Residence le Villette Ravello Amalfikysten

Ravello

Ravello, Amalfikysten, Italien

Ravello er en af ​​byerne, der tilhører Amalfikysten, der ligger i den sydvestlige Italien. Det er en lille, men livlig by, der er hjemsted for 2.500 mennesker og er opført på Unesco verdensarvssted siden 1996.

Byen har en meget ejendommelig historie: den blev grundlagt lidt bag kysten, på en bakke, som en sikker havn mod barbarerne. Efter de barbariske invasioner er Ravello blevet en meget vigtig by i republikken Amalfi.

Ravello har også været en berømt destination for kunstnere, forfattere og musikere som M.C Escher, Richard Wagner, Greta Garbo, Gore Vidal, Truman Capote, Leonard Bernstein og Virginia Woolf.

Ravello er en del af den traditionelle Amalfikysten-tur, og det bør bestemt være en del af din ferie, selvom du har lidt tid til overs.

Hvad skal man se i Ravello?

Selvom Amalfi, Sorrento og Positano helt sikkert er mere populære end Ravello, er der stadig meget at se, at gøre, at blive spist og drukket, i denne hyggelige lille by.

Ravello er en af ​​de smukkeste klipper, du vil kunne besøge i Costiera Amalfitana, en 350 m høj bakke, en naturlig altan med udsigt til Golfens skønhed.

Domkirken – eller Duomoen i Ravello

Duomoen er den vigtigste kirke i byen, med dens portal dækket af en vidunderlig basrelief af Barisano da Trani, bragt her fra Costantinoples i 1179.

Duomo er en af ​​de mest historiske og ikoniske bygninger i Ravello, og det fortjener bestemt at blive tjekket ud under din rejse.

Gå ikke glip af Coral Museum

Lige ved siden af ​​Duomo finder du Museo del Corallo, en vigtig samling af juveler, skulpturer og kunstværker inklusive et af de mest berømte produkter fra Ravellos historie, den røde koral.

Oscar Niemeyer Auditorium

Ravello er byen Costiera med de stærkeste bånd til nutidens kulturverden.

Auditoriet, designet af den internationale arkitekt Oscar Niemeyer, er ikke kun en unik hal til koncerter og skuespil, men også et meget smukt arkitektonisk mesterværk, der passer perfekt sammen med Costieras ekstraordinære landskab. Et andet vartegn, du ikke bør gå glip af.

Villa Rufulo på torvet i Ravello

En villa fra 1200, der tilhører den magtfulde Rufolo-familie og med stærke arkitektoniske påvirkninger fra den arabiske verden; en unik kunsthul, der også var vært for Wagner, der tilbragte sin tid i Villaen med at skrive Parsifal. Villaen er så smuk, at den berømte komponist efter sit ophold efterlod en note til ejeren: “Jeg har endelig fundet Klingsors have”.

Villa Rufolo er et af Ravellos vigtigste vartegn og er vært for Wagner-festivalen på sin terrasse i juli. Hvis klassisk musik er din kop te, er Villa Rufolo bestemt stedet at være til din næste koncert.

Villa Cimbrone i Ravello

Mange udlændinge blev forelsket i Ravello. En af de vigtigste for byens historie er helt sikkert William Beckett, British Lord, der købte den gamle Villa Cimbrone i 1904 og gjorde det til et friluftsmuseum, der sammensatte forskellige stilarter, begyndende med romerske statuer og sluttede med moderne kunst.

Haven til Villa Cimbrone er et af de mest berømte steder i Costiera Amalfitana, og det er bestemt et besøg værd. Hvis du når Villa Cimbrone, så glem ikke at besøge også Terrazza dell’Infinito / Terrace of Infinite, en balkon, der tilbyder en af ​​de bedste udsigter over hele Amalfikysten.

Hvad man skal spise i Ravello?

I Ravello kan du smage på Costieras ekstraordinære kulinariske kultur. Der er mange restauranter, der tilbyder traditionelle og moderne retter, begge baseret på lokale råvarer og kultur.

Spaghetti ai frutti di mare

En meget enkel skål, der sammensætter de to specialiteter i dette land: pasta og skaldyr.

Selvom du måske har smagt en sådan ret før, er vores råd at tage den igen i Ravello, hvor dette typiske italienske tilberedning når toppen.

Fisk og Ost i Ravello

Fisk er langt den vigtigste ingrediens i det lokale køkken, og du vil helt sikkert have chancen for at smage det i mange forskellige opskrifter og tilberedninger.

Fisk og skaldyr udgør den traditionelle base af Costiera Cuisine, selvom det ikke er det eneste at spise, som du vil kunne se om et stykke tid.

Det tætte Monti Lattari er hjemsted for nogle af de bedste oste i Campania og Italien.

Du skal ikke rejse, før du prøver den berømte mozzarella, caciocavallo lavet af de lokale køers specielle mælk, Provolone del Monaco og de andre specialiteter, som du finder næsten i hver restaurant i området.

Limoncello, Amalfikystens drik

Limoncello er Amalfikystenes signaturdrink. Tilberedt med den samme gamle opskrift og bruger kun lokale citroner, en speciel type citron, der dyrkes lige i costiera, og som du ikke kun finder i denne spiritus, men også i de fleste desserter, som du får chancen for at smage under din rejse.

Vinen i Ravello, Ravello Bianco, Rosso og Riserva

I Ravello finder du også tre specielle DOC-vine, der er perfekte til at være ledsager til de traditionelle retter fra kystkøkkenet.

Ravello Bianco Costa d’Amalfi: en god blanding af Falanghina og Biancolella druer med en meget delikat smag og lugt. En af de bedste hvide tørre vine fra Campania.

Ravello Rosso: en let rødvin, produceret med druer Piedirosso, Aglianico og Schiopettino. Let og tørt, det er også perfekt til fiskeretter.
Ravello Riserva: bare den bedste vin produceret i Ravello gør det til Riserva, et specielt udvalg af vine, der har hvilet i mindst 3 år.

Som du kan se, er der rigtigt mange ting at se, at besøge, at spise og/eller at drikke i Ravello, en lille by, der ikke er direkte ved havet, men måske kan tilbyde en anden udsigt og følelse af Costiera Amalfitana.

Spar tid til at besøge denne utrolige by: du bliver bestemt ikke skuffet.

Populære ferieboliger på Amalfikysten

La Romantica – Atrani
Campania-Amalfikysten Italien

Atrani – Amalfikystens gemte perle Man kan skrive mangt og meget om Atrani, en af vores favoritbyer her hos Stay

Bella Vista – Scala
Campania-Amalfikysten Italien

Bella Vista Scala Amalfikysten
Bella Vista lever helt op til navnet Hvad ellers kan man kalde denne lejlighed? Bella Vista betyder direkte oversat fra

Hvordan kommer jeg til Ravello?

Der er flere måder at nå Ravello på, enten i bil eller med offentlig transport. Hvis du lander i Rom, har du flere alternativer til at nå til Ravello.

Du kan køre til Ravello i bil. Det er helt sikkert en dejlig tur og du kan nyde den smukke natur. Har du lidt ekstra tid, så tag vejen syd om Amalfikysten, og kør gennem Cetara, Maiori og Minori og har samtidig en fantastisk udsigt over havet og bjergene.

Hvis du skal med offentlig transport, så bliver nødt til først at tage til Salerno og derefter tage bussen mod Amalfi, og endelig fra Amalfi op til Ravello.

Hvad er den nærmeste lufthavn til Ravello?

Hvis du planlægger at nå Ravello fra Danmark med fly, er Napoli lufthavn Capodichino den nærmeste. Capodichino tilbyder gode forbindelser til de vigtigste lufthavne i Europa, og der er direkte fly til København i sæsonen.

Alternativet er Roms to lufthavne, Fiumicino eller Ciampino. Herfra tager køreturen 3-4 timer afhængig af trafikken.

Et godt tip:

Når du kigger efter feriehuse og ferielejligheder i Italien, så søg altid med ankomst og afrejse om lørdagen. Italienerne lejer i højsæsonen oftest kun ud med skiftedag om lørdagen, for at optimere udlejningen. Biproduktet af denne regel er at der er pænt med trafik på vejene om lørdagen, så planlæg med lidt kø. Er du på udkig efter et hotel, så er der stort set frit valg.

Populære ferieboliger i Ravello

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien