Rejser til Siena

Siena er en imponerende by, men i forhold til den mere kendte Toscanske by Firenze, er Sieana provinsbyen, hvor alt er rolig og harmonisk. Siena er en traditionel Toscansk middelalderby, der ligger i Toscanas hjerte, og er flere besøg værd, på turen til Toscana.

Med sin gamle arkitektur, fortryllende historie og uimodståelige køkken tilbyder Siena masser af charme til din næste rejse. Skyline domineres af det tårn fra det 14. århundrede, hvilket gør denne middelalderlige by umiskendelig. Det er det perfekte valg til din ferie i 2020.

Siena ligger i den sydlige ende af regionen Toscana, sådan nærmest i Toscanas hjerte, og middelalderbyen er berømt for sit historiske centrum og kulturelle seværdigheder. Da al spændingen i Rom kun er en tre timers kørsel væk, er der masser af muligheder for at kombinere en tur til hovedstaden med en ferie i Siena. Tilsvarende er Pisa og dets ikoniske skæve tårn bare en togtur væk, giver en god dagsturmulighed, hvis du er ivrig efter at få endnu et kulturelt fyld. Hvis du foretrækker noget strandtid sammen med din storbyferie, er du heldig. Italiens kyst kan let nås i bil eller med tog, så du er sikker på at få din dosis frisk luft ved havet.

Uanset om du er på udkig efter en romantisk weekendferie i virkelig smukke omgivelser, eller bare ønsker at få mest muligt ud af Toscana’s lækre mad og drikke, finder du det, du leder efter, på din ferie til Siena, Toscanas hjerte.

Toscana kort

Hvad skal du se i Siena?

Først og fremmest Piazza del Campo, også kendt som Il Campo, den store plads i hjertet af Siena. Il Campo er belagt med brosten og omringet af caféer, restauranter og historiske bygninger. Er du ude efter en kop lokal kaffe, så er det ikke her du skal spise. restauranterne omkring Il Campo er mildest talt rene turistfælder.

Smalle hyggelige middelalderlige gader fører til piazzaen, der har en lidt usædvanlig form. Piazza del Campo var oprindeligt det romerske forum og senere var det Sienas største markedsplads. Palazzo Pubblico, Sienas gotiske rådhusbygning og klokketårnet, Torre del Mangia, dominerer Piazza del Campo. Torre del Mangia er imponerende 102 meter højt, og dermed næsthøjeste middelalderlige klokketårn i Italien. Du kan gå op ad de 505 trin for at få en betagende udsigt over Siena.

Piazza del Duomo, Domkirke pladsen, er et andet smukt torv og hjemsted for Sienas Domkirke (Duomo). Den imponerende Duomo har en sort og hvid facade med indviklede udskæringer og statuer. Den storslåede gulvbelægning består af 56 indlagte marmorscener, men det er kun afdækket et par måneder af året. Også inde er der freskomalerier i Piccolomini-biblioteket. Museo dell’Opera del Duomo har nogle smukke kunstværker og en panoramaterrasse.

Når du har set, de mest oplagte ting i Siena, skal du læse Lino’s beretning om det ægte Siena. Her kommer du lidt bag facaden i Siena, hvor de fleste turistguides aldrig kommer.

Hvordan kommer du til Siena

Siena ligger 2-3 timer fra Rom med tog og 3-4 timer i bil fra Milano. De nærmeste lufthavne er Firenze og Pisa. Man kan også godt lande i Rom, da flybilletterne ofte er billigere til Rom.  Du kan nå Siena med tog eller bus fra andre byer i Toscana. Togdriften i Italien kører fortrinligt og køber du din billet i god tid hos Trenitalia, kan du sagtens finde gode priser. Busserne fører dig helt ind i det historiske centrum. Togstationen ligger lidt uden for centrum og er forbundet med bus. Trafikken er begrænset inden for murene, så her kan du ikke køre bil, men der er parkeringspladser uden for centrum, der betjenes med bus. Nogle er inden for gåafstand, hvis du ikke har noget imod en lang gåtur.

I nærheden af ​​Siena

Landskabet uden for Siena er smukt og panoramiskt. Du kommer gennem små landsbyer, middelalderlige bakkede byer, vinmarker og olivenlunde. Crete Senese er et område med lerbakker syd for Siena, et slående og karrigt landskab.

Nord for Siena ligger Chianti Classico vinregionen. Her er der rigeligt med muligheder for et besøg hos en vinproducent.

Monteriggioni er en lille og malerisk by med 14 tårne ​​meget tæt på Siena. På mindre end en times kørsel kan du besøge San Gimignano eller vinbyerne Montepulciano og Montalcino.

Ud at spise i Siena

Ferieboliger i Toscana

Pris pr. nat fra412,-

Il Casale – Limite sull’Arno
Toscana Italien

Smuk udsigt og fredfyldte omgivelser kendetegner Il Casale, der ligger med sin lækre store pool og velholdte lejligheder (til få penge) øst for Firenze