Rejser til Pisa

Pisa er verdens mest uretfærdigt behandlede by. Du kan næsten aldrig nævne dens navn, uden at nogen hånligt siger: ”Der er jo kun Det Skæve Tårn” at komme efter!”. Det er ligeså sandt, som at Paris jo kun har Eifeltårnet og New York kun Frihedsgudinden.

Pisa er verdens mest uretfærdigt behandlede by. Du kan næsten aldrig nævne dens navn, uden at nogen hånligt siger: ”Der er jo kun Det Skæve Tårn at komme efter!”. Det er ligeså sandt, som at Paris jo kun har Eifeltårnet og New York kun Frihedsgudinden.

Desværre kommer de fleste turister kommer aldrig længere end Piazza dei Miracoli, som ud over tårnet også rummer en meget flot domkirke, et enestående dåbskapel og en kirkegård med kalkmalerier, der viser pestens hærgen. Resten af Pisas store centrum byder blandt andet på mange smukke middelalderkirker, en lang række storslåede paladser og levn fra romertiden, og så er der langt mere stemning og autenticitet i området omkring Piazza delle Vettovaglie, end der er på Roms Campo de’ Fiori.

Pisa er – bortset fra Det Skæve Tårn og omegn – langt mindre præget af turismen end de andre store byer i Toscana, og det er vi nogle, som godt kan lide.

Toscana kort

Hvad skal du se i Pisa og omegn?

Hvordan kommer du til Pisa

Pisa ligger ca. 1 time med tog eller bil fra Firenze og ca. 3 timer i bil fra Milano. Den nærmest lufthav er Pisas egen internationale lufthavn, bl.a. med direkte ruter til Danmark. Man kan også lande i enten Firenze eller Bologna og så leje en bil derfra. Du kan nå Pisa med tog eller bus fra mange andre byer i Toscana. Togdriften i Italien kører fortrinligt og køber du din billet i god tid hos Trenitalia, kan du sagtens finde gode priser rundt i Toscana. Bybusserne fører dig helt ind i det historiske centrum, hvis du parkerer udenfor byen. Man kan også være heldig at finde et P plads inde i byen, men så skal du også være heldig. Pas i den forbindelse på ZTL zonerne i Pisa.

I nærheden af ​​Pisa

Hvis du ikke ønsker at leje bil fra Pisas lufthavn, kan du taget toget videre fra Pisa til mange andre steder i Toscana. Du kommer således let til fx Lucca og Firenze, mens det vil kræve skift at komme til Siena og Arezzo. Skal du til nogen af byerne uden for Toscana, vil du som regel også skulle skifte tog undervejs, som oftest i Firenze.

Ud at spise i Pisa

Ferieboliger i Toscana

Villa Casa Bella, Toscana
Pris (gennemsnit/nat)2.174,-

Villa Casa Bella – Torrita di Siena
Toscana Italien

En smuk, stor villa med plads til 15 personer beliggende midt i de betagende bakker i det sydlige Toscana. Du får pool, wi-fi, tennisbane, masser af plads inde og ude samt en fantastisk udsigt

Villa Infinito, Toscana
Pris (gennemsnit/nat)2.230,-

Villa Infinito – Sinalunga*
Toscana Italien

Udsigt så langt øjet rækker. Velholdt og rummelig villa med otte soveværelser, ni badeværelser, pool, wi-fi, egen lille boldbane og meget, meget mere uden for dejlige Sinalunga