Apulien - Italiens solrige hæl

Find alle Apulien ferieboliger

Charmerende Apulien

Apulien (Puglia på italiensk) finder du i hælen af Italiens støvle. Den lange region med hele 940 km kystlinje byder på både bjerge, stepper, appelsiner og uendelige olivenlunde. Apulien bliver sommetider omtalt som “Italiens have”, for mange af de solmodne grøntsager bliver dyrket her. Udover selvfølgelig vin og olivenolie.

I Apulien er der knald på farverne og smagen, og det er her du kan opleve den ægte, afslappede syditalienske måde at leve på.

Private villaer med pool i Apulien

Pris pr. nat fra
4.392,-

Villa Apeliote – Carovigno
Apulien Italien

Villa Apeliote, Apulien
Lækker villa med pool i Apulien. Her får du havudsigt og en flot villa ved Carovigno i Apulien på Italiens

Villa Trullina – Ostuni
Apulien Italien

Villa Trullina er en moderne, lys villa med privat pool beliggende mellem Ostuni og Brindisi Villa Trullina er beliggende i

De mange Apuliener

Man kan opleve, at den ældre generation af italienere kalder Apulien for Le Puglie – som i betydningen “mange Apuliener”. Det henviser både til varierende landskaber, temperamenter og maden. Ens for regionen er dog en stor gæstfrihed, en mageløs kystlinje, knald på farver og smag. Og så kører de utrolig pænt i trafikken – tro det eller ej!

Groft sagt kan man dele Apulien ind i fire regioner. Fra den bjergrige og utroligt smukke Gargano-halvø i nord, til de grønne bakker i Alta Murgia ved Appenninernes fod.

Syd herfor finder du Valle d’Itria, hvor olivenlundene næsten synes uendelige, og hvor den blå himmel står i dyb kontrast til den næsten røde jord, de grønne oliventræer og de hvide Trulli-huse.

Til sidst kommer du til Salento, som er mest kendt for den vidunderlige barok-by Lecce og for den smukke klippekyst med det krystalklare vand.

Hvis du har god tid, eller er i området, kan det også anbefales at køre en tur ind i nabo-regionen Basilicata og opleve den helt unikke UNESCO-by Matera. Byen som er bygget ind i en klippeside som små grottehuse er et absolut must-see, hvis man er på de kanter.

Det siger sig selv, at hvis du virkelig skal opleve Apulien, så er det næsten en nødvendighed at leje en bil. Regionen har så meget at vise frem, at det kan være svært at nå det hele på en ferie. Men så er det jo godt at man kan komme tilbage igen og igen!

Find Dit Drømmeophold i Apulien – En Guide til indkvartering

Hvor skal du vælge at bo på din ferie i Apulien? Lad os dykke lidt længere ned i de fire områder i den syditalienske charmetrold.

Salento – det ægte Apulien

Hvis det er første gang, du besøger Apulien, vil vi anbefale dig at bo på Salento-halvøen. Den er kendt for sine smukke strande og krystalklare blå vand, farverne og den gode mad.

Hovedstaden Lecce, ofte kaldet “Sydens Firenze”, er kendt for sin fantastiske barok-arkitektur, der pryder byens centrum og de utallige adelige paladser. Alle byerne spredt rundt om i regionen har sit eget historiske centrum, hvor du kan opleve religiøse festivaler og markeder (tag dig i agt for den meget lange siesta!).

Overnat på en traditionel masseria, en renoveret gård, hvor du kan opleve den autentiske landlige atmosfære. I kystbyer som Otranto og Gallipoli findes også charmerende boutiquehoteller nær strandene. Her finder du også en række private villaer.

Gargano – nationalpark, kystveje og urskove

Hvis du er et naturmenneske og elsker den sceniske rute, er Gargano Nationalpark det perfekte sted at bo.

Hvis du er til panoramiske og snoede kystveje, skal du prøve turen mellem Peschici og Mattinata. Langs vejen kan du opleve gamle træhuse, som nærmest læner sig ud over havet. I nogle af disse træhytter er der nu hyggelige restauranter, som er et pitstop værd. Nyd et glas af den lokale mousserende vin, d’Araprì, mens solen går ned i det azurblå hav.

Bag kysten finder du Foresta Umbra, en ældgammel skov med århundreder gamle bøgetræer. Her er der rig mulighed for gode vandreture. På toppen af ​​halvøen ligger Monte Sant’Angelo, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, og hvor du finder det berømte pilgrimssted Helligdommen San Michele sul Gargano.

Det bedste i Gargano er at vælge et hyggeligt bed and breakfast i Vieste eller Mattinata. Hvis du er til mere luksus, skal du vælge hotellerne nede ved stranden, som tilbyder komfort og en spektakulær udsigt.

Itria-dalen – Trulli-huse og lokal stemning

Itria-dalen er også et godt bud på et sted at bo. Især hvis du ikke går så meget op i at være tæt på de allerbedste strande, men hellere vil opleve den søvnige og lokale stemning herinde i det indre af Apulien.

Dette område er mest berømt for sine karakteristiske Trulli-huse og sine ældgamle, forvredne oliventræer. I byer som Alberobello og Locorotondo kan du opleve hele byer af Trulli-huse. Men en køretur rundt på landet, vil også vise dig de karakteristiske huse, som er spredt rundt i landskabet.

Du vil også se hvide byer dukke op på bakketoppe i landskabet, og her er Ostuni nok den mest kendte – og den hvideste af dem alle. Bestemt et besøg værd.

I Itria-dalen er der mulighed for at bo i et vaskeægte Trulli-hus, da flere af dem er lavet om til ferieboliger og b&b’s. Hvis du da ikke hellere vil bo på et masseria, som der også er mange af i området.

Bari – kultur og middelhavsstemning

I Bari, hovedstaden i Apulien, kan du opleve den autentiske syditalienske livsstil. Oplev det charmerende gamle bycentrum, de lokale markeder og historiske seværdigheder som Basilica di San Nicola. Som i alle storbyer, skal du holde øje med dine ting, men måske især i Bari, som blandt italienere har et vist ry. Det skal ikke afholde dig fra at se byen, men efter vores mening, er det ikke her du skal vælge at bo på din ferie til Apulien.

Uanset om du vælger at udforske Baris kulturelle rigdom, Salentos solrige strande, Garganos naturskønhed eller Itria-dalens Trulli-huse, vil du opleve regionens indbydende atmosfære, gæstfrihed og smukke landskaber.

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til dig.

Apuliens Trulli-huse – bo som de lokale (gjorde engang)

Hvad er der med de Trulli-huse? Disse kegleformede, kalkhvide huse er en del af Apuliens historie og kultur. Visse af dem går helt tilbage til det 14. århundrede og blev traditionelt brugt som små hytter på marken, hvor bonden kunne finde skygge, som opbevaringshuse og som beboelse.

Denne helt specielle byggemetode med kalksten er unik for området og ældgammel, og den bliver stadig benyttet i den dag. De hvælvede stenlofter giver et køligt rum i den stegende sommerhede.

I dag er mange af disse Trulli-huse ombygget til hoteller, villaer og b&b’s, så du har muligheden for at opleve disse historiske huse helt tæt på.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Aret Puglia – den officielle turistorganisation i Apulien
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien