Firenze, Toscana

Rejser til Firenze

Når du rejser til Firenze kommer du til en unik by. Byen er ikke uden grund et UNESCO verdensarvsted. Du skal tage til Firenze, hvis du gerne vil besøge en smuk by med en facinerende og spændende historie sammen med et rigt udvalg af butikker og hyggelige cafeer og restauranter.

Firenze er ikke uden grund et UNESCO verdensarvsted. Firenze er kendt som renæssanceens fødested og det er muligvis den smukkeste by i Italien. Dertil en rigt udvalg af butikker, hyggelige cafeer og restauranter.

Italien er kendt for sin skønhed og arkitektur, og Firenze er stedet for dig, hvis du vil se det bedste, Italien kan tilbyde. Alle de steder, du besøger i denne by, er simpelthen mesterværker. Uden tvivl er Firenze en af Italiens, hvis ikke en af verdens smukkeste byer.

Det er en behagelig oplevelse at gå på gaderne i Firenze. Alt, hvad du ser, er virkeligt utrolige scenerier. Alt i Firenze foregår ikke kun udendørs; museerne i byen er kendt over hele verden. I disse museer oplever du Italiens vilde og fantastiske historie. Uffizi museet er kendt over hele verden. Galleria dell ‘Academia er museet, der skal besøges, hvis du vil se gamle smukke statuer.

Firenze, Toscana

Lejligheder i Firenze

Hvordan kommer du til Firenze?

Til Firenze i bil

Firenze ligger i den nordligste del af Toscana og du rammer naturligt byen hvis du er på kør-selv ferie og kommer fra Danmark, da de fleste kører sydpå fra Bologna området af den store A1 Autostrada (motorvej) der gennemskærer Italien. Herfra kan du så dreje mod øst til Pisa eller fortsætte sydpå mod Siena. Begge byer ligger ca. en times kørsel fra Firenze. Stay Local har talrige ferieboliger i Firenze området, bl.a. Agriturismo I Veroni, der ligger kun ca. 20 minutters kørsel fra Firenze eller Borgo la Cassacia der ligger mellem Pisa og Firenze.

Til Firenze med fly

Den nærmeste lufthavn ligger lige udenfor Firenze hvorfra, og her er der en sæsonrute med det spanske lavpris flyselskab Vueling direkte rute fra København. Herfra kan du leje en bil og opleve Toscana. Den anden betydende lufthavn tæt på Firenze er Pisas internationale lufthavn, bl.a. med direkte ruter til både København og Billund. Fra Firenze er der gode togforbindelser til resten af Toscana og fx Rom. Togdriften i Italien kører fortrinligt og køber du din billet i god tid hos Trenitalia, kan du sagtens finde gode togpriser.

Hvad skal du se i Firenze ?

Italien er fuld af mange smukke steder, så det kan være svært, at sige hvilken by er den smukkeste. vi vover pelsen og siger Firenze er blandt de smukkeste og mest interessante byer i Italien.  Du kan ikke nå hele Firenze på samme dag, men har du ikke meget tid, så er her vores bud på en top 8 must see’s i Firenze.

1: Firenzes katedral – Duomo’en

Det mest kendte sted i Firenze er den kuppelkatedral i byen, Santa Maria del Fiore, kendt som Duomo er måske den smukkeste katedral på hele kloden. Den bliver besøgt af turister fra hele verden året rundt. Den blev bygget 1436 og ligger i centrum af Firenze. Mamoren i katedralen er helt fantastisk, og placeringen midt i byen er jo legedarisk. Sådan skønhed er svær at finde andre steder. De smukke farver gør den smukkere i mørke om natten med projektører på. 600 år efter dens færdiggørelse, er stadig den største kuppel bygget i mursten og mørtel i verden

2. Giotto’s Campanile

Tæt på Doumoen ligger Giottos Campanile. Det er et gyldent værk af gotisk arkitektur. Det er det mest berømte sted i byen. Det blev konstrueret i 1334, og det var et fantastisk værk af den berømte kunstner Giotto. I sidste ende blev det udført af Talenti. Det er en sand triumf for renæssancekunst. Du kan gå op 414 trin for at se floden Florens skønhed.

3. Palazzio Vecchio

Enhver nation i verden bygger nogle administrative bygninger til deres officielle kontorer. Italien har derfor grundlagt denne bygning som en administrativ bygning. Det blev oprindeligt bygget i 1299. Dets store tårn kan ses mange kilometre væk. Den indvendige del af denne bygning er fyldt smukke indrettede værelser fuldt møbleredet.

4. Ponte Vecchio

En af de mest berømte broer i hele Italien, og samtidigt nok den mest spændende og mest opsigtvækkende bro der findes. Broen krydser Arno floden, der gennemskærer Firenze. Du kan se et utal af butikker rundt i området til denne bro. På selve broen ligger der en masse små butikker, fortrinsvis guld og sølv butikker. Disse butikker er en del af selve broens skønhed.

5. Basilica di Santa Crore

Dette sted er også et indbydende sted for turister. Explorer finder snart en overflod af smukke varer herfra. Det er hjemsted for grave fra de største sind fra renæssancekunsten og lærde som Galileo, Machiavelli og Michelangelo.

6. Baptistery of St. John

Det ligger i hovedfacaden til Duomo. Det er en helt klar bygning. Det er en af ​​de mest civiliserede bygninger i Firenze. Det er forbundet med religiøse bøger. Det indre og det udvendige design af denne infrastruktur er lavet af smukke kunstværker. Dørene til denne bygning er lavet af bronze.

7. UFFIZI PALACE og galleri

Det er arrangeret lige ved Piazza Della Signoria. Det er et af de smukkeste og mest væsentlige museer over hele kloden. Forskellige typer statuer er placeret her. Og disse statuer er lavet af marmor. Du kan se renæssancekunst her; denne kunst giver dig et blik på virkeligheden. Det kunstneriske arbejde fra Botticelli, Da Vinci, Titian og Raphael kan ses her.

8. BASILICA DI SAN LORENZO

Det blev konstrueret i den herskende æra for den magtfulde Medici-familie. Denne familie nød deres magt over Firenze i mange år i renæssanceperioden. Dette sted er en religiøs bygning for kristne i Firenze og over hele verden. Indretningen i denne bygning er dekoreret med guldværket. Kunsten, der er anvendt her, kan ikke tænkes. Den vigtigste ting ved denne bygning er, at Medici-familien er begravet her.

Firenzes historie – på 1 minut

Firenze blev etableret i år 80 f.Kr. som en boplads for romerske soldater. Af hensyn til forsvaret af byen, blev Firenze etableret ved sammen løbet af de to floder, Arno og Mugnone og blev bygget i stil med en hærlejr. Grundplanen var rektangulær og omkranset af en lukket mur der var ca. 1800 meter lang. Det bebyggede område var som alle de byer, der blev grundlagt på den tid af romerne, kendetegnet ved lige veje, der krydsede i rette vinkler.

I Middelalderen udviklede Firenze sig til et centrum af middelalderlig europæisk handel og finans under regi af Medici-familien – den mest magtfulde familie i Firenze fra det 15. til det 18. århundrede – og Firenze blev en af ​​tidens rigeste byer. Firenze var politisk, økonomisk og kulturelt blandt de vigtigste byer i Europa og måske hele verden fra det 14. århundrede til det 16. århundrede, og det blev fødestedet for den italienske renæssance.

I 1865 erstattede Firenze Torino som Italiens hovedstad, før Rom overtog æren som hovedstad i 1870.

Ferieboliger i Toscana

Villa-Leopoldina Toscana Italien
Pris pr. nat fra3.962,-

Villa Leopoldina – Arezzo
Toscana Italien

Kombiner det luksuriøse med det bæredygtige! Villa Leopoldina giver dig med sine 12 sovepladser og lækre indretning både bæredygtighed og al tænkelig komfort fra pool til aircondition

Hvor skal man spise i Firenze ?

Vi har samlet en lille restaurant guide baseret på egne erfaringer her. Den er på ingen måde en officiel guide over de bedste spisesteder, men en guide til hvor vi ynder at spise, når vi selv tager til Italien.