Rundrejser til Bali

Den mest populære ø i Indonesien er Bali, som efterhånden er blevet et attraktivt turistmål. I 2016 besøgte 5 millioner turister øen. Et stort antal, da øens indbyggertal ligger på 3,2 millioner. Det er blandt andet også de venlige indbyggere på øen, der gør stedet til at populært feriemål.

Balis smukke hvide strande, frodige grønne natur og spændende kultur er tre af de ting, der gang på gang lokker turister til – og med god grund.

Du kan få mange forskellige rundrejser i Bali. Skræddersyet til dig og dine ønsker. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser i Bali.

Rundrejser på Bali

Oplev Bali på en Rundrejse

Rundrejser på Bali

Nyd din ferie uden selskab af andre end dem du rejser med. Oplev Bali på en Individuel Rundrejse, tilpasset dig på det tidspunkt du bedst kan rejse og med de oplevelser, du allerhelst vil have.

Oplevelser i Bali

Læs lidt om hvad du kan opleve i Bali. Besøg vores blog og inspirationsunivers, og bliv klogere på nogle af de seværdigheder du kan finde i Bali. Du kan også læse videre herunder.

Hvor ligger Bali?

Indonesien er verdens største land udelukkende bestående af øer og dækker over et enormt område. Landet består af ca 13000 øer, hvoraf 922 er beboet. Landet strækker sig helt fra det Indiske Ocean til Stillehavet.

Landet har ca 260 mio indbyggere, hvoraf 87% er muslimer og resten fordeler sig på kristne, katolske, hinduer og andre.

Tætteste befolket er hovedøen Java, hvor hovedstaden Jakarta ligger med sine godt 10 mio indbyggere.

Øst for Java, ligger en af indonesiens mest populære turistmål – øen Bali. Øen adskiller sig fra resten af Indonesien ved at være primært Hindu. Der bor godt 3,2 mio på Bali, og øen besøgtes af knapt 5 mio turister i 2016. Til trods for de mange besøgende, formår indbyggerne stadig at fastholde deres dagligdag.

Bali dækker ca 5500 km2 og er 140 km bred og 80 km lang. Bali byder på alt fra flotte, hvide sandstrande, spektakulær natur og spændende kultur.

Indonesiens historie

Holland begyndte at kolonisere i Indonsien tidligt i 1700-tallet og helt frem til Japan besatte øerne fra 1942 til 1945 under 2. Verdenskrig. Efter krigen kæmpede Indonsien for uafhængighed og i 1949 blev landet erklæret uafhængigt.

Det tog nogle år herefter før Præsident Soekarno fik magten i 1957. I 1967 overtog Præsiden Suharto magten og styrede landet autoritært frem til 1998, hvor et studenteroprør væltede ham og landet fik herefter for første gang afholdt et demokratisk valg og begyndte kampen mod korruption, forbedring af uddannelsemuligheder, afhjælpe fattigdom, og få demokratiet stabiliseret efter 4 årtier med autoritært styre.

Bali fakta

Klima og vejret på Bali

Bali har tropisk klima og temperaturen ligger på ca 30 grader om dagen det meste af året. Der er to sæsoner – regn- og tørtiden. Regntiden ligger fra ca. oktober til april og tørtiden ligger fra ca. april til oktober. Det er dog sjældent at det regner hele dagen i regntiden. Oftest er er køligt i højlandet omkring Ubud og vulkanerne Mt Agung og Mt Batur og varmere ved vandet. Her er dog altid en dejlig brise.

Jetlag og tidsforskel til Bali

Der er en tidsforskel på enten 6 eller 7 timer mellem Danmark og Bali – afhængigt af den danske sommer- eller vintertid. Om vinteren i Danmark er det 7 timer.

Vaccinationer til Bali

Vi anbefaler, at du rådfører dig med din egen læge om hvilke vaccinationer, der anbefalet, inden du rejser til Bali.

Visum og pas til Bali

Man får et 30 dages visum, når man lander i Balis lufthavn, Denpasar. Dette er dog forudsat at udløbsdatoen på passet er mindst 6 måneder efter udrejsedatoen. Det er også et krav, at man har en returbillet.

Ved længere ophold, venligst læs Udenrigsministeriets vejledning her.

Valuta på Bali

Valutaen i Indonesien er Indonesisk Rupiah. 100.000 er ca 50 DKK (forbehold for kurssvingninger). Det er en god ide at have USD med. Man kan veksle i lufthavne eller hos money changere rundt omkring. Gå efter money changere med skilt ”no commision”. Det kan godt være deres kurs er lavere end de andre, men så tager de til gengæld ikke kommission. Ofte ender man med dårligere kurs hos dem som tager kommission.

Man kan bruge Visa, Master, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Strømstik på Bali

Der bruges 220V og stikkontakterne passer til de stik, man bruger i Danmark.

maden i Vietnam

Maden i Indonesien

Lokale måltider er at foretrække, da man ikke skal forvente at lokale kan lave en pizza eller pasta bolognese, som man er vant til at smage i Europa eller andre steder i verden.

Du kan med fordel kaste dig ud i følgende retter og bange vær ikke for at bestille den lokale mad:

  •         Nasi Campur (nasi = Ris)
  •         Soto Ayam (kyllinge suppe)
  •         Mie Goreng (stegte nudler)
  •         Nasi Goreng (Stegte ris)
  •         Rendang (oksekød i lettere spicy kokossauce)
  •         Gado Gado (salat med peanut sauce)
  •         Satay (små kyllingespyd med peanut sauce)

Balis byer og områder

Bali

Bali er en del af Indonesien og ligger øst for øen Java og kaldes også gudernes ø. Indonesien er hovedsageligt muslimsk, men Bali skiller sig ud ved at være Hinduistisk. Der bor godt 3,2 mio på Bali, og øen besøgtes af knapt 5 mio turister i 2016. Til trods for de mange besøgende, formår indbyggerne stadig at fastholde deres dagligdag.

Bali dækker ca 5500 km2 og er 140 km bred og 80 km lang. Bali byder på alt fra flotte, hvide sandstrande, spektakulær natur og spændende kultur. Der bor ca 4 millioner mennesker på Bali, og hvert år besøges Bali af næsten samme antal tilrejsende.

Stemningen på Bali er helt unik. Lige fra man ankommer mærker man den lokale kultur på nært hold, da stort set alle guider, der henter gæster i lufthavnen, bærer traditionel balinesisk tøj. Når man kører gennem den tætte trafik, oplever man alle mulige former for transportmidler der kører rundt imellem hinanden i et kaos, som alligevel virker organiseret – i hvert fald for dem som kører i det. De lokale udstråler en ro og er smilende og hjælpende og meget servic minded.

Dagligt lægger balineserne små offergaver ud til guderne. Offergaverne ligger typisk ved indgange til huse, hoteller, supermarkeder og hvor der ellers findes indgange.

Starter man på syd-Bali finder man her Nusa Dua, som er mest kendt for sine hvide sandstrande. Store hotelkæder har slået sig ned her og ligger side om side. På vestkysten af Bali finder man blandt andet området Jimbaran, som er kendt for den unikke mulighed for at sidde med fødderne i sandet og spise frisk tilberedt seafood, imens man nyder den lune aften.

Nord Bali

Længere nordpå – på østkysten – ligger Sanur, som er et hyggeligt område med en kombination af små lokale butikker og restauranter kombineret med hoteller. Stranden er rolig, da havstrømmene kommer ned omkring vestsiden af Bali.

På modsatte side af Sanur, på vestkysten, ligger Kuta. Kuta har med årene desværre fået lidt et ry for at være et feststed især for australiere. Der er også rigtigt mange hoteller, cafeer og barer side om side og en hel masse gadehandlere. På hovedgaden, Jl Legian, findes en masse små butikker med alt fra saronger og farverigt strandtøj, til lokale træskærer-arbejder eller andet lokalt håndværk. Kuta Beach er kendt som en surferstrand og her kommer mange for at surfe eller lære at surfe. Der er meget strøm i vandet og det anbefales at holde godt øje med børn, der bader.

Kører man lidt længere op nord for Kuta, kommer man til Seminyak. Her er butikkerne lidt dyrere og hotellerne også. Man finder stadig gode, lokale restauranter, men der er er også et godt udvalg af større og dyrere restauranter og beach clubs her.

Inde midt på Bali, lidt oppe over havets overflade, ligger Ubud. Ubud er kendt som centrum for kunst og dans. Overalt er der små gallerier, med alle mulige former for kunst – i mange forskellige prisklasser. Landskabet omkring Ubud er utroligt smukt med rismarker som fordeles på flotte ris-terrasser. Man kan med fordel gå en tur på egen hånd og møde de lokale, som er nemme at få et smil frem på læberne af.

Ubud bugner også af små cafeer, hvor man kan ”hænge ud” og nyde eftermiddagen med udsigt til små rismarker.

I Ubud omegn finder man mange spændende templer, som hver især har deres egne historier og kendetegn.

Nord-Bali byder på lidt mere ”øde” områder og er ikke nær så turistet som syd-Bali. Heroppe finder man sort lava strand og ude på vestsiden af Bali ligger West Bali nationalpark. Herfra har man adgang til øen Menjangan, hvor der er gode dykker- og snorkel-steder.

Øst-Bali byder på lidt mere stenet strand, men også gode snorkel og dykkersteder.

En lidt mere ukendt del af Bali er Sidemen, som ligger lidt inde i landet mellem Ubud og øst-Bali. Området kaldes i folkemunde ”Ubud for 20 år siden”. Her bor man midt i rismarkerne, og området giver indtryk af luft mellem de små resorts, som ligger der. Man kan med fordel bo her  et par dage og bare nyde naturen og roen – og krydre det med en yoga oplevelse eller to

Ture på Bali

Hvis man har god tid er der flere ture man ikke bør snyde sig selv for – har man ikke så meget tid, så vælg en eller to  ud – I vil ikke fortryde det.

Tanah Lot eller Uluwatu – to templer med fantastisk smuk udsigt i solnedgangen.

White Water rafting – sjov tur for alle over 8 år der giver et adrenalinsus kombineret med flotte naturoplevelser.

Waterbom park – en fin vandpark for børn i alle aldre som elsker vand.

Lovina – delfiner tidligt om morgenen.

Homestay – kom helt ind under huden på balineserne, når I bor I deres hjem og deltager i hverdagens aktiviteter.

Downhill mountainbike tur – alle kan være med på denne tur som går gennem landsbyer og rismarker. Turen er ikke vild, men som navnet antyder, så går det vitterligt ned ad bakke 95% af vejen.

Dykning og snorkling – der er mange steder at dykke på Bali. Dog er der ikke men ikke mange steder, hvorfra man kan gå direkte ud fra stranden og snorkle. Området omkring øen Nusa Lembongang sydøst for Bali er et god bud på gode forhold for både snorkling og dykning. Man kan tage på dagsture dertil, men man kan også bo derude.

Komodo og Flores

Vil man opleve noget ud over det sædvanlige, så skal man give sig selv en tur til Flores og Komodo øerne. Flores er mindre turistpræget end de tidligere nævnte øer men ikke mindst lige så smuk. Har man god tid er et besøg med solopgangen ved de 3 vulkan søer ved Kelimutu en fantastisk oplevelse! Det kræver dog tålmodighed at nå dertil, da det indebærer at man flyver f.eks. til Maumere og kører videre ind til  Moni. Man kan med fordel overnatte i Maumere og så kører videre næste dag. Fra Moni tager det ca 45 minutter at nå til søerne.

Højdepunktet på Flores er området omkring hovedbyen Labuan Bajo, hvorfra man sejler ud til Rinca Island og Komodo Island for at se de fascinerende Komodovaraner.

Komodovaranen er verdens største firben og kan blive op til 3 m lang og veje op til 70 kg. Den findes kun i det område af verden. Der er et par teorier om, hvorfor de er blevet så store. Den ene går ud på, at det er fordi, de er det eneste kødædende landdyr i området, og den anden mener, det er fordi, de stammer fra store varaner, som levede på den del af kontinentet for mange millioner år siden.

Deres primære føde er de små Timor dådyr, men de fanger også gerne fugle og fisk.

For at komme ud og se dem kan man med fordel booke sig ind på en bådtur, hvor man sover på båden en nat eller to. Bådene sejler i farvandet omkring Rinca og Komodoøen og undervejs er der også mulighed for utroligt flot snorkling, og nogle både kan arrangere dykning også, hvis man booker det i forvejen.

Man kan også sagtens nå besøget på en dagstur i en båd.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Bali

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger