Opskrift på Limoncello

Den klassiske likør Limoncello fra Sorrento og Amalfikysten er pærenem selv at lave. Værsgod, her er en nem opskrift på den dejlige drik, som alle kan være med på.

Ingredienser til Limoncello

Tid: ca. 20 minutter, trækketid mindst 14 dage.

Skallen af 8 usprøjtede økologiske citroner
1 flaske vodka/ finsprit eller smagsneutral snaps
1  liter vand
1 kg sukker

Citronerne skrælles men undgå den hvide del af skallen og læg skallerne ned i fx et patentglas sammen med vodkaen. Her ligger det og trækker i mindst en uge, men gerne længere. Så længe låget er på og sidder tæt mister du ikke alkoholen.

Når de er trukket koger du vang og sukker sammen, indtil sukkeret er helt opløst. Skallerne sies fra vodkaen, der nu er blevet dejlig gul. Si den fx gennem et kaffefilter og gentag det gerne så du får en helt klar væske. Sukkerlagen blandes nu sammen med alkoholen og så er limoncelloen faktisk færdig. Find fx nogle patentflasker og put flaskerne i fryseren, så er de klar til at drikke.