Swimming-Pool-I-Veroni.jpg I_veroni Agruturismo I Veroni Toscana

Rejser til Italien

Drømmer du om en skøn autentisk ferie i Italien?

Det er ikke uden grund at Italien er et af de mest velbesøgte lande i verden. På en rejse til Italien får du oplevelser i alle afskygninger, lige fra charmerende middelalderbyer, vidunderlige historiske bygningsværker, museer i verdensklasse og ikke mindst en utrolig varieret natur. Det er bare at gå på opdagelse i Italiens forskellige regioner. Husk, hos Stay Local tager vi gerne telefonen og taler med vores kunder, så ring eller skriv endelig. 

Italiens mange muligheder for rejser

Der er rigtigt mange måder du kan besøge Italien på.

Du kan bo i en Italiensk villa med privat pool, på en vingård ude på landet, på hotelferie. Der er også mulighed for en grupperejse, hvor du sammen med andre rejser rundt og opdager landet fra en helt ny side. Endelig kan du også rejse alene, på en planlangt rundrejse, hvor det eneste der er bestemt er fx dine ovarnatninger, eller nogle udvalgte aktiviteter, men det hele foregår i dit tempo.

Valget er dit, og vi er her for at hjælpe.

Et udpluk af Italiens mange muligheder

Toscana

Toscana

Oplev Toscanas bølgende bakker

Santa Margherita Ligurien

Ligurien

Den Italienske Riveria og Cinque Terre

marche bølgende bakker landskab italien hus

Marche

Det Autentiske Italien

Sicilien tempel

Sicilien

Middelhavets største ø

Apulien

Apulien

Apulien

Piemonte

Piemonte

Bjerge, Vin og Maggioresøen

Franciacorta bobler champagne

Lombardiet

Franciacorta og de norditalienske søer

Minori Amalfikysten

Amalfikysten

Italiens måske smukkeste kyststrækning

Rejser til Umbrien orvieto

Umbrien

Italiens grønne hjerte

Sorrento Tasso Square Italien

Sorrento

Byferie i baghaven til Amalfikysten

sirmione

Gardasøen

Gardasøen

Calabrien

Calabrien

Italiens skosnude

Ferie i Italien

Vi elsker at rejse i Italien

Ferie i Italien er skønt. I Italien kan du  både tage på badeferie, enten ved søerne i nord eller ved kysten, på storbyferie, du kan bo i de bølgende, grønne landskaber eller blandt dramatiske bjerge; mulighederne er nærmest uendelige. Og så skal det heller ikke gå ubemærket hen, at italienerne er et af de mest gæstfri folkefærd i verden. De er stolte af deres land, og de elsker at vise det frem! Og så er der jo vinen og maden… den himmelske italienske mad, fra risottoen i nord til det toscanske landkøkken og pizzaer i Napoli. At rejse i Italien er i sandhed en gastronomisk oplevelse.

Hvor i Italien skal du starte ferien?

De mest populære regioner er Toscana, Ligurien (Cinque Terre), Sicilien, Piemonte, Umbrien, Campania og Emilia-Romagna, som hver især har sit særkende. Der er dog også de lidt mere ukendte regioner, set med danske øjne, som for eksempel Apulien, Calabrien, Abruzzo og Le Marche. Hvis du vil opleve et anderledes Italien, væk fra alfarvej og hvor du får lidt mere for pengene, kan disse regioner virkelig anbefales.

Uanset hvor i Italien turen går hen, vil du uden tvivl få en ferie ud over det sædvanlige.

Agriturismo, villa eller en ferielejlighed i Italien?

Hvordan skal du bo i Italien? Der er mange muligheder for at finde en god feriebolig i Italien. Der er ikke mange lande der overgår Italien i mangfoldigheden af muligheder. Hos Stay Local fokuserer vi på det autentiske og den autentiske ferie, så vi kigger mest på private villaer med pool, hyggelige vingårde eller agriturismoer som de kaldes i Italien, og endelige ferielejligheder og mindre hoteller.

En særlig populær hoteltype i Italien er et såkaldt agriturismo også kaldet en vingårdsferie, det er landsteder med egenproduktion af eksempelvis vin, grøntsager og olivenolie. Det er en helt særlig oplevelse, og hos Stay Local har vi selvfølgelig de mest autentiske agriturismoer på programmet.

Vil du heller have den luksus ikke at skulle dele poolen eller ferieboligen med andre, så skal du vælge en privat villa med egen pool. De får fra 4 personer og op til ca. 30 personer, og kan sagtens konkurrere på prisen. er i flere, der skal på ferie sammen i Italien,  fx med venner eller børn/bedsteforældre, så er villaen oftest billigere pr. person end flere lejligheder det samme sted.

Ferie på en Agriturimo

Pris pr. nat fra
720,-

Podere Albereto – Buonconvento
Toscana Italien

Ønsker du dig en ferie i smukke omgivelser er Podere Albereto et perfekt valg. Overalt fra Podere Albereto, er der
Pris pr. nat fra
677,-

Agriturismo il Pozzo – Capolona
Toscana Italien

Agriturismo Il Pozzo er drømmen for børnefamilier, hvor de voksne samtidig får en livsnyderferie. Du får her alt: pragtfuld pool, dejlige lejligheder med egen terrasse, flot landskab, og mamma der laver uforglemmelig mad
Pris pr. nat fra
630,-

Tenuta la Campana – Asciano
Toscana Italien

Tenuta La campana, Toscana
Tenuta la Campana ligger pragtfuldt i bakkerne syd for Siena. Den klassiske toscanske herregård har masser af plads inde og ude, pool, restaurant, tennisbane og betagende udsigt

Ferielejlighed i Italien

Hvis du gerne vil bo i en lejlighed, men ikke har krav om at der skal være landbrug tilknyttet, som der fx er i en Agriturismo, så er en helt almindelig ferielejlighed i Italien et glimrende valg. Der findes rigtigt mange typer af ferielejligheder. Der er dem der ligger i store feriecentre og dem, hvor der er færre lejligheder samlet i samme område. Endelig er der også ferielejligheder, som ligger på nedlagte gårde, hvor der er autentiske lejligheder, sammen med en privat pool. De to sidste kategorier har vi hos Stay Local, hvor vi prøver at vige udenom de store turistcentre. Måske lige bortset fra skiferieboliger i Italien. De ligger jo oftest samlet i større områder.

Hos Stay Local har vi fokus på det autentiske og din ferie i autentiske omgivelser. Derfor er vores ferielejligheder i Italien også i den ende af spektret der er autentiske boliger. Herunder er der 4 rigtigt gode eksempler.

Ferielejlighed i Toscana

Pris pr. nat fra
646,-

Terme di Sorano – Sorano 
Toscana Italien

Terme di Sorano ligger i lille, frodige dal. Glæd dig til de komfortable lejligheder, flere poolområder, tennisbane, mountainbikes og udflugter til mange spændende byer
Pris pr. nat fra
652,-

Borgo San Pecoraio – Riparbella
Toscana Italien

Borgo San Pecoraio, Tuscana
Ca. to kilometer uden for den lille charmerende by Riparbella ligger Borgo San Pecoraio, et stort feriecenter i den typiske

Rundrejse i Italien med en gruppe

Har du lyst, til at rejse med andre mennesker, så kan du tage på en rundrejse med Guide. Alle vores rundrejser laves i samarbejde med Explore Worldwide. Explore har i over 40 år lavet rundrejser til stort set hele verden, så du er i virkeligt gode og kyndige hænder. Alle rejserne er med engelsk rejseleder og i mindre grupper på max. 16 personer. Gennemsnittet pr. rejse er omkring 11 personer.

Er du solo rejsende, vil du syntes godt om Explores rejser. Der er mulighed for på langt de fleste rejser, at du som solo rejsende kan dele et dobbeltværelse med en af samme køn, eller at du kan få et enkeltværelse (mod et enkeltværelses tillæg)

Hos Stay Local har vi fokus på det autentiske og din ferie i autentiske omgivelser. Derfor er vores ferielejligheder i Italien også i den ende af spektret der er autentiske boliger. Herunder er der 4 rigtigt gode eksempler.

Hvordan rejser du til Italien?

Når du rejser til Italien, kan du komme frem på mange måder. Den hurtigste er selvfølgelig at tage et fly. Fra Danmark er der mulighed for at flyve til mange italienske lufthavne, herunder Rom, Milano, Napoli, Bologna og 2 steder på Sicilien. Flyver du på ferie i Italien kan det være en fordel at leje en bil. Stay Local har et samarbejde med mange biludlejningsselskaber.

Der er flere faktorer, når du skal vælge hvilken lufthavn du skal flyve til, når du rejser til Italien. Først og fremmest afstanden mellem lufthavnen til dit feriebolig, og dernæst prisen på flybilletterne. Endelig er det også afgørende hvilke dage der flyves på. Herunder er en lille oversigt hvilken lufthavn der er nærmest i forhold til dit feriested:

Toscana: Pisa (direkte med Norwegian) og Firenze (direkte med Vueling) er oplagte, omend de oftest også er de dyreste at rejse til, specielt om lørdagen i højssæsonen. Dernæst Bologna (direkte med SAS og Ryanair), som ligger ca. 1 times kørsel fra Firenze. Skal du holde ferie i det sydlige Toscana, så overvej Rom (flere direkte muligheder).

Amalfikysten og Sorrento: Napoli (direkte med SAS og Ryanair) er naturligvis det oplagte valg, men er det fint med 2½ – 3 timers køretur så vælg Rom (flere direkte muligheder) der ofte er billigere og har bedre afrejsetidspunkter.

Marche: Bologna (direkte med SAS og Ryanair) er den oplagte lufthavn, men Rom kan også være en mulighed. Der er ca. 3 timers kørsel fra Rom til Marche.

Sicilien: Der er to lufthavne, Catania (direkte med Norwegian) og Palermo (direkte med SAS). Du skal være opmærksom på afstandene, Sicilien er en stor ø, så skal du til det østlige Sicilien er Catania oplagt. Skal du til det norlige eller vestlige Sicilien så er Palermo tættest på.

Lej Villa i Italien med privat pool

Pris pr. nat fra
944,-

Villa Cerretini – Montepulciano
Toscana Italien

Villa Cerretini, Toscana
Villa Cerretini er et typisk Valdichiana-bondehus i klassiske røde mursten, beliggende ved den kendte Toscanske by Montepulciano
Pris pr. nat fra
750,-

Podere i Gigli – Castiglion Fiorentino
Toscana Italien

Smukt gammelt stenhus med aircondition få minutters gang fra byen, men samtidig har du dit eget hus med have og pool. Her er 6 sovepladser
Pris pr. nat fra
2.318,-

Villa Renata – Monticiano
Toscana Italien

Villa Renata er en skøn et-plans villa, tæt ved landsbyen Monticiano i Toscana og kun 35 km. fra Siena, en

Italiens historie

Italiens historie er broget og lang, og interesserer du dig for historie er Italien et fantastisk land at holde ferie i. Italiens historie er kendetegnet ved to perioder med rimelig enhed, Romerriget (der varede ca. 500 år) og den moderne demokratiske Italienske republik, der eksisterer i dag og blev skabt efter ​​2. verdenskrig. Mellem disse to perioder er det splittelse og krige, men midt i denne splittelse fremkom en af verdens store kunstperioder, renæssancen (ca. 1400–1600 e.Kr.).

Italien, der som bekendt er beliggende i Sydvest Europa, består i vid udstrækning af en støvformet halvø, der strækker sig ud i Middelhavet, såvel som et område i nord der hænger sammen med kontinental Europa. Det afgrænses af Schweiz og Østrig mod nord, Slovenien og Adriaterhavet mod øst, Frankrig og det tyrrenske hav mod vest, og Det Joniske Hav og Middelhavet mod syd. Italien inkluderer også øerne Sicilien og Sardinien, samt en række mindre øer.

Romerriget

Mellem det sjette og tredje århundrede f.kr. erobrede den italienske by Rom halvøen Italien; i løbet af de næste par århundreder spredte dette imperium sig for at dominere landene omkring Middelhavet og i Vesteuropa. Det romerske imperium har defineret store dele af Europas historie og efterladt et præg på kultur og samfund, der overgik den militære og politiske indflydelse.

Efter at den italienske del af Romerriget faldt i det femte århundrede e.kr. (en begivenhed, som ingen på det tidspunkt blev klar over var så markant), var Italien målet for flere invasioner. Den tidligere forenede region brød sammen i flere mindre områder, herunder de pavelige stater, styret af den katolske pave.

Renæssancen og kongeriget Italien

I det ottende og niende århundrede dukkede et antal magtfulde og handelsorienterede bystater op, herunder Firenze, Venedig og Genova; dette var de kræfter, der inkuberede renæssancen. Italien og dets mindre stater gennemgik også faser af udenlandsk dominans. Disse mindre stater var de fødestedet for Renæssancen, som ændrede Europa massivt igen.

Enheds- og uafhængighedsbevægelser i hele Italien udviklede sig stadig til stærkere stemmer i det 19. århundrede, efter at Napoleon skabte det kortvarige kongerige Italien. En krig mellem Østrig og Frankrig i 1859 gjorde det muligt for flere små stater at fusionere med Piemonte; der var nået til et vippepunkt, og kongeriget Italien blev dannet i 1861 og voksede i 1870 – da de pavelige stater tiltrådte – for at dække næsten alt det, vi nu kalder Italien.

Mussolini og det moderne Italien

Kongeriget Italien blev opløst da Mussolini tog magten som en fascistisk diktator, og selvom han oprindeligt var skeptisk over for den tyske diktator Adolf Hitler, tog Mussolini Italien med i 2. verdenskrig snarere end at risikere at tabe områder i Italien. Dette valg forårsagede hans undergang. Det moderne Italien er nu en demokratisk republik og har været det, siden den moderne forfatning trådte i kraft i 1948. Dette fulgte efter en folkeafstemning i 1946, der stemte for at afskaffe det forrige monarki med en lille flertal 12,7 millioner til 10,7 millioner stemmer.

I 1949 blev landet medlem af NATO og i 1957 stiftende medlem af EF (der blev til EU i 1993).

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Turisme Marche – den officielle turistorganisation i regionen Marche
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien