Pisa er verdens mest uretfærdigt behandlede by.

Du kan næsten aldrig nævne dens navn, uden at nogen hånligt siger: ”Der er jo kun Det Skæve Tårn at komme efter!”. Det er ligeså sandt, som at Paris jo kun har Eifeltårnet og New York kun Frihedsgudinden.

Desværre kommer de fleste turister kommer aldrig længere end Piazza dei Miracoli, som ud over tårnet også rummer en meget flot domkirke, et enestående dåbskapel og en kirkegård med kalkmalerier, der viser pestens hærgen. Resten af Pisas store centrum byder blandt andet på mange smukke middelalderkirker, en lang række storslåede paladser og levn fra romertiden, og så er der langt mere stemning og autenticitet i området omkring Piazza delle Vettovaglie, end der er på Roms Campo de’ Fiori.

Pisa er – bortset fra Det Skæve Tårn og omegn – langt mindre præget af turismen end de andre store byer i Toscana, og det er vi nogle, som godt kan lide.

Oplevelser og aktiviteter i Pisa

Vingårde ikke så langt fra Pisa

Pris pr. nat fra
788,-

Agriturismo Montalbino – Montespertoli
Toscana Italien

Toscanas mest børnevenlige agriturismo? I det billedskønne landskab ligger Agriturismo Montalbino med gode lejligheder, pool, lækker restaurant mm.
Pris pr. nat fra
746,-

Agriturismo Belmonte – Montaione
Toscana Italien

Økologisk vingård centralt i Toscana, tæt på både Pisa og Firenze Agriturismo Belmonte Vacanze ligger i Montaione, centralt i trekanten
Pris pr. nat fra
782,-

La Vecchia Sassa – Montaione
Toscana Italien

La Vecchia Sassa lægger op til klassisk autentisk Toscana ferie i bakkerne ved Montaione Her finder du charmerende og autentiske

Hvordan kommer du til Pisa?

Pisa ligger ca. 1 time med tog eller bil fra Firenze og ca. 3 timer i bil fra Milano. Den nærmest lufthav er Pisas egen internationale lufthavn, bl.a. med direkte ruter til Danmark. Man kan også lande i enten Firenze eller Bologna og så leje en bil derfra. Du kan nå Pisa med tog eller bus fra mange andre byer i Toscana. Togdriften i Italien kører fortrinligt og køber du din billet i god tid hos Trenitalia, kan du sagtens finde gode priser rundt i Toscana. Bybusserne fører dig helt ind i det historiske centrum, hvis du parkerer udenfor byen. Man kan også være heldig at finde et P plads inde i byen, men så skal du også være heldig. Pas i den forbindelse på ZTL zonerne i Pisa.

Private villaer omkring Pisa

Villa Modiani er en dejlig villa med swimmingpool i Toscana omgivet af en smukke oliventræer. En charmerende allé af cypresser

Villa Lane – Pisa
Toscana Italien

Villa Lane - Pisa
Villa Lane har en skøn panoramaudsigt over de toscanske bakker med privat pool og en placering omkring Pisa. Villa Lane
Pris pr. nat fra
7.227,-

Villa Cellini – Pisa
Toscana Italien

Villa Cellini, Toscana
Villa Cellini ligger smukt i det vidunderlige toscanske landskab, med egen pool og en fantastisk panorama udsigt.

Pisa bag facaden

Pisa byder også på andre oplevelser og aktiviteter, der kan gøre dit besøg endnu mere mindeværdigt. Tag for eksempel en gåtur langs floden Arno, der løber gennem byen. Her kan du nyde den smukke udsigt og måske endda spotte nogle af de berømte broer, som Ponte di Mezzo og Ponte della Fortezza.

Hvis du er interesseret i kunst og kultur, bør du også tage et besøg på Pisa Nationalmuseum. Museet er hjemsted for en imponerende samling af kunstværker, herunder malerier, skulpturer og keramik, der spænder over flere århundreder. Det er en fantastisk måde at dykke ned i Italiens rige kunsthistorie.

En anden skjult perle i Pisa er Giardino Scotto, en smuk park, hvor du kan slappe af og nyde naturen. Parken er hjemsted for forskellige planter og træer, og den har også en lille sø, hvor du kan tage en rolig gåtur eller nyde en picnic. Det er det perfekte sted at koble af og få lidt fred og ro i en ellers travl by.

Når maven begynderat rumle, er der et væld af gode restauranter i Pisa, der vil tilfredsstille enhver smag. En populær restaurant er Trattoria di Cagnolo, der serverer traditionelle toscanske retter lavet med friske lokale råvarer. Her kan du nyde alt fra hjemmelavet pasta og grillede kødretter til lækre desserter.

Toscana kort

To populære boligtyper i Toscana

Villa Cellini, Toscana

Lej dit eget hus i Toscana.

Nyd din ferie uden selskab af andre end din egen familie, inklusive egen privat pool, have, mange værelser og flere badeværelser.

Oplev en vingård tæt på

Bo på en autentisk Toscansk vingård, og få muligheden for at følge med i dagligdagen og livet i Toscana mens du holder ferie.

Ferieboliger i Toscana

Pris pr. nat fra
2.586,-

Villa Casa Bella – Torrita di Siena
Toscana Italien

En smuk, stor villa med plads til 15 personer beliggende midt i de betagende bakker i det sydlige Toscana. Du får pool, wi-fi, tennisbane, masser af plads inde og ude samt en fantastisk udsigt

Hvor ligger Pisa?

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Visit Tuscany – den officielle turistorganisation i Toscana
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien