Stay LocalStay Local
Glemt password?

Rejser til Pisa

Pisa er verdens mest uretfærdigt behandlede by. Du kan næsten aldrig nævne dens navn, uden at nogen hånligt siger: ”Der er jo kun Det Skæve Tårn” at komme efter!”. Det er ligeså sandt, som at Paris jo kun har Eifeltårnet og New York kun Frihedsgudinden.

Pisa er verdens mest uretfærdigt behandlede by. Du kan næsten aldrig nævne dens navn, uden at nogen hånligt siger: ”Der er jo kun Det Skæve Tårn at komme efter!”. Det er ligeså sandt, som at Paris jo kun har Eifeltårnet og New York kun Frihedsgudinden.

Desværre kommer de fleste turister kommer aldrig længere end Piazza dei Miracoli, som ud over tårnet også rummer en meget flot domkirke, et enestående dåbskapel og en kirkegård med kalkmalerier, der viser pestens hærgen. Resten af Pisas store centrum byder blandt andet på mange smukke middelalderkirker, en lang række storslåede paladser og levn fra romertiden, og så er der langt mere stemning og autenticitet i området omkring Piazza delle Vettovaglie, end der er på Roms Campo de’ Fiori.

Pisa er – bortset fra Det Skæve Tårn og omegn – langt mindre præget af turismen end de andre store byer i Toscana, og det er vi nogle, som godt kan lide.

Toscana kort

Hvad skal du se i Pisa og omegn?

Hvordan kommer du til Pisa

Pisa ligger ca. 1 time med tog eller bil fra Firenze og ca. 3 timer i bil fra Milano. Den nærmest lufthav er Pisas egen internationale lufthavn, bl.a. med direkte ruter til Danmark. Man kan også lande i enten Firenze eller Bologna og så leje en bil derfra. Du kan nå Pisa med tog eller bus fra mange andre byer i Toscana. Togdriften i Italien kører fortrinligt og køber du din billet i god tid hos Trenitalia, kan du sagtens finde gode priser rundt i Toscana. Bybusserne fører dig helt ind i det historiske centrum, hvis du parkerer udenfor byen. Man kan også være heldig at finde et P plads inde i byen, men så skal du også være heldig. Pas i den forbindelse på ZTL zonerne i Pisa.

I nærheden af ​​Pisa

Hvis du ikke ønsker at leje bil fra Pisas lufthavn, kan du taget toget videre fra Pisa til mange andre steder i Toscana. Du kommer således let til fx Lucca og Firenze, mens det vil kræve skift at komme til Siena og Arezzo. Skal du til nogen af byerne uden for Toscana, vil du som regel også skulle skifte tog undervejs, som oftest i Firenze.

Ud at spise i Pisa

Ferieboliger i Toscana

Torraccia di Chiusi, Toscana
Pris pr. nat fra kr.1.140,-

Torraccia di Chiusi – San Gimignano  Toscana Italien

Alt er smukt og smagfuldt på Torraccia di Chiusi. Her leves drømmen om det gode liv på landet i Toscana fuldt ud med restaurant, pool, aircondition og omgivelser, du vil drømme dig tilbage til

La Casa di Peter, Toscana
Pris pr. nat fra kr.936,-

La Casa di Peter – Stia Toscana Italien

Få en villa med privat pool til en lejligheds pris! La Casa di Peter har plads til 8 personer, pool, wi-fi og meget andet godt.

Podere la Campana, Toscana
Pris pr. nat fra kr.562,-

Tenuta la Campana – Asciano Toscana Italien

Tenuta la Campana ligger pragtfuldt i bakkerne syd for Siena. Den klassiske toscanske herregård har masser af plads inde og ude, pool, restaurant, tennisbane og betagende udsigt

Villa Casa Felice, Toscana
Pris pr. nat fra kr.1.364,-

Villa Casa Felice – Lucignano Toscana Italien

Velholdt villa til 10 personer beliggende i villakvarteret ved den maleriske lille Lucignano, hvor du finder mange gode restauranter.