En rejseguide til ø-ferien på Sicilien

Planlægger du at besøge Sicilien på din næste rejse til Italien, og leder du efter de bedste ting at lave under din ferie på Sicilien?

Så læs med her !

Planlægger du at besøge Sicilien på din næste rejse til Italien, og leder du efter de bedste ting at lave under din ferie på Sicilien? 

Hvis ja, så har du truffet et godt valg! Der er så mange smukke steder, betagende seværdigheder, luksuriøse Sicilien-strande, historiske steder, naturrigdom og så meget mere, du kan udforske under din rejse til Sicilien. Og selvfølgelig, hvordan kan vi glemme den verdensberømte Sicilien-vin og det lækre italienske køkken? Så nu er det virkelige spørgsmål, hvor skal man hen på Sicilien? 

Med det i tankerne har vi udarbejdet en liste over de fantastiske ting at lave på Sicilien, der ville gøre din ferie på Sicilien uforglemmelig! 

1. Udforsk Catania

Catania Sicilien

De færreste tager bilen til Sicilien, og det betyder jo at du oftest vil vælge at tage et fly til Sicilien. Når du bestiller din flybillet til Sicilien, bliver du nødt til at vælge én af de to internationale lufthavne: Palermo og Catania som din destination. Vi foreslår at det er bedst at lande i Catania. Catania ligger nærmest ved foden af Etna, hvilket gør det til det ideelle udgangspunkt for din rejse til Italien. Catania er også Siciliens næststørste by efter Palermo. Den kaldes også “Den sorte By” Årsagen bag dette navn er lavastensbygningerne i denne by, der alle stammer fra vulkanen Etna. 

Den bedste måde at komme rundt i byen på er ved at leje en bil på Sicilien. Hvis det er din plan, skal bør du bestille din billeje sammen med flybilletten hos Stay Local, så får du også fordelen af at være dækket af Rejsegarantifonden.  I tilfælde af at du ikke ønsker at leje en bil, kan du bruge busser og tog fra Catania til at rejse rundt i byen eller forskellige byer som Taormina og Siracusa. 

I Catania skal du besøge byens hjerte, “Piazza del Duomo”. Derefter kan du udforske forskellige monumenter og kirker i nærhende, måske tage på nogle fede billeder af gadelivet og udforske de smukke små gader med de små hyggelige butikker. Sørg endelig for at besøge Catania-katedralen, som ligger lige bag ved elefantspringvandet. Tilsvarende kan du udforske andre steder i byen afhængigt af hvor ofte du ellers har været her.

2. Tag en gåtur i Palermo

Sicilien Palermo

Palermo er Siciliens største by og samtidig øens hovedstad. Denne by er hjemsted for myter og fordomme, men også mange historiske bygninger og monumenter der er et besøg værd. Så hvis du er en historieelsker og kan lide at besøge paladser og kirker, bør Palermo være et must i din Sicilien-ferieplan. Nogle anbefalede steder i Palermo omfatter Ballaro-markedet, Palermo-katedralen, det normanniske palads og Massimo-teatret. Glem heller ikke at smage den lækre streetfood i Palermo.  Her er nok at opleve hvis du tager nogle overnatninger i byen. 

3. Udforsk Etna – Europas største vulkan

Sicilien Etna

Du kan ikke tage til Sicilien uden at erobre verdens mest aktive vulkan. Tag til Siciliens østkyst, og kør op til Etna, Europas højeste vulkan, hvor du kan se lava røgen, der kommer fra vulkanens indre. Endnu et UNESCOs verdensarvssted på Sicilien. Du kan bruge en god del af dagen på at udforske Etna, specielt hvis du tager helt op på toppen, men husk fra besøgscentret og op til toppen skal du med “offentlig” transport, og det er ikke helt billigt – det ligger i omegnen af 60-70 € pr. person. Er det det værd ? Ohh yes !  

Du kan læse meget mere om Etna i vores beskrivelse af Siciliens rumlende kæmpe.

4. Udforsk Enna – Siciliens hjerte

Sicilien Enna

Enna, også kendt som Siciliens navle, er den eneste region uden havadgang, men flere søer, som du kan udforske. Pergusa-søen er blandt de populære søer, som du bør besøge. Enna er beliggende ca. 900 meter over havets overflade. Nogle anbefalede steder, du ikke bør gå glip af udover Pergusa-søen, er det arkæologiske museum, Lombardiets slot, Ennas Duomo og Via Roma.

5. Tag billeder i Cefalù

Sicilien Cefalu

Hvis du er glad for billeder, vil denne “lille” fiskerby opfylde dit behov for fremragende billeder. Cefalu er centrum for nogle fantastiske badebyer langs nordkysten, og lækre sandstrande. Ulempen er imidlertid, at det i sæsonen godt kan være lidt overfyldt. Så hvis du ønsker at nyde en strand i en rolig atmosfære, så skal du besøge de andre strande på Sicilien. Mens du besøger Cefalu, glem ikke at vandre til La Rocca di Cefalù for at nyde en eksotisk udsigt over byen. Byen centrum er også hyggelig, men mange hyggelige butikker og gode restauranter.

6. Nyd udsigten fra Taormina

Sicilien

Taormina, Siciliens perle, er ganske berømt for sin storslåede udsigt over Etna, Catania og Isola Bella. Taormina er en til tider meget overfyldt by, fyldt med turister. Så det er bedre at besøge byen i lavsæsonen. Sørg for at besøge Taormina Græske Teater og Madonna Della Rocca kirken. Tag en tur langs den lange smalle gågade i byen, men altså helst udenfor sæsonen, med mindre altså du godt kan li myldrende turister alle steder. Siciliens vel nok dyreste kop kaffe kan du bestemt købe her – den er ikke anderledes end andre steder, men pga turisterne koster den nogte mere end på den lille lokal Cafe.

7. Oplev fantastisk arkitektur i Noto, Modica og Ragusa

Sicilien Noto

De barokke byer Noto, Modica og Ragusa er blandt perlerne på UNESCOs verdensarvsliste på Sicilien. Bare gå rundt i gaderne, og du kan se fantastisk barokarkitektur, de er sjældent velbevaret som de er her i byerne. Der er mange paladser, barokke katedraler og kirker, som du virkelig kan nyde.

Sicilien

8. Glem ikke Tempeldalen i Agrigento

Er du til græske templer eller arkæologi, så er det her, det et af de vigtigste steder at besøge i verden. Også kendt som det bedste arkæologiske sted på Sicilien. Fra dalen kan du se resterne af de otte templer; dog er de to templer, Hera-templet og Concorde-templet, bedst bevaret. Du kan nyde en dejlig gåtur mellem templerne. Der er parkeringsplads i den ene ende og så kan du gå gennem tempeldalen, der i virkelighed er en højderyg.

Sicilien

9. Scala Dei Turchi – den forunderlige hvide kalkstens klippe

Efter at have kørt ca. 20 minutter fra Tempeldalen kan du nå Scala Dei Turchi, som er et andet stærkt anbefalet sted at besøge. Dette sted er populært på grund af sin helt unikke form. Det ligner meget smukke udskårne trin, men er formet 100% af naturen. Her kan du nyde en afslappende solnedgang eller bade fra klipperne. Havets farve er turkis, der kun gør udsigten bedre og giver smukke farvespil ved solnedgangen.

 

Sicilien er mange ting, vi kunne blive ved…

Sicilien er ikke bare en helt almindelig ø. Det er hjemsted for nogle af de bedste steder, som alle bør besøge mindst en gang i livet. Det er så meget mere end at udforske vingårde på Sicilien, besøge Torre Salsa naturreservat, se saltpander i Marsala, besøge Trapani og Erice middelalderlandsbyerne, sejle rundt i Aegadian Island, udforske de luksuriøse og lækre sicilianske strande og prøve eventyr som paragliding, parasailing, jetski osv. Det afhænger dog helt af længden af dit ophold at dække disse steder. En uge er sjældent nok.

Villa Salone – Cefalu
Sicilien Italien

Villa Salone Sicilien
Engelsk beskrivelse:   Villa Salone, 175 metres above sea level, is a bright modern structure set in a green park
Pris pr. nat fra
2.174,-

Villa Purpura – Castelvetrano området
Sicilien Italien

Villa Purpura - Sicily
Villa Purpura byder på et dejligt udendørsområde Villa Purpura er en dejlig feriebolig placeret på det vestlige Sicilien. Villa Purpura