Rejser til Irland og Nordirland

NaturoplevelserRejser til Irland

Irland er grønt, og fyldt med historie, musik, mad, whiskey og et uovertruffent møde med græsgrønne landskaber, forrevne kyststrækninger, dybblå søer og smukke bjerge. Tilsætter du så det Irske folk, som på smukkeste vis bidrager til, at du kommer hjem fra din ferie i Irland med uforglemmelige oplevelser, så er din ferie jo helt fuldendt.

Husk også at besøge de hyggelige irske pubber, hvor du virkelig får en fornemmelse af den irske folkesjæl til lyden af folkemusik, munter sang og skålende glas.

Alt dette, kombineret med ældgamle keltiske traditioner, gør en rejse til ”Den grønne ø” til en helt unik rejseoplevelse.

Vi kan lave virkeligt mange forskellige ture rundt i Irland og Nordirland, ikke kun det du ser her på siden. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser på den grønne ø.

Rundrejser i Irland

Hvor ligger Irland?

Irland ligger som det vestligste punkt i Europa næste isoleret ude ved Atlanterhavskysten. I den nordlige del af øen er Nordirland, der er en del af UK. restan af øen er Republikken Irland, der er medlem af EU, bruger Euro som møntfod, og er et fantastisk land at rejse rundt i.

De kører i venstre siden, som i UK, så det skal du være opmærksom på, npr du bestiller en kør-selv rundrejse. Det varer dog kun kort tid, så har du vænnet dig til det. Resten af trafikken kører på på samme måde!

Der er rigtigt mange uforglemmelige oplevelser af få i Irland.

Irlands historie

Den irske ø, består af selve Irland samt Nordirland. Efter den irske uafhængighedskrig i 1922 løsrev de 26 syd-, og vestlige grevskaber sig for at danne Den Irske Fristat (efter 1948 Den Irske Republik). De seks nordøstlige grevskaber i landskabet Ulster, kendt som Nordirland, havde protestantisk flertal og forblev en del af United Kingdom. Der har senere hen, været en del uroligheder i Nordirland, for at løsrive sig fra UK. Det er dog ikke lykkedes, og i dag er der fred mellem UK og Irland/Nordirland. Der er fri passage mellem Nordirland og Irland, trods det at UK ikke med med i EU. Det var en af de store knuder på Englands Brexit aftale, men knuden blev løst til glæde for os, der rejser i området.

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til Iraland til dig.

Irland fakta

Klima og vejr

Irland har tempereret, maritimt klima. Det betyder at det sjældent er 30 grader eller under frysepunktet. Nedbørsmængderne er relativt høje, men den lune Golfstrøm fra Atlanterhavet sørger for, at det meste nedbør falder som regn. Vintrene i Irland er derfor ret milde, og temperaturer under frysepunktet er ikke så hyppige, som man skulle tro – Irlands nordlige beliggenhed taget i betragtning.

Hvis du gerne vil efterlade paraplyen derhjemme, så skal du helst rejse om foråret eller i de tidligere sommermåneder. Desuden kan du forvente mere regn på den naturskønne, men barske vestkyst end på en storbytur til Dublin. Men i sidste ende har Irland altså tempereret kystklima ligesom Danmark, så vejret er omskifteligt på alle tider af året. Til gengæld er her generelt mildt, og temperaturerne bliver sjældent ubehageligt lave eller høje. Så længe du husker sandalerne om sommeren, regnjakken om efteråret og det lune halstørklæde i vintermånederne kan Irland besøges året rundt.

Vaccinationer og Visum til Irland

Der er hverken visum eller andre krav til EU borgere der skal besøge Irland, heller ikke hvis du skal til Nordirland – men husk dit pas.

Husk en converter når du rejser til dine elektriske apparater. I Storbritannien, Nordirland og Irland har stikket tre rektangulære ben, og her vil det derfor kræve en adapter. Stikket er stort og klodset, og du kan ikke presse et almindelig stik ind i den. Vi har prøvet, så husk den converter!

Valuta

I Iraland bruges der Euro, og i Nordirland Engelske Pund.

Man kan bruge Visa, Mastercard, Diners og American Express til betaling langt de fleste steder, men vi vil anbefale at tage kontanter med, når du skal på landet.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Irland og Nordirland

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger