Rejser til Irland og Nordirland

Irland er grønt og fyldt med historie, musik, mad, whiskey og et uovertruffent møde med græsgrønne landskaber, forrevne kyststrækninger, dybblå søer og smukke bjerge. Tilsætter du så det irske folk – som på smukkeste vis bidrager til, at du kommer hjem fra din ferie i Irland med uforglemmelige oplevelser – så er din ferie jo helt fuldendt.

Husk også at besøge de hyggelige irske pubber, hvor du virkelig får en fornemmelse af den irske folkesjæl til lyden af folkemusik, munter sang og skålende glas.

Alt dette, kombineret med ældgamle keltiske traditioner, gør en rejse til ”Den grønne ø” til en helt unik rejseoplevelse.

Vi kan lave rigtig mange forskellige ture rundt i Irland og Nordirland, ikke kun det du ser her på siden. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser på den grønne ø.

Rundrejser i Irland

Hvad siger kunderne ?

Jette fra København: Tak for en superdejlig ferie og tusind tak for 14 dages tørvejr med varmegrader. Alt klappede fra billeje til de mange B & B’s og hoteller I havde planlagt for os.

Specielt B&B ved Dingle Peninsula meget venlig, informerende, hjertelig, imødekommende, personlig modtagelse/ophold! Ann og Derry er kært par! Fed fed udsigt på hotel i Limerick, Donegal hyggelig og fantastisk levende by, dejligt lige at være der. Glenveagh Castle og specielt haverne er fantastiske! <br>

 

Hvor ligger Irland?

Irland ligger som det vestligste punkt i Europa, næsten isoleret, ude ved Atlanterhavskysten. I den nordlige del af øen er Nordirland, der er en del af Storbritannien. Resten af øen er Republikken Irland, der er medlem af EU og bruger Euro som møntfod. Irland er et fantastisk land at rejse rundt i.

De kører i venstre side af vejen, ligesom i England, så det skal du være opmærksom på, når du bestiller en kør-selv rundrejse. Der går dog kun kort tid, så har du vænnet dig til det. Resten af trafikken kører på samme måde!

Der er rigtig mange uforglemmelige oplevelser at få i Irland.

Irlands historie

Den irske ø består af landet Irland samt Nordirland. Efter den irske uafhængighedskrig i 1922 løsrev de 26 sydlige og vestlige grevskaber sig for at danne Den Irske Fristat (efter 1948 Den Irske Republik). De seks nordøstlige grevskaber i provinsen Ulster, kendt som Nordirland, havde protestantisk flertal og forblev en del af Storbritannien. Der har senere hen været en del uroligheder i Nordirland, da de gerne ville løsrive sig fra Storbritannien. Det lykkedes dog ikke, og i dag er der fred mellem Storbritannien og Irland/Nordirland. Der er fri passage mellem Nordirland og Irland trods det, at Storbritannien ikke er med i EU. Det var en af de store knuder på Englands Brexit aftale, men knuden blev løst til glæde for os, der rejser i området.

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til Irland til dig.

Irland fakta

Klima og vejr

Irland har tempereret, maritimt klima. Det betyder at der sjældent bliver over 30 grader eller under frysepunktet. Nedbørsmængderne er relativt høje, men den lune Golfstrøm fra Atlanterhavet sørger for, at det meste nedbør falder som regn. Vintrene i Irland er derfor ret milde, og temperaturene kommer, som tidligere nævnt, ikke ligeså ofte under frysepunktet, som man skulle tro – Irlands nordlige beliggenhed taget i betragtning.

Hvis du gerne vil efterlade paraplyen derhjemme, så skal du helst rejse om foråret eller i de tidlige sommermåneder. Desuden kan du forvente mere regn på den naturskønne, men barske vestkyst end på en storbytur til Dublin. Men i sidste ende har Irland altså tempereret kystklima, ligesom Danmark, så vejret er omskifteligt på alle tider af året. Til gengæld er her generelt mildt, og temperaturerne bliver sjældent ubehageligt lave eller høje. Så længe du husker sandalerne om sommeren, regnjakken om efteråret og det lune halstørklæde i vintermånederne, kan Irland besøges året rundt.

Vaccinationer og visum til Irland

Der er hverken visum eller andre krav til EU borgere der skal besøge Irland, heller ikke hvis du skal til Nordirland – men husk dit pas.

Husk en converter når du rejser, til dine elektriske apparater. I Storbritannien, Nordirland og Irland har stikket tre rektangulære ben, og her vil det derfor kræve en adapter. Stikket er stort og klodset, og du kan ikke presse et almindelig stik ind i det. Vi har prøvet – så husk den converter!

Valuta

I Irland bruges der Euro, og i Nordirland Engelske Pund.

Man kan bruge Visa, Mastercard, Diners og American Express til betaling langt de fleste steder, men vi vil anbefale at tage kontanter med, når du skal på landet.

Attraktioner i Irland og Nordirland

Hvad skal du se i Belfast ?

I Nordirland er hovedstaden Belfast en god base for at udforske områdets seværdigheder. 

I Nordirland er Carrick-a-Rede-hængebroen er også en populær seværdighed, der byder på udsigt over havet og klippeformationer. The Dark Hedges er et smukt naturområde med træer, der buer sig over en vej og skaber en tunnel af grønne blade. Og for whisky-elskere er Old Bushmills Destilleri et must-visit, hvor man kan lære om processen bag produktionen af den populære irske whisky.

Tilbage i Belfast er Titanic museet et imponerende museum dedikeret til historien om RMS Titanic, et af de mest berømte skibe i verdenshistorien. Museet ligger i Belfast, Nordirland, hvor skibet blev bygget i 1912. Det er en interaktiv og informativ oplevelse, der giver besøgende mulighed for at udforske alle aspekter af skibets historie – fra hendes konstruktion til hendes tragiske skæbne. Museet har en imponerende samling af artefakter, billeder og genstande, der fortæller historien om Titanic og hendes passagerer. Besøgende kan også udforske de interaktive udstillinger eller se en replika af en del af skibet. Titanic Belfast er en must-see attraktion for besøgende i Nordirland, og det er en oplevelse, der vil efterlade et varigt indtryk. 

Vi samarbejder med en af Danmarks største Titanic entusiaster Henning Oettinger, og han har skrevet lidt om historien bag Titanic her.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Irland og Nordirland

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger