Stay LocalStay Local
Glemt kodeord

Stay Local i Sorrento

Villa, agriturismo, vinfremstillingsferie, lejlighed eller hotel? Find din perfekte Italien-ferie her.

Mød os på
Aktiv feriemesser.

Sorrento – byen på kanten af havet

Hvis du elsker Italien vil du helt sikkert også blive stor fan af Sorrento. Byen er oprindeligt ret ukendt for danskerne, men fik sin bevågenhed efter filmen den skaldede frisør blev optaget i området. Halvøen syd for Napoli har tidligere været et fast stop på enhver nord-europæers dannelsesrejse. Lyset og stemningen er noget helt særligt her i Syditalien, og det har tiltrukket kunstnere af enhver art i århundreder. Alle fra Goethe, Wagner, Liszt og Byron til Karen Blixen, Krøyer og H.C. Andersen har tilbragt tid her. Ja, selv en lang række af de danske guldaldermalere fik deres inspiration i Sorrento området.

Byen Sorrento er hovedbyen på selve halvøen, i regionen Campania. Byen ligger højt placeret på en klippe med den mest fantastiske udsigt over bugten mod Napoli. Sorrento by er afslappet i tempo og der stikker et væld af små stræder ud fra byens store torv, Piazza Tasso.

Klimaet er mildt og solrigt, og her dyrkes citroner i stor stil. De syrlige frugter er ikke bare hovedingrediensen i likøren Limoncello, men også i en hel række andre lokalt producerede produkter der alle er gode som souvenirs.

Og når du har spist ægte napoletansk pizza og shoppet i de små butikker, venter der mange andre gode oplevelser længere sydpå langs Amalfikysten. Du kan også tage nordpå til den størknede by Pompeij eller gå en tur på toppen af vulkanen Vesuv. Napoli er bestemt også en dag værd, hvis du savner en større by.

Kultur, natur og badeferie i Sorrento

Sorrento byder ikke bare på lækker mad, godt vejr og italiensk stemning når det er bedst. Her findes også en hel række af små men smukt placerede strande, enten med mørkt vulkansk sand eller på ”badeterrasser” der hænger ud fra klipperne. Der findes sandstrande midt i Sorrento by og i fiskerlandsbyen Marina Grande nedenfor, og ellers findes der et væld af mindre stande både i og udenfor langsbyerne på halvøen. Bystrandene er godt fyldt op om sommeren og på de fleste steder er der ”beach clubs” der lejer solstole ud og en restaurant eller to til at stille tørsten og sulten. Men du kan også vælge at køre lidt væk fra de andre turister og tager turen ned af en af vandrestierne til de små mere ukendte strande langs kysten.

Men uanset hvor du vælger din strand, så venter det dejligste krystalklare varme vand og store italienske håndbevægelser, for italienerne holder også selv ferie her.

…og et glitzy besøg på Capri

Og hvis du har lyst til at leve livet i glitz og glamour en enkelt dag, så tag færgen til den idylliske ø Capri (biler kan ikke medbringes). Den gudesmukke ø stiger op af et dybblåt hav og er hjemsted for store hvide villaer med imponerende haver. Med andre ord: Den er feriestedet for de super-rige og meget kendte – med tilsvarende høje priser på mad og drikke. Men tag svævebanen op fra havnen til Capri by, find dig et bord på Piazzettaen – torvet – og se verden drive forbi mens du nyder en Aperol Spritz i solen.

Du kan også leje en scooter eller tage en af mini-busserne til Anacapri og fortsætte videre med svævebanen op til Monte Solaro, udsigtspunktet over byen. Her har du milevid udsigt over både byen og øen, ja på en klar dag kan du se helt til Vesuv på fastlandet. På turen op lover vi næsten at du fristes til at tie stille fordi udsigten bare er overvældende. Nyd den friske luft på toppen med et glas presset citron med sukker, før du beslutter om du vælger at gå ned eller nyde udsigten på nedturen fra svævebanen endnu engang.

Sorrento er med andre ord det perfekte udgangpunkt for en bilferie, men du kan også let komme rundt med tog eller færge i regionen Campania, fra Napoli i nord til Amalfi i syd – og her er lige smukt om det er forår, sommer eller efterår.

hotel eden sorrento
Pris pr. nat fra1.084,-

Hotel Eden – Sorrento
Campania-Sorrento Italien

Hotel Eden ligger lige midt i Sorrentos livlige centrum. Her finder du masser af trattoriaer, vinbarer og butikker. Kun få

Nyttige links til din forberedelse af turen til Campania, Amalfikysten og Sorrento

ENIT – det italienske statslige turistbureau
InCampania – Det officielle turistbureau i Regionen Campania
Sorrento Turism – Sorrentos officielle turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien