Borneo Sukau rainforest lodge

Rejser til Malaysia og Borneo

Malaysia byder på mange spændende destinationer og dermed også forskellige oplevelser, og Borneo byder på ekseptionel dyre- og planteliv.

Vi kan lave mange forskellige ture rundt i Malaysia og på Borneo. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser i området.

Rundrejser til Malaysia og Borneo

Kuala Lumpur, Borneo og meget mere!

Malaysia og Borneo

Malaysia er et spændende mix af mange kulturer i et tropisk klima. Over 60% er muslimer, ca. 30% er buddihster eller kristne og de sidste 10% udgøres primært af hinduister. Disse religioner lever side om side og da hver religion respekteres, har Malaysia har derfor mange helligdage hvert år. Muslimerne fejrer Ramadanen, kineserne fejrer kinesisk nytår og inderne fejrer bl.a. Thaipusam.

Det malaysiske køkken tilbyder mange forskellige lokale retter, og der fås et stort udvalg af malaysisk, kinesisk og indisk mad.

Malaysia byder på mange spændende destinationer og dermed også forskellige oplevelser. På fastlandet byder Malaysia på steder som hovedstaden Kuala Lumpur, som er en god sammensætning af ny- og gammel arkitektur i de forskellige bydele. Derudover kan man få historie i Malacca, som er influereret fra da både hollænderne og englænderne var i landet. I Cameron Highlands kommer man lidt op i højderne og så falder temperaturen og klimaet ændrer sig til mindre fugtigt. Her kan man være heldig at opleve verdens største blomst, Rafflesiaen, eller drikke te på en af de mange plantager, der ligger her. Længere nordpå kan man opleve øerne Penang og Langkawi for afslapning. Vil man opleve krystalblåt vand, så tager man til østkysten til f.eks. Redang eller Perhentian Islands.

Malaysia og Borneo

Borneo er rigt på dyr og planter

Borneo byder på exceptionelt dyre- og planteliv. Selv om oranguangen er truet, så er der steder, hvor man rehabiliterer dem, og man kan komme ind og se, når de semi-vilde orangutanger fodres. Borneo byder også på den meget specielle næseabe, som kun lever her. Desuden kan man bestige Mt Kinabalu, som er det højeste bjerg i Sydøstasien, der kan bestiges uden iltudstyr. Danum Valley og Tabin byder på den ældste regnskov til at fuldende hele oplevelsen af Malaysia.

Da Stay Local arbejder tæt sammen med Rustic Borneo, har vi også mulighed for at planlægge de bedste ture. Det lokale kendskab til området og opbakning, giver vores gæster en helt unik tryghed under rejsen.

Malaysia fakta

Malaysia og Borneo

Klima og vejr

Malaysia har et tropisk klima og kan besøges hele året. Luftfugtigheden ligger mellem 60% og 90% året rundt, og temperaturen er sjældent under 25 grader og når normalt op på 32-33 grader i løbet af dagen. Dog svinger dette afhængigt af, om man er ved kysten, inde i junglen eller oppe i højlandet.

Man snakker ikke om årstider i Malaysia, men om tør- eller regntid. Der kan dog stadig forekomme regn i tørtiden og dage uden regn i regntiden.

Regntiden strækker sig fra september til marts, dog regner det sjældent hele dagen. Ofte kommer der en kraftig regnbyge, som varer fra 10 minutter til et par timer.

Dog er der på østkysten af Malaysia monsun tid fra oktober til slutningen af februar, så derfor kan man ikke rejse til øerne der i den periode. Det er f.eks. Redang og Perhentian Islands.

Malaysia og Borneo

Vaccinationer til Malaysia

Vi anbefaler, at du rådfører dig med din egen læge om hvilke vaccinationer, de anbefalet, inden du rejser til Malaysia.

Visum og pas til Malaysia

Danske turister får 90 dages visum ved indrejse til Malaysia. Dette koster ikke noget.

For at komme ind i Malaysia, skal man have et pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsedatoen.

Malaysia og Borneo

Valuta

Den malaysiske møntfod hedder Ringgit (forkortet MYR). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag.

Man kan bruge Visa, Mastercard, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Malaysia og Borneo

At rejse rundt i Malaysia

Malaysia er et nemt land at komme rundt i. Det anbefales, at man booker transport og ikke kører selv, med mindre man har erfaring med venstrekørsel og kørsel generelt i Asien. Trafikken – især i storbyerne – kan for udefrakommende godt virke kaotisk, og skiltning er nogle gange ikke eksisterende.

For at komme rundt i de større byer, kan man med fordel bruge enten Uber eller GrabTaxi, som er pålidelige muligheder for at blive transporteret fra A til B.

Rejsebureauer har pligt til at anvende specielt godkendte busser og minivans til transport af turister. Disse køretøjer kontrolleres løbende.

Brug af offentlig transport til at rejse over længere afstande anbefales ikke, da man ikke kan være sikker på, at køretøjerne er løbende kontrolleret.

Man kan med fordel flyve rundt. Der er mange lavprisselskaber og selskaber, som dækker hele Malaysia.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Malaysia og Borneo

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger