Udlev drømmen om Toscana på en agriturismo

Agriturismo i Toscana –  find din drømmeferie hos Stay Local

Agriturismo, hvad er det? Det kan gøres meget langt og teknisk med snørklede definitioner fra den italienske lovgivning. Men helt grundlæggende taler vi om ferie i forbindelse med landbrug. Man kunne også kalde det bondegårdsferie eller vingårdsferie. Du finder denne type ferie mange steder i Italien, men intet sted er den så udbredt som i Toscana

Pris pr. nat fra
788,-

Agriturismo Montalbino – Montespertoli
Toscana Italien

Toscanas mest børnevenlige agriturismo? I det billedskønne landskab ligger Agriturismo Montalbino med gode lejligheder, pool, lækker restaurant mm.
Pris pr. nat fra
843,-

Agriturismo I Veroni – Pontassieve 
Toscana Italien

Agriturismo I Veroni, Toscana
Vingårdsferie i topklasse. Fabelagtigt smagfulde og lækre lejligheder på en gammel gård beliggende ud til vinmarkerne kort fra Firenze. Her er pool, aircondition og en hyggelig by i gangafstand
Pris pr. nat fra
677,-

Agriturismo il Pozzo – Capolona
Toscana Italien

Agriturismo Il Pozzo er drømmen for børnefamilier, hvor de voksne samtidig får en livsnyderferie. Du får her alt: pragtfuld pool, dejlige lejligheder med egen terrasse, flot landskab, og mamma der laver uforglemmelig mad

Agriturismo – en håndsrækning til landbruget

Da man i sin tid indførte ”agriturismo” som en kategori for ferieboliger i Italien, var det ment som en håndsrækning til landbruget. Med flugten fra landet og mekaniseringen af produktionen stod masser af huse, stalde og lader tomme, og mange små bønder var i økonomisk bekneb. Med ”agriturismo” åbnede man muligheden for, at de kunne tage gæster ind uden at være underlagt så strikse regler som hotellerne. Således kunne bønderne få lidt ekstra til dagen og vejen, og statskassen kunne glæde sig over den øgede turisme.

Idag går en ferie på en agriturismo under mange forskellige navne for det samme: Vingårdsferie, bondegårdsferie, eller blot en ferielejlighed.

 

Agriturismo mellem ensretning og mangfoldighed

Italien er karakteriseret ved, at man har love og regler for alt muligt (og ”alt muligt” skal tages bogstaveligt). Om man så vil håndhæve lovgivningen, er en helt anden side af sagen. Der findes således næppe det område, som ikke nøje er reguleret for en agriturismo, ned til hvor gamle madrasserne må være, og hvor mange gange om dagen der må gå mellem skift af sengetøj og håndklæder. På den anden side er det op til den enkelte, om der skal tilbydes mad på stedet. At have en pool er også valgfrit. Landbrugsproduktionens størrelse og art tager man ikke så tungt. Og ejerne kan bo samme sted som gæsterne eller flere kilometer væk.

Lej en privat villa i Toscana

Vil I gerne have det hele for jer selv på ferien? Lej en hel villa og udlev drømmen om et hus i Toscana. Vi har villaer i alle størrelser fra 2 til 30 personer. Nyd den totale frihed med privat pool, eget køkken og muligheden for at få en privat kok hjem til at lave en autentisk middag for hele familien.

Bedste beliggenhed for en agriturismo i Toscana

En agriturismo i Toscana kan ligge hvor som helst, bare der er en landbrugsproduktion på ejendommen. Det betyder, at du kan finde dem over alt, bare ikke i byerne og kun sjældent nær havet. Men skal den ligge nær Siena, Firenze eller Lucca? Skal den ligge i Casentinodalen, i Crete Senesi eller i Garfagnana? Skal den ligge i en dal i det østlige Toscana eller på en bakke i det vestlige Toscana? Det er alt sammen op til dig, for mulighederne er rigtig mange. En logisk tommelfingerregel er, at jo mere centralt (altså i trekanten mellem Siena, Pisa og Firenze) du bor, jo flere udflugtsmuligheder har du, og jo dyrere er det.

 

Vælg din Agriturismo i Toscana med omtanke

Der er meget, du skal tænke på ved valget af den rette agriturismo i Toscana. Ønsker du, at ejerne skal bo på gården, eller er du helst fri? Skal der være mulighed for at spise et typisk lokalt måltid eller to på agriturismoen, eller vil du helst lave mad selv? Hvor meget betyder kvaliteten af selve boligen i forhold til beliggenheden? Og hvor meget betyder den i forhold til kvaliteten af pool og terrasse? Går du op i komfort som aircondition og opvaskemaskine (pool og wi-fi er næsten obligatorisk), eller vil du hellere leve ”det simple liv” en enkelt uge om året?

 

Agriturismo i Toscana når den er bedst

Det er en kendt sag, at man ikke kan diskutere smag og behag. Når det er sagt, så får du her alligevel et par eksempler på nogle vidunderlige agriturismoer.

Tag fx Agriturismo Montalbino mellem Firenze og Siena. Her var engang et helt lille samfund midt i det smukkest tænkelige landskab. I dag finder du rustikke lejligheder indrettet med god smag, men også både pool, børnepool, og wi-fi (og i et par af lejlighederne også aircondition). Her er også en glimrende restaurant, som i højest mulig grad bruger gårdens produkter. Her er både grise, heste, kalkuner, kaniner, køer og mange andre dyr. Anna og Marco er her selv morgen, middag og aften.

Eller se på Agriturismo Ristoro del Cavaliere i området Garfagnana nord for Lucca. Her arbejder familien Davini bogstaveligt talt taget døgnet rundt for at give deres gæster et godt ophold. De har syv lejligheder i en ganske lille landsby, hvor de også har et lille spisested og pool. Få hundrede meter herfra har de køer, kaniner, geder og høns. Rosita, Giovanna og Robertos gæstfrihed og varme gør dette simple sted helt fantastisk. Du kommer igen og igen, selv om der er langt til alle Toscanas største seværdigheder. Det gør vi selv i alle fald.

Hvad skal man se i Toscana – Siena og Firenze?

Det er ikke et nemt spørgsmål at svare på, men her er der en samling af gode råd i nogle af vores blogartikler. Læs blandt andet om Siena bag facaden, eller 5 gode råd til Firenze. Du kan også læse om aktiv ferie i Toscana.

Hvor skal man spise i Toscana?

Toscanas mad rækker ikke kun til et par linier. Hvis du vil læse lidt mere uddybende om Toscanas køkken, så kan jeg kun anbefale dig at tilmelde dig Stay Locals inspirations mail. Her får du som velkomstgave en lille let læselig guide som e-bog til Toscanas køkken. Deruover har vi samlet alle vores “hemmelige” små fif om gode restauranter i en blog artikel.

 

Hvor skal man bo i Toscana?

De fleste danskere vil gerne bo i “den gyldne trekant” der er trekanten mellem Siena, Firenze og Lucca/Pisa. Der er også ufatteligt smukt, men også en kende overrendt i højsæsonen. Vi foreslår at du kigger mod området mellem Siena og Arezzo eller i bjergene nord for Lucca, hvor bl.a. Agriturismo Ristoro del Cavaliere ligger.

Hvor skal man bo i Firenze?

Hvor skal man bo i Firenze, ja mulighederne er mange for dig, der gerne vil have en overnatning eller flere i den skønne by. Det er oplagt at kombinere en ferie på en agriturismo i Toscana, med nogle dage i Firenze. Stay Local har en række skønne lejligheder, i det centrale Firenze. Du kan se vores muligheder for bylejligheder i Firenze her.

Der er naturligvis et hav af hoteller i byen, som du kan finde på mere eller mindre seriøse hjemmesider, men det ægte Firenze oplever du bedst i en lejlighed midt i byen. Firenze er en utrolig smuk by, men der er også ret mange turister, stort set hele sæsonen – kun om vinteren er der behageligt affolket i byen. Jo, man kan godt rejse og bo i Firenze om vinteren.

Du kan jo overveje om du vil bo inde eller udenfor byen. I højsæsonen, kan en lejlighed i yderdistrikterne måske virke tillokkende, men er en lejlighed med udsigt til Arno floden eller Ponte Vecchio ikke også tillokkende ? Uanset hvad du vælger kan vi næsten garantere at du kan finde en lille lokal restaurant med et godt lokalt menukort. Firenze har det hele og lidt til. Smukke haller med markeder der tilbyder alt, hvad ens madhjerte kan begære, fantastisk kaffe, smukke parker, hvor det er oplagt at tage et hvil, efter du har spadseret rundt i byen hele dagen.

Her er et par eksempler

Pris pr. nat fra
675,-

Podere La Torricella – Montalcino
Toscana Italien

Udsigten over de rolige bølgende bakker til Valdorcia er ret betagende med den velkendte landsby Montalcino kun en kort køretur
Pris pr. nat fra
720,-

Podere Albereto – Buonconvento
Toscana Italien

Ønsker du dig en ferie i smukke omgivelser er Podere Albereto et perfekt valg. Overalt fra Podere Albereto, er der
Pris pr. nat fra
1.548,-

Agriturismo La Piazzetta – San Gimignano
Toscana Italien

Agriturismo la Piazzetta, San Gimignano, Toscana
Lækker vingård centralt i Toscana, tæt på både Pisa og Firenze. Du bor midt i det centrale Toscana, på en udsøgt lille vingård, der har 4 hyggelige og velindrettede lejligheder.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien