Casale la Valle Toscana

Feriebolig i Italien og Corona

Information om Corona virus til din Kør Selv ferie til Italien

Mange spørger sig selv om det er muligt at tage til Italien på grund af Corona, samt hvad er mine rettigheder og muligheder for, at annullere rejsen igen hvis nu Corona virussen (også kaldet COVID-19) ikke er væk når jeg skal rejse. 

Vi følger selvfølgelig situationen nøje og opdaterer her på siden med information, så snart vi kender den. Derudover opdaterer vi også med dine rettigheder som rejsenede. Så ved du, hvordan du er stillet, hvis du gerne vil ud at rejse, eller overvejer at bestille en rejse.

Generelle Corona regler fra Udenrigministeriet

Udenrigsministeriets rejsevejledninger har fire primære farvelægninger af lande:

Grøn: Vær opmærksom
Gul: Vær ekstra forsigtig
Orange: Unødvendige rejser frarådes
Rød: Alle rejser frarådes.

Hertil kommer ”Skraveret orange,” hvor UM fraråder ikke-nødvendige rejser til et land på grund af dets betydelige indrejserestriktioner.

Erhvervsrejsende, færdigvaccinerede og deres medrejsende børn samt tidligere smittede frarådes ikke rejser til orange lande og regioner, oplyser UM.

Seneste nyt fra Italien april 2022:

Fra starten af maj forsvinder de fleste Corona restriktioner i Italien. Det vil sige mundbind forsvinder og du skal ikke vise Corona Pas længere. Undtaget her er offentlig transport, såsom busser, fly, færger, turbåde mm. Her skal mundbind benyttes.

Seneste nyt fra Italien pr 21. december 2021:

Smitten stiger i Italien såvel som andre steder i verden, derfor er der indført et indrejseforbud for personer der ikke er vaccineret. Der gælder også restriktioner for bl.a. indendørs ophold på restauranter mm for ikke-vaccinerende. Hold jer endelig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Seneste nyt fra Italien pr 31. august 2021:

Den italienske klassificering af regionerne i farver (hvid-gul-orange-rød) viser hele Italien “hvidt” undtagen Sicilien, at er blevet opgraderet til “gul” i dag. Evalueringen af ​​den italienske regering overvejer både antallet af nye tilfælde og den overordnede sundhedssituation. Italien oplevede en stigning i juli, men kurverne ser ud til at flade, med den sidste 14-dages anmeldelse med en hastighed på 139 pr. 100.000 indbyggere, sammenlignet med EU-gennemsnittet på 205 i samme periode. Vaccinationerne skrider godt frem med ca. 69,4% af befolkningen over 12 år fuldt vaccineret.

Italien byder velkommen med åbne faciliteter og attraktioner, men beder dig om at præsentere EU Covid -certifikatet / “Corona pas appen” for at komme ind i Italien og nyde de italienske fornøjelser. Børn 6-12 år kan fremvise et negativt testresultat i stedet for EU-certifikatet. Ansigtsmaske er ikke nødvendig i det fri, hvis du ikke er overfyldte steder, i de “hvide zoner”, mens du er på Sicilien (som “gul zone”)
du skal bære den også udenfor, undtagen når du spiser/dyrker sport/er alene i naturen. Den digitale selvangivelse dPLF er stadig nødvendig for alle voksne, der kommer til Italien.

Seneste nyt 1. juli:

Det fælleseuropæiske coronapas er trådt i kraft i dag og betyder for dig, at du nu kan bruge dit danske coronapas ved indrejse i alle EU-lande. Det fungerer på den måde, at den QR-kode, der vises i din coronapas-app kan scannes og accepteres over hele Europa.

Du kan også medbringe dit coronapas i printet udgave, hvis du ikke har mobil. Det kan downloades på sundhed.dk og har de oplysninger, udenlandske myndigheder skal bruge for at få verificeret, at du er vaccineret, immun eller har negativ test. Det printede pas skal accepteres på samme vilkår og betingelser som coronapas-appen, selv om de ikke indeholder en QR-kode.

Læs mere om det fælleseuropæiske coronapas på coronasmitte.dk

Seneste nyt 29. juni:

Vi har netop modtaget dette fra ENIT – det statslige Italienske turistbureau:

Hele Italien er nu klassificeret som “Hvid” (under 50 nye tilfælde pr. 100.000 indbyggere i 3 på hinanden følgende uger).

Rejsende fra lande med EU-digitalt Covid-certifikat kan fra 1. juli komme ind i Italien med det digitale certifikat, der angiver en af følgende:

 • Du er fuldt vaccineret for senest 14 dage siden eller
 • Tidligere smittet og afsluttet den obligatoriske karantæne efter sygdommen eller
 • En negativ test der er max 48 timer gammel (kviktest er ok).

 

Børn under 6 år har ikke brug for at vise Covid testresultat.

Fra i dag (28/6) er mundbind ikke længere påkrævet udendørs, men du skal medbringe et mundbind i tilfælde af steder med mange mennesker. Der er stadigvæk krav om mundbind indendørs hvis du er over 6 år.

I Campania-regionen er der for øjeblikket en undtagelse: lokale myndigheder kræver stadig mundbind, også udendørs, når du er på steder med andre mennesker.

Din vigtigste reference til opdaterede oplysninger er www.italia.it

Du kan også finde info på engelsk her: www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english

Husk også den italienske indrejseformular.

Kan jeg komme på sommerferie i Italien i 2021?

Det ser endelig ud til at planerne i Italien såvel som resten af EU giver dig mulighed for at drømmene om en sommer i Italien er ret realistiske. Meget mere realistiske end blot for få uger siden.

Med hvad er op og ned – det vil vi gerne beskrive for dig herunder.

Det ny fælles EU Corona rejsepas

EU-kommissionen har besluttet at indføre et fælles Rejse Corona-pas. Den endelig udformning af passet er stadig en del af forhandlingerne i EU. Forventningen er at det gælder fra 26. juni 2021. Rejsepasset vil kunne give dig adgang til hele EU – uden karantæner. For at kunne få passet skal du enten være fuldt vaccineret, have været smittet eller have en negativ Covid-19 test.

Læs mere om passet her.

Kan jeg rejse til Italien, hvis jeg ikke er vaccineret?

Ja, det kan du godt. Men det kræver, at du har en negativ Covid-19 test, der er max. 48 timer gammel – eller er fuldt vaccineret. Den vil i givet fremgå af dit Corona-pas – enten det fælles EU-pas eller det det danske.

Der kan være forskellige krav til de personer der rejser afhængig af alder og vaccinationsstatus:

 • Covid 19 test: skal være negativ og max. 48 timer gammel. Vil fremgå af Corona-passet.
 • Testkrav for børn: Børn over 6 år skal fremvise en negativ Covid-19 test der er max. 48 timer gammel.
 • Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular. Det gælder også for børn, og for dem der er vaccineret! 
 • Indrejseformular til Italien

 

Skal jeg testes inden hjemrejse fra Italien?

Ja du skal, hvis ikke du er vaccineret. For de, der er vaccinerede er det nemt. Her gælder, at Corona-passet giver mulighed for at rejse frit frem og tilbage i Europa. For de, der ikke er vaccinerede – herunder børnene – gælder, at der skal laves en ny Coronatest.

Vi anbefaler, at du beder ejerne af din feriebolig om hjælp med at finde et lokalt test-sted for en PCR test (i halsen). Alternativt kan I få en Kvik test (i næsen) på mange apoteker. Her kan det være en fordel af bestille tid for at undgå kø. Der er også visse steder drive-in spots, hvor man kan få en Kvik test.

Test er ikke gratis i Italien, prisen for en PCR test varierer men ligger omkring 100 €. En kvik test koster i omegnen af 30-45 € og kan købes på velassoterede apoteker.

Stay Locals generelle Corona Garanti

Vi er naturligvis glade for at alle vores kunder kunne komme til Italien denne sommer.

For fortsat at sikre at du trygt kan rejse til Italien har vi iværksat forskellige tryghedstiltag. Det gør vi for at du trygt kan bestille din rejse nu, og planlægge ferien som du plejer, uden at skulle frygte for at tabe pengene hvis Italien lukkes ned.

Har du købt en pakkerejse er det nemt, Stay Local garanterer, at rejsen kan gennemføres, hvis ikke, så refunderer vi pengene.

For alle ferieboliger gælder det, at hvis Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til den region i Italien du skal til 2 uger inden din check-in dato, så vil vi flytte dit ophold til en anden dato, enten senere på året eller året efter. Det betyder i praksis at regionen i Italien skal være rød eller orange i rejsevejledningerne fra UM. 

Rejsevejledningerne vil typisk blive orange hvis grænserne lukker, lufthavnene lukker eller de italienske myndigheder indfører karantæne for danskere der rejser til Italien. Derudover vil de også blive orange, hvis smittetrykket i regionen bliver for højt.

Du skal du nok regne med at der i hele verden, vil være restriktioner, fx forudsiger vi at der fx kan være et forsamlingsforbud på et antal personer, større koncerter eller messer er sandsynligvis enten aflyste eller reducerede i antal gæster, og mundbind kan være påbudt visse steder, fx i offentlig transport.

Rejse- og afbestillingsforsikringer

Stay Local har et samarbejde med Europæiske Rejseforsikringer, de hedder idag Europæiske ERV. Det betyder at vi kan udstede både almindelige rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer. En afbestillingsforsikring skal bestilles samtidig med, at du bestiller din feriebolig. Den dækker fra bestillingstidspunktet frem til dit afrejsetidspunkt. En rejseforsikring dækker dig under selve rejsen.

Afbestillingsforsikring og Corona

Afbestillings- og årsafbestillingsforsikringen dækker afbestilling pga. akut sygdom hos dig selv eller din rejseledsager samt alvorlig akut sygdom i din nærmeste familie, hvis årsagen/diagnosen er COVID-19. Udover det dækker afbestillingsforsikringen en hel del andre ting, såsom sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed med mere.

Rejseforsikring i orange og røde lande/områder

Rejseforsikringen dækker ekstraordinært, forudsat at årsagen til frarådet rejse i landet/området er COVID-19.

Rejseforsikringen dækker dog ikke følgende:

• Rejser til lande/områder, hvor Udenrigsministeriet, af andre årsager end COVID-19, fraråder alle rejser. Det gælder både nødvendige og ikke-nødvendige rejser
• Udgifter til evakuering, der direkte eller indirekte skyldes COVID-19
• Udgifter til karantæne grundet landes krav, anbefalinger eller andet, medmindre der er tale om karantæne grundet din egen sygdom opstået på rejsen.

Har du spørgsmål til forsikringer er du altid velkommen til at kontakte os.

Du skal være opmærksom på rejsevejledningerne og lokale restriktioner i Italien

Siden Corona virussen blev kendt har Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændret sig rigtigt mange gange, og hver fredag kl. 16 opdateres de for den kommende tid. Du kan se rejsevejledningerne for Italien her.

Udenrigsministeriet fraråder indtil videre fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Italien. Det betyder at der ikke er sat en dato for hvornår du igen må tage afsted. Hvis du selv kører til Italien, så skal du også være opmærksom på rejsevejledningerne til de lande du kører igennem. Det kan være Tyskland, Østrig og Schweitz.

Er du i tvivl om noget som helst er du altid velkommen til at ringe til os på 42 90 18 30.

Lokale rejserestriktioner

Udover de restriktioner som vores egent udenrigsministerie har opsat, har hvert land også egne restriktioner. Den danske ambassade i Italien er ret god til at opdatere deres vejledninger der gælder for Italien.

Vi anbefaler også, at du downloader appen ”Rejseklar” og tilmelder dig Danskerlisten, så du modtager information direkte fra UM, hvis der indføres omfattende restriktioner i landet, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du kan også benytte EU’s tjeneste til information om rejser. Du finder det her. Siden opdateres løbende med information om rejser, tjenesteydelser samt sundhed og sikkerhed for hvert enkelt EU land.

Helt generelt er det dog en god ide at tænke sig om og du skal altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Når det så er sagt, så er den mest Corona venlige ferie, jo en ferie en en privat villa eller et mindre agriturismo på landet i Italien.

Gode rejseråd i en Corona tid

De helt generelle regler for rejser i en Corona tid er meget magen til de råd der ellers omgir os i dagligdagen:

 • Følg lokale anvisninger
 • Følg Sundhedsstyrelsens råd om god hygiejne
 • Hold afstand og medbring din egen håndsprit
 • Tjek op på regler for benyttelse af offentlig transport
 • Vær opmærksom på rengøring i din feriebolig. Flere af vores steder sørger for ekstra grundig rengøring denne sommer. Suppler gerne med hyppig desinficering af kontaktpunkter som fx håndtag, kontakter, borde, håndvaske og toilet.
 • Være opmærksom på at holde afstand til andre mennesker, fx på strande og ved pools og ved turistattraktioner
 • Tilmeld dig gerne Danskerlisten samt downloade appen Rejseklar, så du modtager direkte information fra Udenrigsministeriet
 • Brug dit kreditkort istedet for kontanter – og det kan sommetider være svært i Italien, men dog alligevel.