Rejser til Vietnam

En ferie for livetRejser til Vietnam

Vietnam byder på mange spændende oplevelser og vietnameserne er et meget venligt folkefærd, hvilket gør det nemt at rejse igennem landet.

Vi kan lave mange forskellige ture rundt i Vietnam. Kontakt os for at få et konkret tilbud ud fra netop dine ønsker – eller kontakt os, hvis du gerne vil have ideer til andre oplevelser i Vietnam.

Rundrejser i Vietnam

Hvor ligger Vietnam ?

Vietnam har grænser til Cambodia, Laos og Kina og byder på mange slags destinationer. Sydpå er landet fladt og Mekon floden har sin udmunding i Mekong Delta. Oppe nordpå er der mere højland og mulighed for bl.a. trekking ture.

Der bor godt 96 mio i Vietnam, og næsten 82% er registreret uden religion og af resten er 8% buddister, 6% katolske og de sidste tilhører andre religioner.

Vietnam byder på mange spændende oplevelser. I syd kan man besøge Mekong deltaet enten på dagsture eller på overnatning og komme ud og bo med de lokale og opleve deres hverdag. I det centrale Vietnam er Hoi An en helt speciel oplevelse med sine små hyggelige gader og unikke atmosfære. Derudover kan man besøge Hue, hvor man kan besøge forskellige kejseres mausoleer. Oppe nordpå kan man besøge Hanoi, tage på overnatning i Halong Bay med de mest fantastiske kalksten klipper ude i vandet eller trekke i Sapas højland, som er kendt for smukke risterrasser.

Vietnameserne er et meget venligt folkefærd, hvilket gør det nemt at rejse igennem landet.

Vietnams historie

Vietnam blev en del af det franske Indokina i 1887 og forblev det til efter 2. Verdenskrig, hvor Frankrig blev ved med at styre det frem til 1954, hvor franskmændene blev slået af Ho Chi Minhs kommunistiske styrker. Vietnam blev herefter delt i 2 – det kommunistiske i nord og det anti-kommunistiske i syd. Op igennem 60’erne støttede USA det anti-kommunistiske syd og det kom til en frygtelig krig mellem nord og syd som kostede mange mennesker livet, og som endte med sejr til nord Vietnam i 1975.

I tiden derefter var Vietnam delvist isoleret frem til 1986, hvor regeringen begyndte at åbne op for reformer og økonomisk frihed. Landet er stadig kommunistisk styret, men der tages hele tiden skridt i den rigtige retning for at forbedre levevilkårene og rettigheder for vietnameserne.

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til Vietnam til dig.

Vietnam fakta

Klima og vejr

Vietnam har tropisk klima i den sydlige del og den nordlige del har et klima præget af monsunen, hvor regntiden er varm og våd fra maj til september og varm og tør fra oktober til april.

Den centrale del af Vietnam omkrig Danang og Hoi An har regntid fra september til januar.

I den nordlige del kan temperaturerne svinge fra 16 til 30 grader over året, mens den sydlige del har mere konstante temperaturer omkring 26 til 30 grader hele året.

Vaccinationer til Vietnam

Vi anbefaler, at du rådfører dig med din egen læge om hvilke vaccinationer, der anbefalet, inden du rejser til Vietnam.

Visum og pas til Vietnam

Danske statsborgere er fritaget for visum i op til 15 dage, hvis følgende er overholdt:

Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato.
Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage fra indrejsedatoen.
Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold. (Ønskes genindrejse tidligere end 30 dage fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold, skal der søges om visum).

Ved længere ophold, venligst læs Udenrigsministeriets vejledning her.

Valuta

Den vietnamesiske møntfod hedder Dong (VND). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag. Den mest brugte valuta i Vietnam er US dollar (USD), så det anbefales at have dollars med, også i kontanter.

Man kan bruge Visa, Mastercard, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Man kan hæve USD i hæveautomater (ATMs). Det er en god  idé at have nogle små USD sedler med til at betale måltider og taxa osv, da de lokale ofte foretrækker betaling kontant og ikke altid kan give tilbage på større sedler.

Andet

Stikkontakter har to huller og passer til de stik, man bruger i Danmark og der bruges 220V (dog er der enkelte steder langt ud på landet hvor de bruer 110 V).

Nyttige links til din forberedelse af turen til Vietnam

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger