Bæredygtig og økologisk ferie i Italien

Bæredygtig Ferie

Bæredygtige Italienske ferieboliger

Kunne du, ligesom så mange andre danskere, også godt tænke dig at rejse lidt mere bæredygtigt, men samtidig ikke gå på kompromis med kvaliteten? Synes du, at det er lidt svært at finde rundt i, hvilke ferieboliger der er bæredygtige eller har økologisk produktion, og hvilke der ikke er? Stay Local har gjort det nemt for dig, fordi denne artikel vil forklare dig lidt om, hvad vores ferieboliger egentlig har af bæredygtige tiltag og guide dig hen til de rigtige for dig.

Bæredygtig og økologisk ferie i Italien

Bæredygtige produktioner i Toscana

Flertallet af de bæredygtige ferieboliger som Stay Local udbyder har deres egen produktioner, hvor de producerer alt fra god vin, linser og spelt, til at de har fritgående grise og køer. Alle tre ferieboligers produktioner er bæredygtige/økologiske. I Toscana er der bl.a. Agriturismo le Calle producerer en hel masse forskellige økologiske ting, som fx. kikærter og spelt. Derudover har de også fritgående dyr, som man en gang om ugen har mulighed for at komme ud og se sammen med de lokale ejere, efterfulgt af en lækker middag med bæredygtige råvarer. Også Agriturismo la Crosticcia tilbyder friske, økologiske grøntsager, som man frit kan tage af. 

Der er mange muligheder, når det gælder bæredytgige råvarer i Italien! 

Villa Leopoldina

Villa-Leopoldina Toscana Italien

Bæredygtig Italiensk olivenolie

Den italienske olivenolie er nok en af de mest kendte ingredienser i italienernes lækre mad. Forestil dig så, at olivenolien også er lokalt produceret – lækkert! Men det bliver endnu vildere – forestil dig nu, at den italienske lokalt producerede olivenolie også er bæredygtigt og økologisk produceret! Dette scenarie er muligt at prøve mange steder på vores bæredygtige ferieboliger. Udover at olien er bæredygtig, kan du gøre din olivenolie oplevelse endnu bedre for klimaet! 

Oftest når du tager på ferie, ønsker du at tage en gave med hjem til de nærmeste – og helt ikke en eller andet kedelig souvenir fra det lokale torv. Det er en rigtig sød tanke, og der er også blevet givet mange gode gaver i tidens løb. Men det er også en kæmpe klimabelastning, med alle de plastikting der bliver købt med hjem til Danmark. Det er dog muligt at købe klimavenlige gaver med hjem til dem der betyder mest – fx. ved at købe en af stedernes lokalt producerede olivenolier. Dermed får du, som den rejsende en klimavenlig smagsoplevelse, samtidig med at dine venner og familie får en klimavenlig gave. Det er da win-win. 

Villa-Leopoldina Toscana Italien

Økologisk Italiensk vin

Italiensk vin – lækkert! Den italienske vin er grund til at mange rejser til Italien. Men vidste du, at det udleder ca. 2,4 kg CO2 at producere en flaske vin? Det er en del, men frygt ej! Stay Locals bæredygtige ferieboliger har nemlig bæredygtige vinproduktioner, som letter CO2 udledningen. Udover at vinproduktionerne er økologiske, er Villa Leopoldinas vinkælder også bygget med bæredygtige materialer. Med det i tankerne, er det ikke helt så slemt at drikke en god flaske vin – bare den kommer fra det rigtige sted. 

Bæredygtige aktiviteter

Stay Locals bæredygtige ferieboliger byder på et hav af aktiviteter – både inden for stedets vægge, men også i nabolaget. Fattoria Pognis pool er rengøres selvfølgelig ligesom alle andre pools – der er bare den forskel, at hotellets pool renses med salt – et bæredygtigt alternativ til klor. Udover at salt er mere bæredygtigt, er det faktisk også mere behageligt at bade i, da salten ikke giver den samme kløende følelse og de røde øjne, som så mange kender fra en tur i en klor-pool.

Agriturismo la Crosticcia, Toscana

Agriturismo la Crosticcia, Toscana

Hvad kan man ellers gøre for at holde en bæredygtig og miljøvenlig ferie?

Bæredygtig energi

Normalt forbinder du ikke bæredygtige ferieboliger med aircondition, men på Fattoria Pogni kan du roligt benytte airconditionen, hvis du har brug for et afbræk fra den italienske varme. Hotellet bruger nemlig udelukkende solenergi, hvilket vil sige at energien som bliver brugt på stedet er grøn. Derfor kan man altså med god samvittighed bruge airconditionen, som tilmed er inkluderet i prisen. 

Andre bæredygtige gode gerninger du kan lave i din feriebolig

Ferieboligeen og opholdet deri er en stor del af den bæredygtige ferie – men der er jo også andre ting man kan gøre, for at rejse mere bæredygtigt. 

Et godt tip er, at prøve at holde fast i sine grønne vaner som man har derhjemme – det vil sige at man ikke smider skrald i naturen, man tager sine egne poser med ud at handle mv. 

Derudover er der et råd der siger, at de bedste rejser ikke nødvendigvis er omme på den anden side af jorden – man skal bare være åben for, at udforske nogle af de ikke så turistede områder i et land. På baggrund af det råd, er Italien et rigtig godt bud på et bæredygtigt feriemål, da det ikke ligger særlig langt væk fra Danmark, men der er en masse spændende områder man kan udforske. Stay Local elske det autentiske Italien og hos os vil du kunne få hjælp til at finde de rigtige steder,.

Og her til sidst det klassiske tip – tænk over hvad du bruger! Køb kun det du har brug for, og prøv eventuelt at købe så meget af det du mangler, hos din lokale hotelejer, som du kan være  helt sikker på har en økologisk og bæredygtig produktion! Italienerne vil jo også gerne passe på jorden. 

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien