til at strække benene, så kan du altid vandre en tur på toppen af vulkanen Etna.

Sicilien er en italiensk-europæisk smeltedigel præget af mange forskellige kulturer. Den centrale placering midt i Middelhavet har gennem tiden indbudt til besøg fra alle verdenshjørner. Ikke altid lige venlige besøg, men de har alle har efterladt smuk arkitektur, spændende ruiner og gode historier. Og måske mere vigtigt: De lokale har formået at forenige de mange retter og krydderier i deres helt eget unikke sydeuropæiske køkken.

Husk elastik i bukserne!

Maden på Sicilien er nemlig et kapitel for sig. Et stort kapitel… Et kapitel der fortjener at blive nærstuderet! Grøntsagerne slikker sol i timevis hernede i syd-Italien, og det klare hav rundt om øen bugner af fisk og skaldyr. Mandeltræerne blomstrer overalt om foråret, og de friske mandler og pistacie-nødder er grund-ingredienserne i mange af de fantastiske kager du kan spise her her på øen. Og isen, frisklavet italiensk is i verdensklasse… Glemte vi også lige at nævne for dig, at der produceres masser af lækker drikkevenlig vin på Sicilien?

Det er med andre ord dit paradis på jord, hvis du elsker italiensk mad og vin!

Vi lyver ikke her hos Stay Local, når vi siger at det er godt at tage tøj med som du kan ”vokse i”…

Hvad skal jeg lave når jeg rejser til Sicilien?

Hvis du kan lide at bo på små hyggelige og familiære hoteller eller dit i eget lejede hus, så er du kommet til det helt rigtige sted! Se vores udvalg herunder.

Sicilien indbyder til alle typer af ferie, og gerne i en fin kombination af byferie, en dag på stranden og en biltur ud i det blå (link til blog om bilferie igen). Afstandene er overkommelige og der er meget god plads på landevejene. Strande findes der på alle sider af øen og mange af dem er i verdensklasse med det blødeste hvide sand. Og vandet? Ja vandet er både lunt, fuldstændigt krystalklart og har den smukkeste turkisblå farve.

Og den midterste del af øen er fuld ad smuk natur, lidt forsagte landsbyer og masser af frisk luft. Så uanset om du er til strandferie, kulturferie eller gerne vil på smukke vandreture så du få det hele her på Sicilien– og mere til!

Du har faktisk ikke lyst til at tage hjem igen!

Stay Local er eksperter når det kommer til overnatning på Sicilien – send os en mail eller ring til os og vi kommer med de bedste forslag der passer til netop dine ferie-ønsker.

Læs mere om Sicilien

Sicilien Kaktur

Opdag Sicilien: En Rejse til Historie, Kulinariske Delikatesser og Afslapning

Sicilien er en destination, der appellerer til både eventyrlystne sjæle og dem, der søger ro og afslapning. Øens kontrasterende skatte, fra den varme gæstfrihed til den kraftfulde Etna og den pulserende energi i Palermo, skaber en rejseoplevelse, der vil efterlade dig forelsket i Siciliens unikke charme.

Sicilien tempel

De bedste seværdigheder på Sicilien: En rejseguide til ø-ferien

Planlægger du at besøge Sicilien på din næste rejse til Italien, og leder du efter de bedste ting at lave under din ferie på Sicilien?

Så læs med her !

Ferieboliger på Sicilien

Pris pr. nat fra
585,-

Case delle Monache – Graniti
Sicilien Italien

Case delle Monache Sicilien pool
Case delle Monache er beliggende på landet på det østlige Sicilien, i perfekt køre-afstand til både charmerende Taormina og fantastiske Etna...

Ferielejligheder på Sicilien

Pris pr. nat fra
603,-

Agriturismo il Borgo – Graniti
Sicilien Italien

Agriturismo il Borgo ligger på landet på det østlige Sicilien, i perfekt køre-afstand til både Taormina og vulkanen Etna. Leder
Sicilien
Sicilien
Sicilien Etna
Sicilien by
Sicilien

Rejser til Sicilien – Mere om Sicilien!

For aktive ferier til Sicilien med masser af sightseeing, skal du huske at komme forbi Palermo, Siciliens livlige hovedstad. Du behøver ikke overnatte i Palermo, men bare tage ind til byen, nyde en kop kaffe og opleve aftenstemningen. Her kan du tilbringe aftenen med at prøve nogle af Italiens fineste retter, inklusive den tynde pizzalignende sfincione og lækker fisk og skaldyr. Er du til natteliv, er de to store byer Palermo og Catania stedet at være.

Kultur uden sidestykke på Sicilien

Når du rejser til Sicilien vil du også opleve nogle af de mest unikke kulturelle oplevelser der findes i Middelhavsområdet. Her får du et mix af  det bedste af Italien sammen med naboerne Malta, Grækenland og Tunesien for at resultere i klassisk siciliansk liv. Der er masser af fantastiske ting at lave på Sicilien, fra at nyde en klassisk græsk dramaopførelse i et gammelt teater til klatring på den meget levende vulkan Etna og spisning i luksus i Catania. Ferien her kan bedst nydes af dig, der elsker friluftliv, mad og alt fra Middelhavet – i virkeligheden dækker det jo nok over langt de fleste.

Sicilien er intet, hvis ikke øen var fyldt med alskens kultur. Gå tilbage i tiden med et besøg i Siracusa og dets spektakulære Parco Archeologico della Neapolis, et af de mest berømte antikke steder i Italien. Udforsk byens vigtige gamle græske og romerske ruiner, inklusive den strålende Teatro Greco, hvor skuespil af berømte græske dramatikere engang blev fremført. Oplev Latomia del Paradiso stenbruddet, hvorfra alle sten, der blev brugt til at oprette monumenter i byen, kom fra.

Strandene er fantastiske

Nu skal det heldigvis ikke gå op i kultur hele tiden. Øverst på listen for familieferier på Sicilien er det naturligvis at have det sjovt i solen, i havet og i sandet. Der er mange rene blå flagstrande på den italienske ø, herunder Pozzalo, Ispica, Taormina og Porto Paolo strande. Med en så omfattende kystlinje er der masser af uberørte strande og afsondrede steder at vælge imellem.

Familieferie på Sicilien

Strandene er, hvor det er til for familievenlige attraktioner på Sicilien. Tag til Mazzaro nær Taormina for den mest utrolige stenstrand på øen og klart vand, der er perfekt til snorkling og sejlsport. Der er smukke steder at svømme i Salina, her skal du tage børnene med på en bådtur til nogle aflukkede strande, hvilket resulterer i en to-i-en-dag ved havet. Måske kan man snige lidt kultur ind i ungerne, og smutte til Siracusa om aftenen?

Parferie på Sicilien

Rejser til Sicilien giver også en god pædagogisk oplevelse. Den aktive Etna-bjerg, tæt på byen Messina, er Europas højeste og fortjener bestemt et besøg. For de gamle grækere, der koloniserede Sicilien, blev dette bjerg antages at være hjemmet til Vulcan, ildguden og de enøjede cykloper! Med et så fantastisk landskab, er det let at se, hvorfra så mange kunstnere har fået deres inspiration; tag en tur til et museum eller et kunstgalleri for at se øens højdepunkter. Museo Archeologico di Taormina, bygget på det sted hvor de gamle romerske bade lå, byder på en spændende opdagelsesdag. Bagefter kan du nyde en smag af Siciliens lokale “gelato” eller gå over til en af ​​de mange pizzeriaer for en bid mad. Pizza i Italien er ikke det samme som det du kender henne fra hjørnet.

Kulturferie

Vi kommer tilbage til kulturen…. Ligesom resten af ​​Italien er påsken på Sicilien en slags big deal. Hvis du befinder dig på Sicilien til påsken, skal du sørge for at besøge Lipari for en traditionel oplevelse. Den næst mest spændende festival er naturligvis Carnevale, en af ​​seværdighederne på Sicilien i februar.

Taormina er også hjemsted for strålende gammel kultur, ligesom det græske teater fra det 7. århundrede f. Kr., Det bruges stadig i dag til mere moderne produktioner. Spol frem til det 6. århundrede e.Kr. til Tempio della Concordia, et tempel konverteret til en kristen basilika i Agrigento. Omfavn den moderne lokale kultur på Sicilien med et besøg i Palermo, hjemsted for landets største operahus, og Cefalu. Det at kende den rige historie er en af ​​de mest givende ting at gøre på Sicilien, og Lipari og dens Museo Archaeologico Regionale Eoliano er et godt sted at starte. Sicilien huser en del must see steder fra Unesco’s verdensarvsliste.

Du har faktisk ikke lyst til at tage hjem igen!

Nyttige links til din forberedelse af turen til Sicilien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Sicily – Det officielle turistbureau i Regionen Sicilien.
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien