Stay LocalStay Local
Glemt kodeord

Villa Scatolaia – Stia*

Hvorfor du skal vælge at bo her:

 • Virkelig meget for pengene

 • Det ukendte Toscana

 • Lækker pool

Opdag det Toscana, som kun ganske få kender! Nyd det autentiske liv på landet! Undgå alle de andre besøgende, turistfælderne og det forlorne romantiske! Tag op i den miskendte Casentinodal og bo i Villa Scatolaia, hvor der er plads til 14 personer.  

Det er meget let at finde guidebøger om Toscana. Dem går der 13 på dusinet af, man kan fodre svin med dem… hvis det da ikke var synd for grisene. Men prøv at finde en bog, der så meget som behandler Casentinodalen stedmoderligt. Dem er der ikke mange af, for det er jo ikke her, at du finder alle de steder, du ”skal se før du dør”, måske lige bortset fra Arezzo, der ligger ved indgangen til dalen, men selv den får uendelig lidt opmærksomhed i forhold til Siena, Firenze, Lucca, Volterra for ikke at nævne en temmelig ligegyldig flække som Greve in Chianti.  

Det ukendte og uspolerede Toscana

Findes der noget på dansk om byer som Stia,  Pratovecchio  og  Poppi? Måske en eller anden esoterisk bog, for Toscana sælger jo så godt, at lidt af hvert bliver udgivet. Men lad os se det i øjnene: De fleste søger det kendte og sikre, ikke det afsides og oversete. Og ja, det er Casentinodalen stadig, for skønt du ikke har langt i luftlinje til Firenze, så går køreturen gennem et pas og ad små veje, og de 50 km tager derfor let halvanden time.

Hvorfor (ikke) Casentinodalen?  

Kom derfor ikke her, hvis du gerne vil rundt til de kendte byer, som alle de andre besøger. Du her kun, hvis du søger fred, ro og autenticitet, småbyer hvor tiden synes at være gået i stå, hvor hjertevarmen og gæstfriheden er stor, og hvor maden smager af mere. Når vi nu taler om maden, så er her for resten kun 400 meter til nærmeste restaurant.  

Villa Scatolaia: to i én

Når du kommer tre kilometer uden for den lille, charmerende by  Stia, finder du Villa Scatolaia, et smukt stenhus med plads til 14 personer. Ved istandsættelsen blev det opdelt i to lejligheder, men de udlejes i dag altid samlet i højsæsonen. Læg mærke til niveauforskellene på billederne: Du befinder dig på en skråning, så selvom der er to etager, så har de begge udgang til jordplan.  

Huset er gedigent og rustikt indrettet, som det passer sig for området. Men det er dog ikke mere simpelt, end at her er wi-fi, opvaskemaskiner, vaskemaskine, satellit-tv og bedre end gode faciliteter i haven.

Have, pool og pizzaovn

I den fuldkommen indhegnede have finder du nemlig pizzaovn, grill, legeplads, bordtennisbord, terrasser med bord og stole samt ikke mindst en dejlig, indhegnet pool (10 x 5 meter, dybde 150 cm) med solsenge og parasoller.

Villa Scatolaias indretning

Villaens 155 m2 er som sagt fordelt på to plan. På det nederste er der en stue med pejs og sovesofa til to personer, separat køkken (fire gasblus, ovn, køleskab og opvaskemaskine), et soveværelse med dobbeltseng, et soveværelse med dobbeltseng forbundet med et soveværelse med enkeltseng samt et badeværelse med toilet og bruser. På den øvre etage er der en stue med pejs og sovesofa til to personer, separat køkken (fire gasblus, ovn, køleskab og opvaskemaskine), to soveværelser med dobbeltseng, et soveværelse med enkeltseng og et badeværelse med toilet og bruser.

Skiftedag

Ophold lørdag-lørdag: 15/5 – 18/9 2021
Resten af året min. 5 nætter

Check-ind / check-ud

15-19:00 / inden 10:00

Inkluderet i prisen

Forbrug af el, gas og vand
Sengetøj/-linned og håndklæder
Wi-Fi

Betales lokalt

Depositum: 400 € (refunderes ved afrejse)
Obligatorisk slutrengøring: 160 €
Barneseng og højstol 5 € pr. dag (skal bestilles)
Pool håndklæder 3 € pr. stk. pr. dag
Mindre kæledyr 5 € pr. dag
Opvarmning (hvis ønsket): 5 € per m3 gas
Kommunal turistskat

Tilgængelige Boliger

Faciliteter

 • Grill
 • Kaffemaskine
 • Køleskab
 • Legeplads
 • Max. 3 km til (lille) by
 • Opvaskemaskine
 • Parkering
 • Pejs
 • Pizzaovn
 • Pool
 • Satellit-tv
 • Vaskemaskine
 • Wi-Fi

Beliggenhed

Her kan du også bo