Toscana efterårsferie

Efterårsferie i Italien 2020

Nyd efteråret i Italien. Hvad enten du er til en forlængelse af sommeren i Syditalien, med temperaturer som svarer til en god dansk sommer, eller lune dage i Midtitalien hvor vinhøsten er igang.

Efterårsferie i Italien 2020 – nyd efteråret i Italien

Efter en sommer i Danmark, præget af Corona krise og rejseforbud, så er det oplagt at tage en tur efterårsferie i Italien i september eller oktober 2020. Per 1. september er rejserestriktionerne ophævet for danskerne og Italienerne har forlængst ophævet deres rejserestriktioner, så pak bilen eller tag flyet og nyd en uges ferie under varme himmelstrøg i Toscana eller Marche. Du kan også flyve til Sicilien eller Amalfikysten og får decideret sommervarme. Specielt Sicilien lokker med danske sommertemperaturer i september og dele af oktober og med havtemepraturer på den behgelige side af 24 grader til langt ind i oktober måned.

Efterårsferie i Toscana 2020

Toscana er oplagt til ferie i efteråret. Efteråret er både sensommer i september med temperaturer som en fin dansk sommer. Efterår i Toscana er også vinhøst i oktober, eller trøffeljagt. Drømmer du om en oplevelse med trøffeljagt, så kontakt os, vi kan arrangere ture i grupper eller private ture hvor du kommer ud med en erfaren trøffeljæger med hund, og finder dem i skovene i Toscana.

Langt de fleste agriturismoer holder åbent til og med skolernes efterårsferie, men du skal regne med at de udendørs pools for manges vedkommende lukker i slutningen af september, dog med enkelte undtagelser. Et specielt godt tip er at leje en villa i Toscana i slut september eller i oktober. Priserne er lave og du kan få en villa til 6-8 personer for til virkeligt gode priser. Det er nemlig ikke efterårsferie i Toscana, så her er priserne ikke skruet op, som de oftest er hos charterbureauerne. 

Toscana efterårsferie
Toscana efterårsferie

Efterårsferie i Marche 2020

Marche ligger på samme breddegrad som Toscana. Derfor er temperaturen den samme, i september er havet stadigvæk lunt og hvis du syntes du får meget for pengene i Toscana i oktober, så skal du kigge mod Marche. Her er prisindexet lavere, og kvaliteten bedre – og samtidigt er der ikke længere fra Danmark end der er til Firenze. 

Lej i villa i Marche i september, og nyd eftersommeren sammen med Italienerne. De fleste turister er væk på dette tidspunkt og dagligdagen er begyndt efter sommeren. Der er små markeder i landsbyerne langs Adriaterhavskysten.

Efterårsferie på Sicilien – forlæng den danske sommer

Er du typen der gerne vil forlænge den gode danske sommer? Kan du godt lide at temperaturen sniger sig op i nærheden af de 30 grader selv i midten af september, eller at der midt på dagen i skolernes efterårsferie fristes med danske sommertemperaturer? 

Sicilien er svaret – og det er virkelig synd for Sicilien, hvis det kun er på grund af de behagelige efterårstemperaturer, du besøger den skønne store ø i Middelhavet. Sicilien byder på alt hvad hjertet kan begære af historiske mindesmærker, adskillige UNESCO verdensarvsminder og oldgamle græske ruiner. Derudover har Sicilien alt fra barske kyststrækninger til smukke sandstrande. Badevandet er indtil slutningen af oktober sjældent under de danske havtemperaturer i juli. Sicilien byder også på smukke barokbyer i det sydøstlige hjørne, lækre vingårde, Europas største aktive vulkan Etna – og ja, du kan komme helt op på toppen, men her skal du i efteråret have en god jakke på, for toppen er i 3,5 km’s højde.

Specielt eftersommeren er god på Sicilien, de lune temperaturer kan gå ind i november, så sæsonen er virkelig lang. Rigtigt mange af vores ferieboliger har da også åbent et stykke ind i november – og enkelte hele året.

Amalfikysten Ravello Efterårsferie

Efterårsferie på Amalfikysten 2020

Der er næppe et sted i Italien der er mere oplagt at tage på efterårsferie end Amalfikysten. Fra slut august til et stykke ind i oktober valfarter mange større eller mindre rejsegrupper til Amalfikysten. Drømmer du om at opleve Amalfikysten i dit eget tempo, så kan du leje en lejlighed i en af de smukke byer eller finde et hotelværelse med en ubetalelig havudsigt. Der er få steder i verden hvor man kan få denne 180 graders havudsigt når man vågner i sin hotelseng, som her på Amalfikysten. 

Smut uden om turistbusserne og lej en bil eller tag det offentlige bussystem på Amalfikysten, det er faktisk ret enkelt. Vi har skrevet alt du høver at vide om det her. Temperaturerne på Amalfikysten er behagelige og stedet er derfor oplagt til vandreture. Der er ret mange vandrestier, både for ikke øvede og mere øvede vandreturister. Prøv fx en 8 dages selv-guided vandretur i dit eget tempo eller nyd kaffen på torvet på en af de små pladser i de smukke byer på kysten.

Eksempler på gode boliger til efteråret

Pris pr. nat fra677,-

Agriturismo il Pozzo – Capolona
Toscana Italien

Agriturismo Il Pozzo er drømmen for børnefamilier, hvor de voksne samtidig får en livsnyderferie. Du får her alt: pragtfuld pool, dejlige lejligheder med egen terrasse, flot landskab, og mamma der laver uforglemmelig mad

Pris pr. nat fra412,-

Il Casale – Limite sull’Arno
Toscana Italien

Smuk udsigt og fredfyldte omgivelser kendetegner Il Casale, der ligger med sin lækre store pool og velholdte lejligheder (til få penge) øst for Firenze

Få en gratis e-bog om maden i Toscana

Tilmed dig nyhedsbrevet og få e-bogen ‘Spis min gris’ om Toscanas vidunderlige køkken

– i nyhedsbrevet får du den bedste inspiration, underfundige historier, opskrifter og andet godt

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Turisme Marche – den officielle turistorganisation i regionen Marche
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien