Verona

Rejser til Veneto og Verona

Find rejse

Verona er beliggende i regionen Veneto og er en af de store byer tæt på Gardasøen. Verona er efter manges mening en af de smukkest og mest romantiske byer i Italien. Byen er særlig kendt for at være stedet hvor Shakespeares tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julies udspiller sig. I Verona er det muligt at besøge det gamle middelalderhus Casa di Giulietta – Julias hus og se balkonen hvor de to bekræftede deres kærlighed. Ikke langt herfra ligger Romeos hus, som kun kan ses udefra.

Ferieboliger i Veneto

Pris pr. nat fra
4.042,-

Villa Asolina – Asolo
Toscana Italien

Villa Asolina ligger på en rolig og smuk bakketop og du kommer til den lille Asolo på kun 5 minutter
residence allegra lazise GARDASØEN
Et hyggeligt lejlighedskompleks med 8 ferielejligheder bygget i 2000 med en parkeringsplads i garagen til hver lejlighed, dejlig swimmingpool med

Aktiviteter i Veneto og Verona

Hvordan kommer du til Veneto?

Verona

Når du er i Verona så besøg Piazza Bra, byens største torv der også bliver kaldt Veronas hjerte. Pladsen er omgivet af flotte gamle bygninger og nogle af byens største seværdigheder. Pladsen byder på en hyggelig park, en lang promenade med et væld af gode italienske restauranter, fortovscaféer og barer, så her er der mange muligheder for at få noget godt til ganen.
På Piazza Bra ligger byens vartegn den romerske Arena di Verona. Amfiteateret der er mere end 2000 år gammelt, er et af de største og bedst bevarede amfiteatre i verden. Arenaen blev i gamle dage brugt til gladiatorkampe, tyrefægtning, slavetortur og andre uhyggelige begivenheder. I dag bruges arenaen til noget mere fredsommeligt som dejlige koncerter og troværdige operaforestillinger.

Verona
Verona

Byens helt store markedsplads Piazza delle Erbe, hvor der i dagtimerne er en masse forskellige boder der sælger alt fra souvenirs og håndlavede ting til frugt og grønt, her kan du måske gøre en rigtig god handel hvis du er god til at ”prutte om prisen”. Desuden kan du se en masse smukke gamle bygninger, marmorstatuer og selvfølgelig restauranter og caféer.
Elsker du en god udsigt så må du op det højeste tårn i Verona Torre dei Lamberti, hvor du i det 84 meter høje tårn får en fremragende 360 graders udsigt over Piazza delle Erbe og den gamle bydel. Tårnet har elevator, så det er kun de sidste skridt du skal forcere ved egen kraft.
Når du skal vælge imellem de mange seværdigheder i Verona, så skal du besøge Castelvecchio, den gammel scaligerborg der ligger ved bredden Adige-floden. Borgen blev bygget af tyrannen Can Grande II dela Scala i 1354. Han skulle bruge borgen som et tilflugtssted i tilfælde af et folkeligt oprør, han blev dog dræbt af sin bror og fik derfor ikke brug for tilflugtsstedet. Borgen er siden blevet brugt som fængsel og militærakademi og huser i dag byens kunstmuseum med Veneto-kunst fra det 1300 – 1700-tallet. En spændende oplevelse.

Santa Maria Matricolare er Veronas pompøse domkirke. Den blev indviet i 1187 og er dermed en af de ældste religiøse bygninger i byen. Domkirken er opført i flere forskellige stilarter og med utrolig mange bedårende udsmykninger såvel indeni som udenpå og stykke arkitektur der bare må opleves. Skal du besøge kirken skal du have tildækket skuldre og knæ.

Verona er en af de byer i Italien der har flest romerske levn, hvor broen Ponte Pietra er en af dem. Broen blev stort set ødelagt under anden verdens krig, men blev så i 1957 genopbygget med delvis originale materialer. Fra broen kan du komme over til den østlige bred hvor Teatro Romano ligger. Teateret blev bygget i 1.århundrede efter Kristus og anses for at være et af de vigtigste teatre i hele Norditalien. Teatret bruges stadig til Shakespeare- festivaler, danseforestillinger, koncerter m.m. Derudover kan du finde fortællinger om Veronas historie på det arkæologisk museum.

Verona

Verona kan byde på shopping stort set overalt i byen, men har to helt store shopping gader, som vil få enhver shoppeglad til at få et ekstra smil på læben. Via Mazzini som går fra de to torve Piazza Bra og Piazza delle Erbe og så Corso Sant’Anastasia, som du kan finde for enden af Piazza delle Erbe. Her finder du butikker med tilbehør såsom sko og solbriller, tøj fra alle de kendte italienske tøjmærker og andre unikke ting af rigtig god kvalitet. Her kan du let blive en del fattigere, men også en dejlig oplevelse rigere.
Syntes du forsat du mangler at se meget af Verona, men trænger til at hvile fødderne lidt, så tag en tur med byens hop on – hop off bus. Her bliver du kørt rundt i byen samtidig med en autoguide fortæller om de steder du kommer forbi.
Finder du seværdigheder du gerne vil se nærmere på, så hop af – du kan hoppe af og på lige så mange gange du vil. På denne måde kan du nå rundt og se rigtig mange spændende steder.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien