Villa-Leopoldina Toscana Italien

Vingårdsferie i Italien
- nyd alle de friske produkter på din ferie

Vingårdsferie i Toscana – nyd ferien på en autentisk vingård midt i naturen

Villa-Mandorlo Toscana Italien

Agriturismo og vingård i Toscana

Sicilien

Agriturismo og vingård i Marche

Sicilien appelsiner

Agriturismo og vingård på Sicilien

Italien er ideelt til en vingårdsferie

Italien har meget at tilbyde vinelskere på vingårdsferie: vinture med røde, hvide og rosévine i typiske italienske vinkældre spredt på de såkaldte vinruter over hele det smukke land fra nord til syd. Fra Barolo og Piemonte i nord til den sicilianske Nero d’Avola og gennem Chianti i Toscana har kortet over Italien altid været fuld af DOC og DOCG vinstokke. Hvorfor ikke tage en pause hjemmefra og tage på vintur i Italien ?

En dejlig slurk af god humor og et let lokalt måltid kan give dig en uforglemmelig ferie eller forlænget weekend, fuld af gode smage og ægte følelser. Se vores udvalg af sommerhuse eller vingårde, mange af vores skønne steder i Italien. Du kan opleve en tur i vinkælderen, eller vi kan henvise til et par lokale nærliggende vingårde hvor du kan komme på besøg, og med salg fra stalddøren. Mange kan også forberede lidt at spise fx med pølse, ost og andre lokale produkter. Her skal du oftest bestille tid først.

Her kan du læse lidt mere om de forskellige områder i Italien som Stay Local har vingårdferie i. Du kan også bruge søgeboksen øverst for at finde din helt egen vingårdsferie i Italien. Du er også velkommen til at skrive til os eller ringe for gode råd og en rejsesnak. Det er helt uforpligtende, og vi elsker at tale om Italien.

Støder du på ordet agriturismo, så fortvivl ikke. En vingård er på italiensk en agriturismo, og der er i italiensk lov en helt række ting som en agriturismo skal opfylde for at kunne kalde sig det, men helt grundlæggende taler vi om ferie i forbindelse med landbrug. Du finder denne type ferie mange steder i Italien, men intet sted er den så udbredt som i Toscana.

TOP 3 autentiske vingårde

Pris pr. nat fra
677,-

Agriturismo il Pozzo – Capolona
Toscana Italien

Agriturismo Il Pozzo er drømmen for børnefamilier, hvor de voksne samtidig får en livsnyderferie. Du får her alt: pragtfuld pool, dejlige lejligheder med egen terrasse, flot landskab, og mamma der laver uforglemmelig mad
Pris pr. nat fra
843,-

Agriturismo I Veroni – Pontassieve 
Toscana Italien

Agriturismo I Veroni, Toscana
Vingårdsferie i topklasse. Fabelagtigt smagfulde og lækre lejligheder på en gammel gård beliggende ud til vinmarkerne kort fra Firenze. Her er pool, aircondition og en hyggelig by i gangafstand
Pris pr. nat fra
510,-

Agriturismo le Calle – Cinigiano
Toscana Italien

Agriturismo le Calle Toscana
Ægte bondegårdsferie med masser af dyr, økologisk produktion, pool, aircondition og tre gode lejligheder i det uspolerede sydvestlige Toscana

Vingårdsferie i Toscana

Toscana er indbegrebet af en vingårdsferie. Intet andet sted i Italien er vingårdene så udbredte som i Toscana. Hvis du vil tilbringe en ferie tæt på vinmarkerne, nippe til den lokale vin og nyde et betagende landskab beliggende blandt rækkerne af vinstokke, kan Toscana virkelig være et af de bedste valg nogensinde. Her vil du være i stand til at bo på gårde, der kan arrangere smagninger af lokale vine eller typiske produkter, og som tilbyder sine gæster en kombination af vin og lokale gastronomiske specialiteter foran et uforligneligt panorama mellem bjergene i Toscana, i de mest berømte områder, hvor berømte vine er kendt over hele verden.

Du kan tage til Middelalderbyen San Gimignano, en smuk by i Siena-provinsen, hvor den friske og frugtagtige Vernaccia fødes. vi er i Chianti distriktet, hvor byen Moltalcino er centrum for produktionen af en af verdens bedste rødvine Brunello di Montalcino. Yderligere kan Toscana også præstere en fremragende olivienolie.

Det bedste tidspunkt at besøge Toscana er om foråret, når blomsterne giver smukker farver til landskabet, festivalsæsonen åbner, og der er mange arrangementer arrangeret i landsbyerne og i byerne. Inden sommeren er disse små landsbyer derfor helt ideelle til cykelture eller afslappende vandreture på de mange vandreruter. Sommeren er varm og der er mange turister i Toscana, men derefter kommer efteråret, hvor vinen høstes og naturens smukke efterårsfarver visersig. Toscana kan meget andet end en uge om sommeren, Toscana er en helårs destination og kan sagtens bruges som get-away i 2-4 nætter.

Vingårdsferie i Marche

Marche er Toscanas mindre kendte lillesøster. Marche ligger lige til højre (øst) for Toscana, og udmærker sig, lige som sin mere kendte storebror, at have en række vinmarker samt en smuk kyst strækning.

I Marche er man meget mere stringent med forskellen mellem en agriturismo / vingård og et farmhouse. På dansk oversættes de stort set til bondegård begge to, men mens en agriturismo skal have en produktion, kan farmhouses have en lille eller nogle gange slet ingen landbrugsproduktion længere. I Toscana er de mindre nøjregnede med dette, siger dem fra Marche. Som du nok kan fornemme er der lidt venskabeligt drilleri mellem regionerne i Italien.

Marche har til fordel fra Toscana ikke langt fra feriestedet til havet, da regionen er meget mindre og smallere end Toscana. Derfor vil du godt kunne finde en vingård i Marche med kun få km til stranden. Strandene er generelt gode i Marche, og det samme gør sig gældende for vandreturene i bjergkæden Appeninerne, der afgrænser Marche mod vest.

Den dejlige gård Valle del Metauro ligger kun 16 km fra adriaterhavskysten og tæt på byen Urbino (25 km). Her er der 12 dejlige lejligheder med plads op til 8 personer samt pool og egen lokal restaurant.

Pris pr. nat fra825,- VÆLG

Vingårdsferie på Sicilien

Sicilianerne syntes de har Italiens bedste køkken, men det kan blive en meget lang diskussion blandt italienerne. En ting er rigtigt, Siciliens kager er uovertrufne, og det lokale køkken er selvfølgelig, som overalt i Italien, også rigtigt godt.

Er du til en ferie tæt ved havet om sommeren, eller måske en agriturismo med en spa om vinteren, eller til et sted med en tusind år gammel kultur, så er Sicilien det oplagte valg. Siciliens forår er fantastisk, der bliver hurtigt en varme der ligner en dansk sommer, allerede i April. Højsommeren er rigtig varm, ofte kan temperaturen komme op og runde 40 grader midt på dagen. Efteråret er langt og langt ind i oktober kan dagstemperaturerne sagtens være tæt på 25. Sæsonen er derfor lang, og det er godt, for det er rigtigt meget at opleve på Sicilien.

Baglio San Nicola Sicilien

Hvis du er på udkig efter en ferie på det ægte Sicilien, langt fra turisthorderne i Taormina og Cefalu, så er den sydvestlige del af øen og Baglio San Nicola et rigtigt godt stop på vejen.

Pris pr. nat fra684,- VÆLG

Eksempler på vingårde

Pris pr. nat fra
788,-

Agriturismo Montalbino – Montespertoli
Toscana Italien

Toscanas mest børnevenlige agriturismo? I det billedskønne landskab ligger Agriturismo Montalbino med gode lejligheder, pool, lækker restaurant mm.
Pris pr. nat fra
1.548,-

Agriturismo La Piazzetta – San Gimignano
Toscana Italien

Agriturismo la Piazzetta, San Gimignano, Toscana
Lækker vingård centralt i Toscana, tæt på både Pisa og Firenze. Du bor midt i det centrale Toscana, på en udsøgt lille vingård, der har 4 hyggelige og velindrettede lejligheder.
Pris pr. nat fra
585,-

Podere Bagnolo – Murlo
Toscana Italien

Intim lille gård syd for Siena, hvor ejerne selv bor og udlejer to velholdte lejligheder. Du vil blive begejstret over udsigten, poolen, haven... det hele
Pris pr. nat fra
843,-

Agriturismo I Veroni – Pontassieve 
Toscana Italien

Agriturismo I Veroni, Toscana
Vingårdsferie i topklasse. Fabelagtigt smagfulde og lækre lejligheder på en gammel gård beliggende ud til vinmarkerne kort fra Firenze. Her er pool, aircondition og en hyggelig by i gangafstand
Pris pr. nat fra
675,-

Podere La Torricella – Montalcino
Toscana Italien

Udsigten over de rolige bølgende bakker til Valdorcia er ret betagende med den velkendte landsby Montalcino kun en kort køretur
Pris pr. nat fra
782,-

La Vecchia Sassa – Montaione
Toscana Italien

La Vecchia Sassa lægger op til klassisk autentisk Toscana ferie i bakkerne ved Montaione Her finder du charmerende og autentiske
Pris pr. nat fra
750,-

Fattoria Pogni – Marcialla*
Toscana Italien

Luksus-agriturismo med perfekt central beliggenhed midt i Toscana! Vingårdens lækre lejligheder er udstyret med aircondition, poolen er åben året rundt, og her er tennisbane. Alt er af bedste kvalitet her!
Pris pr. nat fra
600,-

Agriturismo Palazzo Conti – Pienza
Toscana Italien

Agriturismo Palazzo Conti, Toscana
Agriturismo med det hele: pool, restaurant, gode lejligheder. Alt sammen beliggende i det billedskønne landskab uden for Pienza

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien