Franciacorta bobler champagne

Franciacorta - Italiens champagne distrikt

Rejser til Franciacortia

Din guide til en perfekt ferie i Franciacorta — Italiens hemmelige vinregion ved Iseo søen

At rejse til forskellige regioner og forskellige lande rundt om i verden kan altid være et spændende foretagende for folk, der har en stærk lyst til at rejse. I den henseende er der ikke være forkert at inkludere Italien som en turistattraktion. Når vi taler om at udforske Italien, kan ingen tur til Italien gennemføres uden at udforske Franciacorta.

Franciacorta ligger mellem Brescia og Bergamo, kun en times kørsel fra Milano. Franciacorta er en del af regionen Lombardiet, der strækker sig fra Milano i vest til Gardasøen i øst. Franciacorta er et virkeligt smukt område, og er fyldt med enologisk kultur. Denne region er ret berømt for sin produktion af mousserende vin, lavet efter metoderne i Champagne distriktet. Den første vin, der blev nogensinde produceret i Franciacorta, var i 1961 . Området er omkring 200 kvadratkilometer og består idag af mere end 100 vinmarker, der producerer en utrolig vin. Så hvis du planlægger at besøge Italien, bør du ikke gå glip af Franciacorta. Når det er sagt, her er din guide til at tilbringe en perfekt ferie i Franciacorta.

Hvor skal jeg bo og sove?

Valg af et sted til at bo er blandt de mest vigtige dele af planlægningen af din ferie. På din ferie i Franciacorta har du flere muligheder for at bestille et ophold, og det afhænger derfor helt af dit budget. Nogle populære valg, er et af de rigtig gode vingårde i området, Villa Gradoni, alternativet er fx Agriturismo Al Rocol. Stederne er uhøjtideligt smukke og omgivet af smuk natur. Nogle af dem har endda private balkoner og deres egne olivenolietræer. Hvis du planlægger at rejse til Franciacorta, kan du nemt få alle hoteloplysninger som ledige værelser, reservation, gebyrer osv. hos Stay Local.

Franciacorta bobler champagne

Hvilke vinmarker skal jeg besøge i Franciacorta ?

Franciacorta er hjemsted for nogle af de mest berømte vinmarker rundt om i verden. Den består af en blanding af både mange små og store vinmarker. Vi anbefaler at besøge begge typer, da de er omgivet af så meget naturlig skønhed. Her er nogle af de vingårde, du kan besøge under din ferie i Franciacorta.

1. Guido Berlucchi

Fra den største vingård i Franciacorta producerer Guido Berlucchi på 500 hektar mere end 4 millioner vinflasker om året. Guido Berlucchi er fødestedet for mousserende vin. Det er her, den mousserende vin blev opfundet i 1950’erne af Mr. Berlucchi, en rig grundejer. Han hyrede enolog Franco Ziliani, en ung og talentfuld enolog til at forbedre kvaliteten af ​​sin bordvin, Pinot del Castell. Efter at have brugt lidt tid på eksperimenter blev den første mousserende vin produceret i 1961. Så det er det værd at besøge Guido Berlucchi. Du kan få hele vinhistorien fra dette fantastiske sted.

2. Ca ‘del Bosco

Det er stedet at se alle de seje maskiner, der er involveret i at producere mousserende vin. Ca ‘del Bosco er også blandt Franciacortas store vinmarker. Denne vingård er over 40 år gammel, og du kan få al indsigt i mousserende vin herfra, som fx. hvordan druer plukkes og hele vinproduktions processen.

Lombardiet Franciacorta vin

3. Le Cantorie

Le Cantorie ligger i højderne og er et af de få vingårde med den smukkeste udsigt. Det er et af de mest populære valg blandt de lokale til bryllupper og fester. En af grundene til at du ikke bør gå glip af et besøg under din rejse til Franciacorta.

4. Ronco Calino

Det er en lodret oase omgivet af vinmarker, du kan nyde den naturlige skønhed i det omkringliggende landskab her. Rona Calna ejes af en lille familie, der dækker 13 hektar jordareal.

5. Majolini

Majolini er en af ​​de små vinmarker, der er kilden til fantastisk mousserende vin. Et sted udstyret med skønhed er rent lokkemad for folk, der ønsker at tage billeder til Instagram.

6. Corte Bianca

Corte Bianca er blandt de smukkeste vinmarker i Franciacorta. Det ligger i udkanten af ​​skoven fyldt med vilde dyr. Vingården drives af et par, der ikke altid er lige tilgængelige. Så hvis du er i stand til at finde dem og besøge denne vingård, er det din heldige dag, men så absolut besværet værd.

7. Al Rocol

Al Rocol er ejet af to søskende og deres familie. De viser gerne rundt og du kan bestille smagninger, hvis i er nogle stykker. Udover dette, driver familien også en usædvanligt hyggeligt agriturismo, hvor der er nogle værelser og lejligheder. Et godt udgangspunkt for din ferie i Franciacorta.

Hvor skal jeg spise i Franciacorta ?

En af de mest spændende dele af rejser, er altid at prøve forskellige lokale fødevarer. I Franciacorta kan du finde både små lokale restauranter og nogle madsteder med store niveauer af lokal fantasi.

1. Osteria Quattro Rose

Denne restaurant er beliggende i hjertet af Rovato. Du kan finde alle de lokale retter på deres menukort. Det er et must-visit sted under din rejse til Franciacorta. Glem ikke at smage deres berømte Casoncello Bresciano ravioli, der koster omkring € 13. Deres vinkælder har også omkring 400 forskellige vine der.

2. Locanda al Lago

Det er et charmerende madsted, der ejes af den lille fiskerfamilie i Franciacorta. Du kan nyde at spise friskfanget fisk og andre lokale retter, mens du nyder den sene udsigt. Måltiderne er ikke meget rimelige i pris. Du kan få et komplet måltid til omkring € 13.

3. Dispensa Pane e Vini

Hvis du leder efter en lækker middag, er dette det perfekte sted for dig. Denne restaurant består af nogle fantastiske kokke, der laver virkeligt velsmagende retter, men også noget dyrere end de andre ovenfor.

Hvad kan jeg ellers lave i Franciacorta ?

Bortset fra at besøge vinmarkerne i Franciacorta, er der også andre spændende aktiviteter du kan lave i området. Som om du kan nyde bådture. Franciacorta ligger ved kanten af Iseo søen, der består af Monte Isola, S. Paolo og Loreto, der er tre små øer. Derudover kan du også nyde en charmerende vandresti langs søen. Du kan leje en cykel, hvis gåture ikke er din favorit beskæftigelse.