Casale la Valle Toscana

Feriebolig i Italien og Corona

Information om Corona virus til din Kør Selv ferie til Italien

Mange spørger sig selv om det er muligt at tage til Italien i sommeren 2021, og hvad er mine rettigheder og muligheder for, at annullere rejsen igen hvis nu Corona virussen (også kaldet COVID-19) ikke er væk i Italien til denne sommer. 

Vi følger selvfølgelig situationen nøje og opdaterer her på siden med information, så snart vi kender det. Derudover opdaterer vi også med dine rettigheder som rejsenede. Så ved du, hvordan du er stillet, hvis du gerne vil ud at rejse, eller overvejer at bestille en rejse.

Europa er begyndt at vaccinere lige efter jul. både Danmark og Italien er godt med vaccinationerne, så vi er optimistiske i forhold til at rejse til Italien til sommer. Men hvornår kan en rimelig normal hverdag forventes? 17 danske eksperter svarer på 12 spørgsmål fra TV-2 om rejse mulighederne i 2021. 10 ud af de 17 eksperter siger, at det vil være muligt at rejse i Europa i maj og juni, fire siger mellem juli og september, resten først senere.

Vi kan godt mærke at vaccinationerne i EU er begyndt at give håb om en sommerferie i Italien i 2021. Der er flyttet en del rejser fra 2020 til 2021, så derfor er udvalget lidt mindre i 2021 end det plejer at være. Specielt villaerne i Toscana er der rift om.  Derfor vil vi opfordre dig til at bestille din feriebolig så hurtigt som muligt, inden der bliver udsolgt. Men med tryghed for at få dine penge retur hvis ikke du kan rejse pga. restriktioner.

Stay Locals generelle Corona Garanti

For at sikre at du trygt kan rejse til Italien har vi iværksat forskellige tryghedstiltag. Det gør vi for at du trygt kan bestille din rejse nu, og planlægge sommerferien som du plejer, uden at skulle frygte for at tabe pengene hvis Italien lukkes ned.

For alle ferieboliger gælder det, at hvis Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser til den region i Italien du skal til 2 uger inden din check-in dato, så refunderer vi 100% af ferieboligens pris alternativt flytter vi opholdet til en anden dato. Det betyder i praksis at regionen i Italien skal være rød eller orange i rejsevejledningerne fra UM. 

Rejsevejledningerne vil typisk blive orange hvis grænserne lukker, lufthavnene lukker eller de italienske myndigheder indfører karantæne for danskere der rejser til Italien. Derudover vil de også blive orange, hvis smittetrykket i regionen bliver for højt.

Du skal du nok regne med at der i hele verden, vil være restriktioner, fx forudsiger vi at der fx kan være et forsamlingsforbud på et antal personer, større koncerter eller messer er sandsynligvis enten aflyste eller reducerede i antal gæster, og mundbind kan være påbudt visse steder, fx i offentlig transport.

Rejse- og afbestillingsforsikringer

Stay Local har et samarbejde med Europæiske Rejseforsikringer, de hedder idag Europæiske ERV. Det betyder at vi kan udstede både almindelige rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer. En afbestillingsforsikring skal bestilles samtidig med, at du bestiller din feriebolig. Den dækker fra bestillingstidspunktet frem til dit afrejsetidspunkt. En rejseforsikring dækker dig under selve rejsen.

Afbestillingsforsikring og Corona

Afbestillings- og årsafbestillingsforsikringen dækker afbestilling pga. akut sygdom hos dig selv eller din rejseledsager samt alvorlig akut sygdom i din nærmeste familie, hvis årsagen/diagnosen er COVID-19. Udover det dækker afbestillingsforsikringen en hel del andre ting, såsom sygdom, skilsmisse, arbejdsløshed med mere.

Rejseforsikring i orange og røde lande/områder

Rejseforsikringen dækker ekstraordinært, forudsat at årsagen til frarådet rejse i landet/området er COVID-19.

Rejseforsikringen dækker dog ikke følgende:

• Rejser til lande/områder, hvor Udenrigsministeriet, af andre årsager end COVID-19, fraråder alle rejser. Det gælder både nødvendige og ikke-nødvendige rejser
• Udgifter til evakuering, der direkte eller indirekte skyldes COVID-19
• Udgifter til karantæne grundet landes krav, anbefalinger eller andet, medmindre der er tale om karantæne grundet din egen sygdom opstået på rejsen.

Har du spørgsmål til forsikringer er du altid velkommen til at kontakte os.

Du skal være opmærksom på rejsevejledningerne og lokale restriktioner i Italien

Siden Corona virussen blev kendt har Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændret sig rigtigt mange gange, og hver fredag kl. 16 opdateres de for den kommende tid. Du kan se rejsevejledningerne for Italien her.

Udenrigsministeriet fraråder indtil videre fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Italien. Det betyder at der ikke er sat en dato for hvornår du igen må tage afsted. Hvis du selv kører til Italien, så skal du også være opmærksom på rejsevejledningerne til de lande du kører igennem. Det kan være Tyskland, Østrig og Schweitz.

Er du i tvivl om noget som helst er du altid velkommen til at ringe til os på 42 90 18 30.

Lokale rejserestriktioner

Udover de restriktioner som vores egent udenrigsministerie har opsat, har hvert land også egne restriktioner. Den danske ambassade i Italien er ret god til at opdatere deres vejledninger der gælder for Italien.

Vi anbefaler også, at du downloader appen ”Rejseklar” og tilmelder dig Danskerlisten, så du modtager information direkte fra UM, hvis der indføres omfattende restriktioner i landet, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du kan også benytte EU’s tjeneste til information om rejser. Du finder det her. Siden opdateres løbende med information om rejser, tjenesteydelser samt sundhed og sikkerhed for hvert enkelt EU land.

Helt generelt er det dog en god ide at tænke sig om og du skal altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Når det så er sagt, så er den mest Corona venlige ferie, jo en ferie en en privat villa eller et mindre agriturismo på landet i Italien.

Gode rejseråd i en Corona tid

De helt generelle regler for rejser i en Corona tid er meget magen til de råd der ellers omgir os i dagligdagen:

  • Følg lokale anvisninger
  • Følg Sundhedsstyrelsens råd om god hygiejne
  • Hold afstand og medbring din egen håndsprit
  • Tjek op på regler for benyttelse af offentlig transport
  • Vær opmærksom på rengøring i din feriebolig. Flere af vores steder sørger for ekstra grundig rengøring denne sommer. Suppler gerne med hyppig desinficering af kontaktpunkter som fx håndtag, kontakter, borde, håndvaske og toilet.
  • Være opmærksom på at holde afstand til andre mennesker, fx på strande og ved pools og ved turistattraktioner
  • Tilmeld dig gerne Danskerlisten samt downloade appen Rejseklar, så du modtager direkte information fra Udenrigsministeriet
  • Brug dit kreditkort istedet for kontanter – og det kan sommetider være svært i Italien, men dog alligevel.