Gode råd om billeje i Bologna

Hvis du vil leje bil i Bologna lufthavn, så har alle de største udlejere kontor i lufthavnens ankomsthal. Du kommer let og hurtigt ud på motorvejen herfra, og hvis målet er Toscana, burde det normalt ikke tage meget mere end en time af komme på højde med Firenze.

Billeje i Bologna er nemt. Mange danskere kommer direkte fra København eller Billund og lander i Bologna som en godt udgangspunkt hvis turen fx går til Toscana eller Marche på ferien til Italien. Billeje terminalen ligger direkte ved lufthavnen og det er nemt at komme til de store motorveje fra Bologna lufthavn.

Bologna var længe en overset destination for mange danskere. Hvad forbinder du med Bologna ud over spaghetti bolognese? Nu er der gode flyruter til Bologna, og priserne er så lave, at et par dage i byen tit kan konkurrere med en dansk kroferie. Bologna er en fantastisk spændende by med et stort, malerisk historisk centrum.

Få italienske byer har så meget at byde på som Bologna: her er et rigt og varieret kulturliv, her er seværdigheder nok til et længere ophold, og så er Bologna et gastronomisk overflødighedshorn. Man spiser rigtig godt i Bologna, som er kendt for sit gode køkken med fyldt pasta, gode oste og pragtfuldt charcuteri. Da Bologna er en af Italiens største universitetsbyer, er her også et sprudlende natteliv og mange muligheder for at spise og drikke med de unge til beskedne priser.

Billeje i Bologna lufthavn

Bolognas lufthavn er opkaldt efter den berømte fysiker og opfinder Guglielmo Marconi (der naturligvis kom her fra byen), og den ligger 7 kilometer fra centrum. De færreste vil nok gide at gå hele vejen (det kan sagtens lade sig gøre, vi har prøvet), så hvis man vil ind til byen står valget mellem shuttlebus fra lufthavnen til hovedbanegården (6,50 €), den almindelige bybus som holder omkring 1200 meter fra lufthavnen (1,50 €) og en taxi (omkring 15,00 €).

Hvis du vil leje bil, så har alle de største udlejere kontor i lufthavnens ankomsthal. Du kommer let og hurtigt ud på motorvejen herfra, og hvis målet er Toscana, burde det normalt ikke tage meget mere end en time af komme på højde med Firenze. Fra motorvejen rundt om Firenze kan du vælge motorvejen vestpå mod Lucca og Pistoia, de gratis motorveje mod Pisa og Siena samt motorvejen sydpå mod Arezzo (og hele Syditalien).

Afstande fra Bologna Lufthavn

Når du lejer en bil, har du friheden til at køre derhen du vil. Bologna er knudepunkt for store dele af Norditalien og ofte også Toscana. De vigtigste afstande er herunder:

  • Ferrara – 52 km
  • Modena – 56 km
  • Ravenna – 80 km
  • Firenze – 108 km
  • Siena – 167 km
  • Rimini – 118 km
  • Pisa – 174 km

Mangler du et sted at bo i Toscana?

Nyttige links

Bolognas lufthavns officielle hjemmeside

Gode råd til billeje fra DR Kontant

Få en gratis e-bog om maden i Toscana

Tilmed dig nyhedsbrevet og få e-bogen ‘Spis min gris’ om Toscanas vidunderlige køkken

– i nyhedsbrevet får du den bedste inspiration, underfundige historier, opskrifter og andet godt