Rejser til Amalfikysten

Rejser til Amalfikysten er ensbetydende med en ferie på en af de smukkeste kyststrækninger i verden. Den ligger på den sydlige del af Sorrento halvøen og strækker sig fra Positano i vest til Vietri i øst. Vejen snor sig smukt langs bjergsiden mellem de smukke byer. Vejen er kun omkring 50 km lang, men du kan bruge mange dage her, udsigten af fabelagtig, maden er god, citrontræerne smukke og vandet lige for dine fødder.

Rejser til Amalfikysten – Hold ferie på Italiens mest berømte kyst!

Turkisblåt hav med små lokale strande, skønne vandre- og køreture og nogle af verdens smukkeste landsbyer.

Det er bestemt ikke uden grund at Amalfikysten er en af Italiens mest besøgte feriedestinationer. De smukke byer, der ligger på en dramatisk kyststrækning midt mellem Rom og Sicilien, er på listen over UNESCO’s verdenskulturarv og med god grund. Her er gudesmukt året rundt! Og navnene på de 13 små byer som Tramonti, Ravello og Posatino emmer af dramatik og romantik, som de ligger dér med deres pastelfarvede huse på stejle skråninger ned mod havet.

Hvordan rejser jeg til Amalfikysten?

Den nærmeste lufthavn finder du i Napoli, men det er også en mulighed at flyve til Rom og leje bil der. Fra begge steder kan du også tage toget til Amalfikysten, og det er i det hele taget let at komme rundt med offentlige transportmidler til rimelige penge i Italien.

På turen sydover fra Napoli er det helt oplagt at du også aflægger et besøg i ruinerne ved Pompeij, vandrer en tur rundt om krater-randen på den imponerende vulkan Vesuv og tager en afstikker ud til den smukke halvø Sorrento.

Hvis du får chancen, så bør du også forlade landjorden en dag eller to og tage på sejltur så du får set den imponerende kyst fra søsiden – det giver et helt andet perspektiv på de stejle pastelfarvede byer.

Ferie på Amalfikysten for alle sanser…

Hvis du drømmer om afslappet atmosfære, sol på næsen, spektakulære udsigter, lodrette bjerge der går direkte i havet, huse der hænger fast de mest umulige steder og gode lægmuskler – så er du kommet til det helt rigtige sted! Foruden smukke villaer med fantastiske haver, gamle kirker og skønne byer er her også en hel række små gode strande langs kysten. Du har altså mulighed for at få den perfekte kombination af natur, kultur og afslapning på ferien.

Lige med den tilføjelse at du simpelt hen ikke får nogen smukkere kystlinje til en bilferie! Så giv dig god tid og nyd turen med masser af stop undervejs. Hele området omkring Amalfi og Sorrento oser af god atmosfære, som kun italienerne kan skabe den.

Du spiser og drikker godt på Amalfikysten…

Og ikke nok med at Amalfikysten er smuk, her ligger også nogle af Italiens bedste restauranter. Du drikker og spiser umanerligt godt her! Pizzaen blev opfundet i Napoli, lige nord for Amalfi, og findes i alverdens nybagte versioner. Er du til let mad, så vrimler det med fisk og skaldyr i havet ud for kysten. Og så serverer de bare nogle virkeligt lækre kager her i området!

På de stejle skråninger gror citrontræerne fint på rad og række – så hvis du besøger området i foråret så lyser deres hvide blomster op på de grønne skråninger. De modne citroner bliver bl.a. til den verdensberømte Limoncello likør, den perfekte afslutning på et godt måltid. Og er du glad for friske trøfler og kastanier, så er det også Amalfi du skal besøge, men om efteråret…

Der er med andre ord altid en god grund til at tage på besøg på Amalfikysten – vi er så langt sydpå at foråret kommer tidligt med lune vinde og blomster i flor, sommeren indbyder til dovne dage i solen og det tidlige efterår lokker med lunt badevand og et overflod af grøntsager.

Amalfikysten forkæler alle dine sanser, året rundt!

Ferieboliger på Amalfikysten

Villa Lighea, Positano, Amalfikysten
Pris (gennemsnit/nat)7.262,-

Villa Lighea – Positano
Campania-Amalfikysten Italien

Villa Lighea er en enestående privat villa med pool og panoramaudsigt over havet og den billedskønne by Positano. Bedre bliver

Residence San Pietro Maiori Amalfikysten
Pris (gennemsnit/nat)553,-

Residence San Pietro – Maiori
Campania-Amalfikysten Italien

Lejlighedshotel i skøn retro-stil i hovedbyen på Amalfikysten, Maiori. Her får du autentiske lejligheder samt adgang til pool og restaurant

Angelina Residence Maiori Amalfikysten
Pris (gennemsnit/nat)794,-

Angelina Residence – Maiori
Campania-Amalfikysten Italien

De blå lejligheder i Angelina Residence i Maiori er en stor favorit og elsket af vores kunder. Lejlighedskomplekset ligger helt

Strande på Amalfikysten

Der er en række strande i og omkring Amalfikysten, og de er alle relativt lette at komme til, hvad enten det er med offentlig transport eller ved blot at tage en afslappet spadseretur fra byen ned til havet.

Amalfikystens strande, er primært strande med småsten. Er du til store hvide stranden, skal du en tand længere sydpå. De lokale strande finder du i de små naturskønne bugte langs kysten. De små, men perfekt dannede strande i Castiglione, Atrani, Marina Grande og Duoglio er alle let tilgængelige.

Centralt i byen Amalfi er Marina Grande sandsynligvis den største og mest populære af strandene. Du kan også køre til den idylliske Castiglione-strand, hvis du vil undslippe turisterne lidt. Duoglio er kun en kort bus- eller bådtur fra Amalfi, er perfekt til vandsportelskere med et udvalg af windsurfing, dykning, kanosejlads og kajaksejlads. De, der føler sig eventyrlystne, kan tage den naturskønne rute ved at gå 400 trin ned til stranden.

Ud at spise Amalfikysten

På Amalfikysten handler det om, ligesom resten af Italien, om det bedste af italiensk mad. Havets nærvær gør at du har fantastiske fiskerestauranter med de ffriskeste fisk og skaldyr kombineret med de lokale traditionelle Italienske retter. Ferie på Amalfikysten vil være ensbetydende med mulighed for festmåltider som fyldig fisk og skaldyrs, cremet burrataost krydret med lokale citroner, og ikke glem endelig ikke den klassiske italienske pizza, lavet fra bunden af lokale råvarer.

Afslut dagen med at tage plads i en af de hyggelige restauranter – i sommerhalvåret ofte udendørs på terrassen, eller find dem der har en terasse med en blændende udsigt over havet, med et glas prosecco i hånden, eller find en hyggelig gårdsplads og nyd nogle hjemmelavede retter og et glas limoncello, lavet med regionens berømte citroner.

Intet besøg på Amalfikysten ville være komplet uden et besøg i byen Minori, hvor det berømte konditoriet De’ Riso ligger. De har stedets nok største udvalgt af kager, og er endvidere også er velsignet af paven. Du skal bl.a. prøve den lokale berømthed, tærten Ricotta e Pera. Er du ekstra kageklag, så overvej at på et par dage i Minori på Hotel Santa Lucia, så bor du næsten dør om dør med De’ Riso