Santa Margherita Ligurien

Ligurien - Den italienske riviera

Find rejse

Ligurien er en fantastisk region, der indeholder et udvalg af smukke byer, fine strande og fantastiske kystbyer. Forkæl dig selv med det godt liv med en tur til en af kystbyerne eller de charmerende landsbyer i området og få virkelig det bedste ud af en af vores ferier til Ligurien i Italien. Regionen er kendt for sin naturlige smukke natur, indbydende lokale byer og udsøgte lokale køkken.

Der er flere områder i Ligurien, hvor du kan opleve de eksklusive restauranter og se på de dyre biler, mens andre områder i Ligurien er mere for meningmand.

Ferieboliger i Ligurien

Villa Casa Aurora – Genova
Ligurien Italien

Villa Casa Aurora
Casa Aurora er en ejendom med flere niveauer, der følger den typiske liguriske arkitektoniske stil. Faktisk er den karakteriseret ved
Pris pr. nat fra
375,-

Agriturismo Le Mimose – Imperia
Ligurien Italien

Lidt bagved Imperia, et par km oppe i bjergene, ligger Agriturismo Le Mimose med en smuk udsigt over bjergene og

Aktiviteter i Ligurien

Hvordan kommer du til Ligurien?

Der er en enkelt lufthavn i Ligurien, det er Genova. Der går af og til direkte fly til København, det er sådan en rute SAS pludselig opretter for året efter at nedlægge den. Men fortvivl ikke, for der er en lang række andre lufthavne, du kan benytte. Skal du til den vestlige del af Ligurien, så kan både Torino eller Nice bruges. Skal du østpå i Ligurien, fx til Portofino eller Cinque Terre, så kan du med fordel bruge Pisa Lufthavn. Endelig er Milano også en mulighed, men her er der ofte lidt over 2 timers kørsel, afhængig af hvor du skal hen i Ligurien.

Ferie skal være noget der beriger dig med dejlige indtryk og oplevelser, som du kan tænke tilbage på, når du kommer hjem. Når du vælger den ferie i Ligurien, så er der utallige muligheder i det smukke Ligurien, der med sit fantastisk dejlige klima vil gøre ferien til en enestående oplevelse. Her finder du et stort udvalg af ferieboliger i topklasse med alle de faciliteter du forventer. I Liguriens mange smukke byer findes der et utal af eksklusive restauranter med enestående service og gastronomiske smagsoplevelser fra det liguriske køkken, alt dette sammen med et væld af kulturelle og historiske oplevelser. Ja, kan du ønske dig mere, når du vil have din ferie skal være det bedste af det bedste ?

Lidt om Ligurien

Ligurien, og for den vestlige del af regionen, kaldes den også Den italienske Riviera, er et sandt turistmekka og er kendt for deres olivenolie Taggiasca-Olivo og deres udsøgte vine. Derudover er Pesto ala Genovese og ravioli kendt fra det liguriske køkken. Liguriens hovedstad er Genova og samtidig den største by i regionen. Ligurien er en kystregion i det nordvestlige Italien og den tredjemindste af landets regioner. Den grænser op til Frankrig mod vest, Piemonte mod nord og Emilla-Romagna og Toscana mod øst. Ligurien er på 5.418 Km2

Ligurien er et af de smukkeste steder i Italien som du bare må opleve. At få lov til at se hvilken farvepalet der gemmer sig i dette smukke område. Den azurblå himmel, det krystalklare vand, de grønne trækroner og de frodige frugttræer, der med deres farverige eksotiske frugter sammen med Liguriens rosa klipper, danner en harmoni af farver du altid vil have i din erindring. Det regnbueformede Ligurien, Den italienske Riviera blev allerede i 1800-tallet opdaget af velhavende englændere, der havde fået øjnene op for det smukke område og det dejlige middelhavsklima med sommervejr fra maj til oktober. Området er stadig utrolig attraktivt, hvilket kan ses på de lange palmefyldte strandpromenader med de luksuriøse hoteller og ferieboliger der strækker sig langs kysten. Midt i regnbuen ligger alle småbyerne. Den ene mere mageløs end den anden, alle med fantastisk flot natur, små udsøgte strande og med et utal af muligheder for kulturelle og gastronomiske oplevelser, for vandsport eller vandreture.

Mange af Rivieraens små kystbyer har formået at bevare deres oprindelige natur og er ikke blevet spoleret af de mange turister i området. Der findes stadig små flækker, hvor turister er et særsyn og kan man tale lidt italiensk vil du hurtigt komme på talefod med de lokale.

Portofino

Den italienske Riveria

Riviera Del Levante er den østlige den af Rivieraen der går fra Genova til grænsen imellem Ligurien og Toscana. Et langt stykke af strækningen er med snoede veje og bjergrige landskaber, en helt utrolig smuk vej med betagende udsigter.

Riviera del Levante har Liguriens mest populære ferie destinationer. De eksklusive og dyre Portofino, Rapallo og Santa Margherita Ligure og de lidt billigere Levanto, Sestri Levante og Camogli.
Lidt øst for Genova ligger den lille fiskerby Nervi og det charmerende Camigli hvor der 2. søndag i maj fejres Camogli fiskefestival Sagra del Pesce. Her bliver der langs den travle havnepromenade stegt fisk i hundredvis under åben himmel. En fantastisk oplevelse. Hvis du gerne vil bade og dase i solen, kan du tage en båd fra Camogli til Punta Chiappa- klippen der ligger på Portofino halvøen.

San Fruttuoso ligger helt isoleret på spidsen af Portofinohalvøen, en lille fiskerflække med maleriske huse og stejle gyder der nærmest er hugget direkte ud af klippevæggen. I bunden ligger det 1200 år gamle kloster hvor medlemmer af Liguriens fornemste slægt ligger begravet. Her findes også en lille eksklusiv badestrand, hvis du lige skal køles lidt af.

Rapallo, Ligurien

Portofino, den ultimative Jetset by i Ligurien

Liguriens juvel, eller i hvert fald en af dem, må være den berømte by Portofino, som er et af de smukkeste steder på Den italienske Riviera. Det var et af de første områder der blev opdaget af de engelske turister og som hurtigt blev særdeles attraktiv. Dengang var Portofino en lille fiskerby, men i dag er den mest betagende havn i hele Ligurien fyldt med hvide lystyachter i milliardærklassen, yachter der ligger side om side i den hesteskoformede havn. De fine små pastelfarvede huse der spejler sig i det krystalklare vand, så malerisk, smukt og utrolig levende.

Byen tiltrækker i den grad det internationale jetset og var allerede i 1950’erne Rivieraens mest mondæne feriested. Havnepladsen Piazza Martiri dell’Olivetta er uimodståelig, og kan du finde en plads på en af de mange udskænkningssteder, skal du nyde et glas Prosecco, mens du betragter yachterne eller mennesker som passerer forbi.

Måske du når at få et glimt af filmstjerner eller andre kendte som ofte ferierer i Portofino. I de snævre gader bliver de fornemme caféer og dyre modebutikker flittigt besøgt. Her finder du gallerier, kunsthåndværk, modetøj i eksklusive mærker fra nogen af de mest kendte designere i Italien og den øvrige verden, et rent shopping paradis, men du skal have den store pengepung med. Det er stadigvæk den dyreste kop kaffe i Italien jeg har drukket her.

Santa Margherita Ligurien

De egentlige seværdigheder udover selve byen, er Chiesa di San Glorgio og så det genovisiske fort Castello Brown der knejser sig over byen. De kan begge nås efter en gåtur på ca 10 min.op ad Salita Glorgio.
Fra højderne over Portofino er der en enestående udsigt og her finder du også de mest eksklusive og allerdyreste ferielejligheder med luksus i verdensklasse. Her får du alt hvad hjertet kan begære og lidt til. Den utrolige smukke og seværdige udsigt fra balkonen i de luksuriøse lejligheder med ekstraordinær høj rengøringsstandard. De populære faciliteter som pool, aircondition, gratis wi-fi, alle faciliteter der er med til at få dig som gæst til at nyde din ferie fuldt ud. Kommer du i bil er der gratis parkering til de fleste af lejlighederne og ellers er der lufthavnsbus og den lokale bus centralt i byen.

Vælger du at spise på de luksuriøse restauranter, diskes der op med gastronomisk ekspertise der giver uforglemmelige smagsoplevelser inden for de mest spændende italienske specialiteter og egnsretter.
Når du skal til Portofino i bil kan den godt være noget af en udfordring. Den halsbrækkende vej er en udfordring for selv de mest garvede chauffører. Vil du gøre det lettere for dig selv, kan du tage færgen fra Rapallo eller Santa Margherita Ligure til Portofino, så får du samtidig en fantastisk smuk sejltur i det krystalklare vand.

I Portofino er der, som stort set i alle byerne langs kysten, mulighed for forskellige vandaktiviteter, eks. Paddle boarding, Coasteering, Kajak m.m derudover Portofino- krydstogt og andre sightseeingture. Andre former for oplevelser er guidede ture på bjergvandring og heldags cykeltur, så der er aktiviteter for enhver.

Videre mod øst i Ligurien

Videre på turen kommer du til Paraggi hvor Ligurens dyreste betalingsstrande ligger. Inde i den turkisblå og lune bugt Golfo di Tigull ligger badebyen Santa Margherita Ligure. Året rundt er Santa Margherita Ligure centrum for et raffineret liv på ”art nouveau” hoteller og i de store lystyachter i havnen.

Et af byens vartegn er Villa Durazzo, der blev bygget i det 17 århundrede og har siden 1973 været passet af de lokale myndigheder. Villaen med tilhørende park er et yndet sted, hvor du kan gå en tur under træernes skygge. Den smukke italienske have byder på hyggelige stier, blomsterbede, snorlige hække og så er den udsmykket med springvand og skulpturer i nyklassicistisk stil. En andet vartegn i Santa Margherita Ligure er slottet. Den lille fæstning blev opført i det 16. århundrede og blev brugt som forsvar mod fjendtlig indtrængen. Bygninger er i dag åbne for offentligheden og lægger lokaler til forskellige udstillinger og kultur- og kunst arrangementer.

Stranden er lidt stenet men der findes mange private bade hvor du kan leje liggestole, solsenge og parasoller så du kan solbade. Byen ligger meget idyllisk og er i de senere år blevet det helt store hit blandt Milanos velhavende pensionister, der vil leve et aktivt liv i smukke omgivelser.

I Santa Margherita Ligure har du også rig mulighed for at smage fisk, skaldyr og egnens specialiteter. Der er et væld af restauranter, pizzeriaer og de italienske ”trattories” der servere lokale retter, så der er muligheden for at opleve nye og unikke smagsvarianter som du ikke finder andre steder.
Der er mange mulighed for at dyrke forskellige vandaktiviteter, som kajaktur med snorkling eller tage på Coasteering Tour hvor du kan dykke og svømme i det klare hav og klatre langs klipperne. Derudover kan du også få en Paddelboard oplevelse, og dyrke sejlsport. Er du mere til en tur på den palmesmykkede strandpromenade, kan du nyde det skønne klima i dit eget tempo. Vil du have mere aktivitet er byen udgangspunkt for en vandretur i naturparken Parco Naturale Regionale di Portofino.

Dybest inde i bugten i læ af de olivenklædte bjergsider, ligger Rapallo. Rapallo har en forholdsvis kort promenade og en strand med noget groft sand. Midt i bugten ligger den lille Castello Delle Salini der blev bygget tilbage i 1200-tallet af Doria’erne som havde eneret på salt handlen langs rivieraen. Overalt ser man de enorme rigmandsvillaer, hvis haver nyder godt det lune klima og er fyldt med overdådige planter og farverige blomster. Du kan også tage en tur med svævebanen op i bjergene tæt på Rapallo til Vor Frues fredhellige sted i Montallegro, hvor du indenfor kan se byzantinske malerier og kunstværker af marmor. Rapallo er også ideelt som udgangspunkt for en sejltur med en af de mange sightseeings-både. Igen en by med mange turistattraktioner.

Ligurien
Portofino

Efter Rapallo kommer en af de populære badestrande Chiavari med Riveria del Levantes bedste strand. Den charmerende hovedgade Via Martiri della Liberazione med de smukke huse. Inde i vigen ligger H.C.Andersens Sestri Levante der hvert år i maj afholder H.C.Andersen Festival med oplevelser for børn som højtlæsning og gøglere.

Liguriens nationalpark Cinque Terre

Cinque Terre strækker sig langs en dramatisk klippekyst imellem Levanto og La Spezia. Cinque Terre betyder ordret fem lande, men i virkeligheder drejer det sig om fem idylleriske fiskerflækker, der ligger spredt langs kysten afskærmet mod resten verden af olivenklædte bjerge.

Er du til vandreture kan anbefales turen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. En vandretur på 12 km. langs kyststrækningen hvor du kommer igennem meget kuperet landskab, lige fra vinmarker med overdådige vinranker til stier på de stejle klippesider. Turen giver utrolige spændende oplevelser hvor du får den ene fantastiske udsigt efter den anden. Da området er begrænset, lukkes der af for tilgang når der er for mange turister, så kom gerne tidligt på dagen. Monterosso byder på Cinque Terres eneste regulære sandstrand og du kommer lettest dertil med bil.

Så er du kommet til Vernazza, den lille by der ligger på en klippe ud imod havet og den lille havn indrammes af kirken Chiesa dl Santa Margherita og resterne af en middelalderborg.
Videre på ruten kommer du til Corniglla med de farverige huse til Manarola hvor vinmarkerne på de stejle bjergskråninger er fyldt med frodige vindrueklaser. Manarola er også kendt for de mange middelalderbygninger. Fra Manarola fører Via dell’Amore, den én kilometer lange ”kærlighedssti” til den største middelalderby Riomaggiore, der byder på utallige restauranter, barer og er kendt for sine fine vine.

Øst for Cinque Terre ligger Liguriens næststørste by La Spezia hvor den italienske marine hører til. Der ligger et par spændende museer i byen, men ellere er den ikke særlig seværdig.

Portovenere som ligger nede i det sydøstlige Ligurien er med sine kun 4000 indbyggere endnu en af de fantastiske smukke farverige byer. Byen er med de smalle gyder og en lille havn et af de steder hvor der sker en masse om sommeren og om vinteren er der ikke den store aktivitet. Tager du en tur på havnepromenaden kan du vælge en af de mange restauranter der serverer friskfanget fisk eksempelvis ”Seppie alla spezzina” friskfangede tiarmede blæksprutter, altid spændende med de lokale specialiteter. Vil du have en vin der matcher den dejlige mad, så prøv hvidvin ligurisk Albarola, det smager bare himmelsk.

Er Liguriens østlige side ikke helt fantastisk? her er så mange kulturelle og seværdige oplevelser, hvor det er svært at nævne en fremfor en anden. Dette sammen med det helt utrolige dejlige vejr gør bare oplevelsen helt unik.

Der er gode togforbindelser i hele Ligurien, så vil du gerne opleve byerne så spring på toget og tag turen langs kysten fra Genova helt ned til La Spezia.

Villa Giada Ligurien

Så springer vil til Riviera dei Flori – Liguriens vestlige del

Den vestlige del af Ligurien ligger op til den franske grænse og kaldes Riviers del Flori (Blomsterrivieraen) eller Riviera del Ponete. Navnet kommer af, at den første strækning byder på enorm frodighed og blomsterpragt. Strandene består mest af småsten, men klimaet er behageligt året rundt. Først kommer du til Ventimiglla der efterfølges af Bordighera der i stor udstrækning stadig ser ud som i 1920’erne.

Herefter kommer du til Sanremo der i 1950’erne var den mest eksklusive badeby i hele Ligurien. Byen er en kendt blomsterby og eksporter blomster til hele Europa. Byen Sanremo er en seværdighed du ikke må gå glip af. Byen er også kendt for det professionelle cykelløb Milan- San Remo der er et af de længste professionelle endagsløb. Denne forårsklassiker køres normalt på den tredje søndag i maj og her har du mulighed for at stå ved målstregen når de første ryttere kører over. Er du klar til selv at hoppe på cyklen, kan du tage turen på den 24 km. lange cykelstien Pista Ciclabile Area24 der går langs rivieraen og er tilgængelig hele året.

Sanremo afholder fantastiske kultur-musik- og sportsbegivenheder, kommer du til byen i februar kan du deltage i den årlige og populære Sanremo musikfestival. Sidste weekend i januar afholdes der blomsterfestivallen Corso Florito og derudover er der et utal af kunstudstillinger, bil- og hestevæddeløb og modeopvisninger, så der er noget for enhver smag.

Andre seværdigheder er den tidligere spøgelsesby Bussana Vecchia fra det 19. århundrede der blev ødelagt efter et jordskælv. Udforsk de stejle halvødelagte gader der er fyldt med restauranter og kunstbutikker. Byen huser i dag en del internationale kunstnere. Når du er i Sanremo må du også besøge byens mest berømte bygning, det monumentale spillekasino, som er bygget i art nouveau-stilen, et seværdigt bygningsværk – også bare udefra.

Øst for Sanremo passere du industribyen Imperia og derefter kommer der badebyer på stribe. Det hyggelige Diano Marina med ægte sandstrand, fiskerbyen Laigueglla og det ekstravagante og dyre Alassio der kan diske op med blomsterrivieraens bedste strand med det fineste sand og smukke omgivelser. Middelalderbydelen i Albenga med en romersk domkirke og Finale Ligure med brede strande langs med promenaden og den særprægede kirke San Glovanni Battsta-kirke med barokfacade.

Inden du kommer tilbage til Genova, kommer du forbi den dejlige uspolerede Noli, badebyen som endnu ikke er opdaget af så mange turister, der ligger lige ud til middelhavet og her kan du nyde en fortryllende dag i det dejlige vejr. I Noli finder du en særdeles fin strandpromenade og maleriske middelalderhuse.

Sidst på ruten kommer du til Savona, som med de mange seværdige kirker og store villaer minder om en fortid som en af Liguriens vigtigste byer. Er du til kunst må du ikke gå glip af et besøg på Pinacoteca Clivca der både har renæssanceværker og to Picasso’er. Savonas vestlige strand kan desuden også byde på rigtig fin sandstrand.

Rapallo, Ligurien

Liguriens hovedstad Genova

Genova er den største havneby i Italien og ligger imellem liguriske Apenniner og Middelhavet og spreder sig over en strækning på 12 kilometer langs italienske riviera. I byen bor der ca. 600.000 mennesker. Byen var tilbage i 2004 europæisk kulturhovedstad og i den forbindelse blev der lavet mange forbedringer i byen, især i havneområdet. Byen er også stedet, hvor den berømte opdagelsesrejsende Christoffer Columbus blev født og på museet Galata Søfartsmuseum kan du se historien om ham og andre berømte opdagelsesrejsende.

Det gigantiske akvarium Acquario di Genova er en af de største turistattraktioner i byen. Akvariet er det største i Italien og huser ca. 600 forskellige fiskearter foruden delfiner og pingviner, en kæmpe oplevelse for hele familien.

Byen har et af Europas største middelalderkvarterer og i de mørke snørklede gader med de mange små forretninger, caféerne og de spændende markeder, leves det ægte genovesiske liv med dufte og lyd fra dengang der blev hjembragt krydderier og silke fra hele verden. Genovas hjerte er det livlige Piazza De Ferrari der er omgivet af de enorme paladser Dodgepaladset og Palazzo Ducale hvorfra regionen styres. Derudover børsen, kunstakademiet, barokkirken Chiesa Del Gesu og det nyklassicistiske operahus Teatro Carlo Felice.

Fra Piazza De Ferrari udgår de store hovedgader, med blandt andet den store fødevarehal Mercato Orientale der huser hundredvis af slagterboder, fiskehandlere og kulinariske specialiteter med et leben som skal opleves.

På en af de andre hovedgader Via Garibaldi ligger de adelige renæssance- og barokpaladser på rad og række, betagende bygninger med deres pragtfulde detaljer. Her ligger også tre af de helt store kunstmuseer i storslåede paladser fra 1500-tallet. Palazzo Bianco, hvor man kan se udsøgte malerisamlinger. Palazzo Rosso der byder på kunstværker af flere kendte kunstnere og Palazzo Tursi fra 1564 som er Genovas rådhus. Alle er helt bestemt et besøg værd hvis man er interesseret i kunst og kulturhistorie.

På havnen ligger det 177 meter høje fyrtårn der igennem mange år har vist søfarende vejen. Det nyere havneområde er fyldt med store krydstogtskibe med flere spændende destinationer, containerskibe og færger der går til Korsika, Sicilien, Napoli og Sardinien. Havnen er en af de vigtigste havne i hele Italien.

Den gamle del af Genovas havn Porto Antico, byens tidligere vigtige skibsfartkvarter, er nu blevet renoveret og et tilløbsstykke med talrige restauranter, cafeer, biografer og museer. Her kan du også opleve kranen Bigo der i en roterende elevator hejser turister 60 meter op i luften.

Genova er ikke helt så kendt som de helt store turistbyer Venedig og Firenze, men har et utal af turistattraktioner. Genova har faktisk så mange smukke paladser og seværdigheder at byen kaldes ”la superba” – den prægtige. Med de utrolig mange turistattraktioner og muligheder for at opleve de genovesiske indbyggere på tætteste hold er byen helt sikkert et oplagt feriemål.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien