Stay LocalStay Local
Glemt password?

Rejser til Amalfikysten

Stay Local på Amalfikysten

Amalfikysten er måske en af de smukkeste kyststrækninger i verden. Den ligger på den sydlige del af Sorrento halvøen og strækker sig fra Positano i vest til Vietri i øst. Vejen snor sig smukt langs bjergsiden mellem de smukke byer. Vejen er kun omkring 50 km lang, men du kan bruge mange dage her, udsigten af fabelagtig, maden er god, citrontræerne smukke og vandet lige for dine fødder.

Amalfikysten – Italiens mest berømte kyst!

Turkisblåt hav med små lokale strande, skønne vandre- og køreture og nogle af verdens smukkeste landsbyer.

Det er bestemt ikke uden grund at Amalfikysten er en af Italiens mest besøgte feriedestinationer. De smukke byer, der ligger på en dramatisk kyststrækning midt mellem Rom og Sicilien, er på listen over UNESCO’s verdenskulturarv og med god grund. Her er gudesmukt året rundt! Og navnene på de 13 små byer som Tramonti, Ravello og Posatino emmer af dramatik og romantik, som de ligger dér med deres pastelfarvede huse på stejle skråninger ned mod havet.

Hvordan kommer jeg til Amalfikysten?

Den nærmeste lufthavn finder du i Napoli, men det er også en mulighed at flyve til Rom og leje bil der. Fra begge steder kan du også tage toget til Amalfikysten, og det er i det hele taget let at komme rundt med offentlige transportmidler til rimelige penge i Italien.

På turen sydover fra Napoli er det helt oplagt at du også aflægger et besøg i ruinerne ved Pompeij, vandrer en tur rundt om krater-randen på den imponerende vulkan Vesuv og tager en afstikker ud til den smukke halvø Sorrento.

Hvis du får chancen, så bør du også forlade landjorden en dag eller to og tage på sejltur så du får set den imponerende kyst fra søsiden – det giver et helt andet perspektiv på de stejle pastelfarvede byer.

Ferie for alle sanser…

Hvis du drømmer om afslappet atmosfære, sol på næsen, spektakulære udsigter, lodrette bjerge der går direkte i havet, huse der hænger fast de mest umulige steder og gode lægmuskler – så er du kommet til det helt rigtige sted! Foruden smukke villaer med fantastiske haver, gamle kirker og skønne byer er her også en hel række små gode strande langs kysten. Du har altså mulighed for at få den perfekte kombination af natur, kultur og afslapning på ferien.

Lige med den tilføjelse at du simpelt hen ikke får nogen smukkere kystlinje til en bilferie! Så giv dig god tid og nyd turen med masser af stop undervejs. Hele området omkring Amalfi og Sorrento oser af god atmosfære, som kun italienerne kan skabe den.

Du spiser og drikker godt…

Og ikke nok med at Amalfikysten er smuk, her ligger også nogle af Italiens bedste restauranter. Du drikker og spiser umanerligt godt her! Pizzaen blev opfundet i Napoli, lige nord for Amalfi, og findes i alverdens nybagte versioner. Er du til let mad, så vrimler det med fisk og skaldyr i havet ud for kysten. Og så serverer de bare nogle virkeligt lækre kager her i området!

På de stejle skråninger gror citrontræerne fint på rad og række – så hvis du besøger området i foråret så lyser deres hvide blomster op på de grønne skråninger. De modne citroner bliver bl.a. til den verdensberømte Limoncello likør, den perfekte afslutning på et godt måltid. Og er du glad for friske trøfler og kastanier, så er det også Amalfi du skal besøge, men om efteråret…

Der er med andre ord altid en god grund til at tage på besøg på Amalfikysten – vi er så langt sydpå at foråret kommer tidligt med lune vinde og blomster i flor, sommeren indbyder til dovne dage i solen og det tidlige efterår lokker med lunt badevand og et overflod af grøntsager.

Amalfikysten forkæler alle dine sanser, året rundt!

Residence le Villette Ravello Amalfikysten
Pris pr. nat fra kr.441,-

Residence le Villette – Ravello Campania-Amalfikysten Italien

Residence Le Vilette ligger i den smukke by Ravello på Amalfikysten. De 11 lejligheder har alle dør direkte ud til

Residence Panoramic Maiori Amalfikysten
Pris pr. nat fra kr.469,-

Residence Panoramic – Maiori Campania-Amalfikysten Italien

Hvis du gerne vil bo i lejligheder der ligger i gå-afstand til både strand og lokale restauranter, så er Residence

Bella Vista Scala Amalfikysten

Bella Vista – Scala Campania-Amalfikysten Italien

Hvem ville du nyde et glas prosecco med på denne fantastiske terrasse? Der er en bjergtagende udsigt over Amalfikystens smukke