Gardasøen pige ved strand

Gardasøen - Feriebolig ved Italiens smukkeste sø

Find din feriebolig herHold ferie ved Gardasøen

Ferie ved Gardasøen er en populær ferie for rigtigt mange danskere. Specielt dem der tager bilen med på kør selv ferie. Gardasøen ligger da også i ”behagelig” køreafstand fra Danmark med en ca. køretid på 12-14 timer.

Find din feriebolig, ferie lejlighed eller villa ved Gardasøen her.

Gardasøen består i nord af høje bjerge og mod syd af mere flade områder. Rundt om søen er der smuk natur og hyggelig atmosfære. Det er meget nemt at forstå hvorfor Gardasøen er så populært en ferie destination for mange fra Nordeuropa. Her finder du et mildt klima, og der er en masse muligheder for vandaktiviteter, som fx sejlads, surfing, kitesurfing. Inde på land er der mamge golf områder i nærheden, og i nordpå er der mange muligheder for vandre- eller klatre ture i bjergene. Eller blot nyde solen.

Ferie ved Gardasøen har både gammel italiensk autencitet, når du besøger de gamle byer ved søens bred, samt mere moderne ferieområder. Derfor er der lidt for enhver smag ved Gardasøen.

Gardasøen pige ved strand

Gardassøens områder

Gardasøen deles mellem 3 af de nordlige italienske regioner, Trentino mod nord, Lombardiet mod vest og Veneto mod øst.

Området er frodigt, specielt sydpå hvor bjergene ikke er. Klimaet er mildt og godt, så her kan du finde alle mulige træer og planter, der ellers normalt vokser i Middelhavsområderne, som fx  palmer, oliven, citrontræer og cypresser. Gardasøen er også badeferie. Man kan sagtens bade i søen, og det er der også mange der gør, specielt i højsæsonen. Vandet er oftest noget koldere end ved Middelhavet. Gardasøen er jo en bjergsø, og i foråret, hvor sneen smelter i bjergene, løber vandet ned i søen, og holder temperaturen nede indtil solen virkelig får fat i løbet af sommeren. Efterhånden som sommeren går bliver vandet varmere og topper i august.

Den nordlige Gardasø er kendetegnet ved de høje bjerge der går helt ned til søens bred. Det er da også her søen er dybest og smallest, faktisk helt op til ca. 370 meter dyb og kun omkring 4-5 km bred.

Køreturen fra Gardone op til den nordligste by Riva del Garda er smuk, gennem tuneller og veje der kun er afgrænset af vejens rækværk mod søen. Turistmyndighederne er ved at opføre en cykelsti der hænger ud over bjergsiden, og er du til aktiv ferie, så er det bestemt en tur du bør prøve. Bagved Riva del Garda, kan du finde Dolomitterne. De smukke Norditalienske bjerge som går helt herfra op til grænsen til Østrig. Om vinteren finder du da også derfor en del af de kendte skiområder i Italien her nord for. Om sommeren så er området perfekt til vandreferie.

Den vestlige Gardasø er lidt mindre tæt befolket end resten af området. Dermed også lidt færre turister. Der er hyggelige mindre byer langs søens bred, hvor der er hoteller og lidt længere mod nord ligger der flere områder med ferielejligheder op ad bjerget. Byerne er mindre og har generelt gode cafeer og restauranter.

Den østlige del af Gardasøen, er kendetegnet af en del flere byer, de liggere tættere, her er der flere lokale restauranter og hyggelige pladser i byerne. I det sydøstlige hjørne finder du de store campingpladser og de flade sandstrande. Vil du på din ferie til Gardasøen undgå de allerstørste turistmængder, skal du holde dig fra den aller sydligste del af søen. Byerne op langs østkysten er til gengæld hyggelige. Lige bagved altså lidt længere mod øst, starter de kendte vinområde Valpolicella. Siger det dig ikke meget, så kør deres topvin Amarone nok. Det giver derfor god mening at kombinere en ferie ved Gardasøen med en vintur i Valpolicella området.

Gardssøens sydkyst er præget af turisme og lidt større byer. Området er mere sletteagtigt, og der er derfor plads til lidt større byer. I Peschiera del Garda er der en togstation hvor der er forbindelse til bl.a. Verona og Venedig. Hvis du kommer med tog, er dette en ofte brugt indgangsvinkel til søen. Fra togstationen er der busser der betjener både øst og vest. Den måske mest kendte by her sydpå er Sirmione. Den ligger på en lidt pudsig halvø ud i søen. Sirmione har sin egen stemning, men forvent en del trængsel i højsæsonen.

Hernede sydpå er søen ca 15-16 km bred og med en længde på ca 50 km, er det kun på de klare dage du kan se hele vejen op til den anden ende.

Gardasøen familie ved strand
Gardasøen

Læs Anettes lidt provokerende blog indlæg om hvorfor du ikke skal tage til Gardasøen. Skrevet med et glimt i øjet – naturligvis.

Hvordan kommer du til Gardasøen?

Som skrevet øverst – med bil. Det er ihvertfald det de fleste gør, Gardasøen og området omkring er virkeligt skønt og det udforskes bedst med en bil. Gider du ikke bruge tiden på køer på de tyske motorveje, så tag et fly og lej en bil. Endelig kan du også bruge offentlig transport. Der er flere togstationer omkring Gardasøen, hvor du kan skrifte fra fjerntog til regionale tog, fx. i Verona er der hurtigtog til både Firenze og Rom (ca. 3 timer). Der er busser rundt omkring søen og der er mulighed for at leje cykler virkeligt mange steder.

Hvilke lufthavne kan jeg bruge til Gardasøen?

Der er flere muligheder med fly til Gardasøen. Hvad der er bedst afhænger lidt på hvilken siden af søen du skal til. Rammer du den forkerte side, så kan det godt tage en rum tid at komme om på den anden side i højsæsonen. Den vestlige side af Gardasøen betjenes bedst af Bergamo og Milano. På den sydlige og østlige side er Verona absolut tættest på, men også Bologna og Venedig er mulige ankomst lufthavne. Så der er et væld af muligheder, og i alle lufthavne kan du leje en bil.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien