Vietnam

Rundrejser til Vietnam

Når du rejser til Vietnam får du eventyrlige og spændende oplevelser.  De sidste år er oplevelsesrejser blevet meget populære blandt rejselystne Danskere. Landet byder på hvide badestrande, smuk natur med uforglemmelige vandfald, samt spændende og velsmagende mad. Vietnameserne er et meget venligt og gæstfrit folkefærd, hvilket gør det nemt at rejse igennem landet.

Du kan få mange forskellige rundrejser i Vietnam. Skræddersyet til dig og dine ønsker. Bestil et Gratis rejsemøde med Flemming for at få et uforpligtende skræddersyet tilbud ud fra netop dine ferie ønsker, eller hvis du gerne vil have ideer til eventyrlige rejseoplevelser i Vietnam.

Rundrejser i Vietnam

Oplev Vietnam på en Rundrejse

hanoi Vietnam

Rundrejser i Vietnam

Nyd din ferie uden selskab af andre end dem du rejser med. Oplev Vietnam på en Individuel Rundrejse, tilpasset dig på det tidspunkt du bedst kan rejse og med de oplevelser, du allerhelst vil have.

Sapa Vietnam

Oplevelser i Vietnam

Læs lidt om hvad du kan opleve i Vietnam. Besøg vores blog og inspirationsunivers, og bliv klogere på nogle af de seværdigheder du kan finde i Vietnam. Du kan også læse videre herunder.

Hvor ligger Vietnam ?

Vietnam ligger i sydøstasien og grænser op til Cambodia længst mod sydvest, og Laos længere nordpå og helt nordligt går grænsen til Kina.

Inden Vietnam krigen, som varede fra 1955 til 1975 og indtil dens fald, var Saigon (nu Ho Chi Minh) hovedstad i landet. Efter krigen blev Hanoi i nord udnævnt til ny hovedstad, og det er den også den dag i dag. Mange i syd siger stadig Saigon om Ho Chi Minh og byens lufthavnskode er da også stadig SGN.

Vietnam er mere fladt sydpå, hvor man også finder Mekong flodens udmunding i Mekong deltaet. Den nordelige del af Vietnam byder på mere højland og dermed også mulighed for smukke trekking ture.

Der bor tæt på 100 mio i Vietnam. De fleste er registreret uden religion (ca 82%) og resten fordeler sig over buddister, katolikker og andre religioner.
Vietnameserne er utroligt venlige og imødekommende, og det gør det til et nemt land at rejse i.

Vietnams historie

Vietnams historie går langt tilbage, men senest var den en del af Frankrigs Indokina (fra 1887). Vietnameserne er et meget stolt folk, som til trods for utallige århundredes invasion af fremmede nationer, har formået at vedholde deres kulturarv.

Den nordlige del af Vietnam var under kinesisk herredømme i over 1000 år og en del af kulturen er influeret af den kinesiske kultur – især de forskellige trosretninger buddhisme, taoisme og konfucianisme.

Selv under 2. verdenskrig forblev Vietnam under fransk styre. Først i 1954, hvor franskmændene tabte til Ho Chi Minhs kommunistiske styrker, blev Vietnam selvstændig. Dog blev landet delt op i to – mod nord var det kommunisterne der regerede og syd havde anti-kommunistisk styre.

USA støttede det anti-kommunistiske styre i syd, og det resulterede desværre i en frygtelig mangeårig krig netop mellem nord og syd, som kostede uendeligt mange ofre og endte med at nordvietnam sejrede i 1975. Kommunisterne delvist isolerede landet og det var svært at komme ind. Mange fra syd valgte at flygte af frygt for kommunisternes styre. Midt i 80’’erne begyndte landet delvist at åbne og regeringen indførte reformer og arbejdede mod økonomisk frihed.

I dag er Vietnam stadig kommunistisk styret, men rettigheder og levevilkår er betydeligt forbedret for vietnameserne.

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til Vietnam til dig.

Vietnam fakta

Klima og vejret i Vietnam

Vietnams vejr afhænger af hvilken del af landet, man opholder sig i. Generelt har landet et subtropisk klima og oppe nordpå er der regntid hen over vores danske sommer, mens det i syd er omvendt, og man kan opleve regn i hvad der svarer til vores danske vinter. Ofte regner det ikke hele dagen, men man kan opleve ret kraftige regnskyl. Dog er der generelt en fugtig varme – i højlandet oppe nordpå kan man dog opleve køligere temperaturer i de måneder, der svarer til vores danske vinter.

Jetlag og tidsforskel til Vietnam

Der er en tidsforskel på enten 5 eller 6 timer mellem Danmark og Vietnam – afhængigt af den danske sommer- eller vintertid. Om vinteren i Danmark er det 6 timer.

Vietnam

Vaccinationer til Vietnam

Vi anbefaler, at du rådfører dig med din egen læge om hvilke vaccinationer, der anbefalet, inden du rejser til Vietnam.

Visum og pas til Vietnam

Danske statsborgere er fritaget for visum i op til 15 dage, hvis følgende er overholdt:

Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato.
Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage fra indrejsedatoen.
Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold. (Ønskes genindrejse tidligere end 30 dage fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold, skal der søges om visum).

Ved længere ophold, venligst læs Udenrigsministeriets vejledning her.

Vietnam

Valuta i Vietnam

Den vietnamesiske valuta hedder Dong. Man kan sagtens betale med Dong, hvor man kommer frem, men US dollars er også accepteret som kontant betaling – ofte er USD foretrukket. 1 DKK svarer til ca 3400 Dong (VND). Det er altid en god ide at have kontanter på sig, når man ankommer til Vietnam, så man kan betale med det samme for f.eks. en taxa og ikke skal bruge tid på at finde en ATM automat.

Det er god skik at lægge ca 10% i drikkepenge til tjeneren – ofte er det bedst at give tjeneren pengene i hånden, så man er sikker på, at man får givet pengene til den rigtige person.

Man kan bruge Visa, Mastercard, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Man kan hæve USD i hæveautomater (ATMs). Det er en god  idé at have nogle små USD sedler med til at betale måltider og taxa osv, da de lokale ofte foretrækker betaling kontant og ikke altid kan give tilbage på større sedler.

Strømstik i Vietnam

Stikkontakter har to huller og passer generelt til de stik, man bruger i Danmark og der bruges 220V. Dog er der enkelte steder, langt ud på landet hvor de bruger 110 V, og her kan du skulle bruge en adapter.

maden i Vietnam

Maden i Vietnam

Det vietnamsiske køkken er kendt for sin variation af mange forskellige milde smagsoplevelser. Hovedingredienserne er oftest nudler (enten æg- eller risnudler) eller ris. Oftest finder du de bedste smagsoplevelser ved de små gadekøkkener rundt omkring i byerne (også kaldet streetfood). Pho er vietnamsisk suppe, som oftest serveres med nudler, kød og grøntsager. Kombinationen af ingredienserne giver den helt unikke smag, som man ikke finder i andre asiatiske lande. Vietnam er også kendt for sine friske forårsruller (de er pakket ind i rispapir), vietnamsisk omelet og Banh Mi, som er en speciel vietnamesisk sandwich. Du skal ikke snyde dig selv for disse oplevelser undervejs på din tur gennem Vietnam – du kan også med fordel høre de lokale, hvad de anbefaler du skal prøve.

Vietnams byer og områder

hanoi Vietnam
hanoi Vietnam

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad og ligger i den nordlige del af Vietnam. Hanoi er over 1000 år gammel. Det ældste kvarter ”old quarter”  rummer mange gamle, charmerende bygninger, og i dag er bydelen et centrum for kunstgallerier og små hyggelige cafeer.

”Old Quarter” var engang både et bolig-, produktions- og handelsområde, hvor hver gade pudsigt nok var specialiseret i hvert sit produkt. ”Old Quarter” ligger omkring den berømte sø, Hoàn Kiếm. Søens navn betyder noget i retning af ”sværdet der blev givet tilbage” og legenden siger, at en kriger lånte et sværd – muligvis fra dragekongen – og bekæmpede de okkuperende kinesiske styrker, og gav sværdet tilbage til skildpadden i søen. I dag er der skildpadder i søen, og den kaldes også ”turtle lake”, og et sted for afslapning og rekreation.

Hanoi rummer mange interessante og historiske seværdigheder

Blandt de mest berømte er Ho Chi Minhs Mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til beundring og minde om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne. Tæt ved mausolæet finder man også Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod Sydvietnam blev lagt.

Et andet sted er præsidentpaladset, der oprindeligt blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina.

En af byens mest berømte pagoder er “En-søjle-pagoden”, der blev grundlagt i 1049 af kong Ly Thai To. Pagoden er bygget til ære for den barmhjertige gudinde (Quan Am), der fortalte ham, at han ville få en søn og dermed en arvtager.

Litteratur templet blev grundlagt i år 1070 af kong Le Thanh Tong til ære for Konfucius. Seks år senere blev Vietnams første universitet bygget bagved Templet. Med en eksemen herfra kunne de dygtigste se frem til et liv som mandariner for kongen.

Mange lægger også turen forbi den smukke West Lake og den fredsfyldte Tran Quoc pagode fra 1639.

Et af de mest spændende museer er Det Etnografiske Museum, hvor man kommer til at lære lidt om de 54 forskellige etniske grupper, der findes i Vietnam.

ninh binh Vietnam

Ninh Binh – Vietnams gamle hovedstad

Ninh Binh er Vietnams gamle hovedstad Hoa Luu. På grund af strategiske årsager flyttede Dinh dynasti (Kong – Dinh Bo Linh) i 965 hovedstaden fra Hanoi til familiens gamle hjemegn Hoa Lu. Her findes templerne fra både Dinh og Le dynastierne (968-1009), som var datidens kongefamilie, og som regerede landet fra Hoa Lu. På en bjergtop lige ved siden af templerne finder man gravstedet for Kejser Dinh Tien Hoang – en af Vietnams store nationalhelte. Området er også kendt for Tam Coc (De Tre Grotter). Vietnameserne kalder stedet for “Ha Long bugten på land” og det oplever man i den grad fra en vidunderlig smuk sejltur i robåde igennem rismarker med omkransende kalksstensbjerge.

I området findes der også mange pagoder og templer, hvor af de mest kendte er Bich Dong pagode, som er fra 1428. Bich Dong består af tre forskellige templer (Ha, Trung, Thuong) Trung Tempel er bygget ind i en klippevæg og på toppen findes det sidste med en flot udsigt over området.

Ha Long Bay Vietnam
Ha Long Bay Vietnam

Ha Long Bay

Ha Long Bay (Halong Bugten) ligger nogle få timers kørsel fra Hanoi ud mod kysten ved det syd kinesiske hav. Området er kendt for sin unikke og smukke natur med kalkstens øer/klipper ud i vandet. Området er så smukt, at det har været udvalgt til scener fra en James Bond film (Tomorrow Never Dies fra 1997). Udover James Bond, er bl.a. også film som Pan (2015) og Kong: Skull Island (2017) filmet i Halong Bay.

Man kan ikke andet end imponeres af de flotte kalk formationer som majestætisk stikker op af det krystalblå vand. Halong Bay er da også optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Tæt på Ha Long Bay, og ikke nær så turistet som Ha Long Bay finder man Bai Tu Long Bay. Området er mindst lige så smukt som Ha Long Bay, men ikke nær så mange kender det. Her kan man også komme på ture ud i bugten og bare nyde den fantastiske natur omkring en fra båden.

Sapa Vietnam
Sapa Vietnam
Sapa Vietnam

Sapa – Nordlige Vietnam

Sapa er hovedbyen i den norvestlige provins Lao Cai. Sapa er kendt for sin fantastiske natur i de højere og køligere luftlag med masser af rismarker på terrasser. Mange tager til området for at komme på spændende trekking ture, hvor man blandt andet stifter bekendtskab med mange af de små lokale landsby samfund.

I Sapa kan man komme på spændende trekking ture af en varighed, som kan tilpasses din fysiske form.

En af turene kan se ud som beskrevet her.

På nogle af de længste ture, starter man i Mon Sen, hvor man starter trekking op gennem det bakkede landskab. Undervejs er det muligt at beundre de spektakulære udsigter over rismarkerne. Samme dag fortsætter trekket ned mod Ta Phin landsbyen, hvor man møder Red Dao og Black H’mong befolkningen – de to største etniske grupper i Sapa. Man lærer om dagligdagen og traditioner blandt disse grupper.

Hver nat sover man hos en værtsfamilie i de små landsbyer. Turen fortsætter Ma Tra landsbyen. Denne landsby er hjem for H’mong befolkningen og omfatter kun ca 50 huse.

Black H’mong er stolt af deres kultur og det har deres eget sprog og bærer traditionel lilla og blåt tøj. De overlever ved deres håndarbejde og er utroligt dygtige til at væve, sy, silkearbejde og sølv mm.

Trekket går videre til Matra landsbyen, hvor man bl.a. ser ruinerne af en kirke, som daterer tilbage til den franske besættelse først i 1900 tallet. Dagen ender i Sin Chai landsbyen, en lokal landsby som har bevaret sin naturlige oprindelse. Her oplever I H’mong folkets stille landlige livsstil.
Næste dags trek gennem Cat Cat landsbyen og fortsætter mod Y Linh Ho, et lille bysamfund i bakkerne. Senere på eftermiddagen besøger man Lao Cai landsbyen og lærer mere om den lokale kultur. Man slutter dagen i Ta Van landsbyen for at besøge Zay folket. Zay folket er en minoritet og har deres egen traditioneller kultur og livsstil. De bor stadig i traditionelle huse, som er bygget af træ og bambus med lergulv.
Sidste dag af trekkingturen fører en til Giang Ta Chai landsbyen, hvor man møder Red Dao folket.

Red Dao kvinderne har meget farverige broderier og mønter på deres tøj og på deres hoveder, hvor de bærer røde tørklæder. Nogle af kvinderne har barberet deres øjebryn af, fordi en hårløst ansigt betragtes som værende smukt.

Dagens trek slutter i Ban Ho landsbyen. Ban Ho har meget at byde på såsom utroligt smukt natur, poetisk arkitektur – især arkitekturen af trægulvene i husene, hvor de lokale bor – og også et varmt, imødekommende miljø og mulighed for at deltage i lokale aktiviteter. Næste dag returnerer man til Sapa. På denne tur trekker man over 50 km alle dagene til sammen.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Vietnam

Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger