Rejser til Cambodia

Cambodia et af de mest spændende lande i Sydøstasien. Her finder man stadig orientens mystik og man møder et gæstfrit og traditionsrigt folk.

Vi kan lave mange forskellige ture rundt i Cambodia. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser i området.

Rundrejser til Cambodia

Cambodia – orientens mystiske perle.

Cambodia et af de mest spændende lande i Sydøstasien. Her finder man stadig orientens mystik og man møder et gæstfrit og traditionsrigt folk.
Det er kun indenfor de senere årtier at landet har været åbent for turister, og mange kommer til Cambodia for at opleve de fantastiske bygningsværker og kulturen.

Landet ligger med grænser op til Thailand, Vietnam og Laos.

Mest kendt er imponerende tempelkomplekser Angkor Wat, som tiltrækker sig størst opmærksomhed. Dog er hovedstaden Phnom Pehn er bestemt også seværdig. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil.

​Cambodias ydmyge og nysgerrige befolkning bidrager til en unik oplevelse og fascination af dette land, som har måtte rejse sig efter Pol Pots frygtelige handlinger. Enhver, der rejser til Cambodia, bør lægge turen forbi Killing Fields for at forstå og imponeres over hvor meget dette rolige folkefærd har måtte kæmpe sig tilbage.

Cambodias historie 
Kongeriget Campuchia var en af hovedområderne i det tidligere Khmer rige.
Kongeriget var en stormagt i Sydøstasien (800 – 1200-tallet), der regerede over store områder af det nuværende Vietnam, Laos, Burma og Thailand.

Senere i historien, har Cambodia været en fransk koloni, men blev erklæret uafhængig fra Frankrig den 9 november 1953.

En skygge i landes historie, og som det desværre nok mest er kendt for, er den uhyggelige periode under Pol Pot regimet eller Khmer Rouge fra 1975 til 1979. I perioden udslettede Pol Pot en tredjedel af befolkningen, primært akademikere og andre af landets fremtrædende befolkningsgrupper, der ikke var på Pol Pots side. Derudover blev en del bygninger og statuer også ødelagt. I Phnom Penh kan man lære om denne del af historien på nært hold ved at besøge de berømte Killing Fields og Torturmuseet, Toul Sleng.

Befolkningen

Cambodia har en befolkning på ca 15 mio. indbyggere. Heraf bor ca 1,5 mio. i hovedstaden Phnom Penh. Omkring 90% af befolkningen er khmerer, 5% vietnamesere, 1% kinesere og 4% andre. Heraf er 95% buddhister og 5% andre.

Cambodia fakta

Klima og Vejr

Cambodia har tropisk klima. Året kan deles ind i to sæsoner, regntiden og tørtiden (som kan deles i den kold periode og en varm periode).

Den tørre og ”koldere” sæson ligger fra november og frem til februar, hvor temperaturerne ligger på 18-28 °C.

Den tørre og varme sæson går fra marts til maj med temperaturer fra 29-38 °C. Regntiden strækker sig fra perioden fra juli til oktober, hvor temperaturerne ligger på 28-35 °C. Det er dog sjældent at det regner hele dagen.

Vaccinationer til Cambodia

Vi anbefaler, at du rådfører dig med din egen læge om hvilke vaccinationer, de anbefalet, inden du rejser til Malaysia.

Visum og pas til Cambodia

For at rejse ind i Cambodia skal man have et visum. Du får turistvisum ved indrejse i lufthavnen i Phnom Penh, Siem Reap og ved grænseovergangene mellem Cambodia, Thailand og Vietnam.

Grænseovergangene mellem Cambodia og Laos kan alene benyttes, hvis man har fået visum på forhånd.
Visummet koster ca. 20-30 USD og gælder for ophold op til 30 dage.

Du kan også søge online om visum her. Husk at tage to kopier med af dit visum, når du rejser. Du skal bruge den anden kopi, når du rejser ud af Cambodia.

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsedatoen.

Valuta

Den cambidianske møntfod hedder Riel (KHR). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag Den mest brugte valuta i Cambodia er US dollar (USD)

Man kan bruge Visa, Master, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Man kan hæve USD i hæveautomater (ATMs). Det er en god  idé, at have nogle små USD sedler med til at betale måltider og taxa osv, da de lokale ofte foretrækker betaling kontant og ikke altid kan give tilbage på større sedler.

Andet

Det anbefales, at man ikke drikker vandet fra hanerne og heller ikke børster tænder i det. Brug i stedet det flaskevand, der udleveres på hotellet eller køb dit eget.

Der bruges 220V og stikkontakterne passer til de stik, man bruger i Danmark.

Cambodianerne er et ydmygt folkefærd. Venligst respekter dette ved at undgå påklædning med bare skuldre (spaghetti stropper) og for korte shorts/nederdele. T-shirts og knælange shorts (gerne under knæene) er at foretrække.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Cambodia

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger