Her er vores bud på en god autentisk restaurant i Italien

Restaurant guide – vores italienske favoritter.

Hvor skal aftensmaden indtages på turen til Italien, vælger jeg bare den første og bedste eller har I ikke lige et tip ?

Jo vi har et tip eller to, selvom det ville være uoverskueligt at komme med en tilnærmelsesvis komplet liste over gode restauranter i Italien.

Restaurant guide a’la Stay Local….

Gennem mange år i rejsebranchen, så er spørgsmålet ofte kommet fra mange kunder og kolleger: “Har du et godt forslag til en god restaurant hvor vi kan spise” ? Svaret er altid tvetydigt, for dels vil vi jo meget gerne dele ud af vores erfaringer, men hvad der er godt for mig er jo ikke altid godt for dig. Vi er på ingen måde madanmeldere, vi følger blot vores smagsløg, og derfor er det ikke sikkert du vil være enige med os i nedenstående liste. Det hænder jo også indimellem at restauranter skifter ejere og dermed skiftes menuen og kvaliteten som oftest også.

Men vi vover gerne pelsen, for vi elsker at dele vores erfaringer om Italien, og prøver her at give et par tips til nogle steder du kan spise under besøget i Italien. Listen vil blive udbygget efterhånden som vi finder flere gode steder at sætte på. Du er altid velkommen til at bidrage, send gerne forslag ind til os, og vi vil med glæde dele det med andre.

Men en ting er sikkert, vi vil ikke tage den officielle top 5 i hver region. På den måde kopierer vi jo blot alle andre og sådan er Stay Local jo ikke. Hvis du er interesseret i den komplette italienske madbibel så hop ind på Gambero Rosso. Hjemmesiden er godt nok på Italiensk, men Google Chrome gør et hæderligt forsøg i at oversætte den til engelsk. Der er selvfølgelig også Tripadvisor som samler anmeldelser fra hele verden.

Toscanas mest børnevenlige agriturismo? I det billedskønne landskab ligger Agriturismo Montalbino med gode lejligheder, pool, lækker restaurant mm.

Pris pr. nat fra788,- VÆLG

 

Restauranter i Toscana

Fratelli Zanobini i Firenze:

Det er mere en vinstue/bar og en vinhandel, men på trods af det manglende mad, fik den lov til at komme med her i guiden alligevel. Er du til lokal kolorit, uden turister, så er den et besøg værd. Du kan læse lidt mere om den i Linos beretning om steder du skal opleve i Firenze, hvis du skal bag facaden. Vi er midt i Firenze tæt på San Lorenzo, og har ca. 80 år på bagen. Adressen er Via Sant’Antonio 47, 50123 Firenze

Osteria la Chiacchera i Siena:

En hyggelig restaurant, i den del af Siena hvor turisterne ikke så ofte kommer. Det betyder, at der ofte er fuldt af lokale om aftenen midt på ugen. Det er stadigvæk tæt på centrum, men på den “forkerte” side i forhold til hvor de fleste turistbusser holder. Her er priserne på restauranterne ofte lavere end i den anden del af centrum og det er her du finder Osteria la Chiacchera. Kort sagt er maden god, priserne fornuftige og og hyggelig stemning.

L’Osteria dei Rossi i Siena

Man fristes til at sige desværre har omverdenen fundet ud af at L’Osteria i Siena er et godt sted at spise, for du skal huske at bestille bord, for udover turisterne kommer de lokale her også. Priserne er ikke specielt lave, men svarer meget godt til prisniveauet i Siena. Men menuen er ærketoscansk, så mere lokalt bliver det næppe.  Ejeren, Giuseppe, ligner med sit overskæg en mand taget ud af en toscansk markedsplads i 1800 tallet. På L’Osteria er der ingen hvide duge, intet sølvtøj og ingen krystalglas, kun simpel, veltilberedt mad og en god stemning.

Nu når vi er i Siena, så er kan du læse mere om Siena her.

Alt er smukt og smagfuldt på Torraccia di Chiusi. Her leves drømmen om det gode liv på landet i Toscana fuldt ud med restaurant, pool, aircondition og omgivelser, du vil drømme dig tilbage til

Pris pr. nat fra1.140,- VÆLG

Restauranter i Rom & Lazio:

Hosteria Luce i Rom:

En lille hyggelig fiskerestaurant i den sydligere og mere stille del af Trastevere. Her fås altid dagens fiskeret, og den kan du roligt spise, for den har aldrig slået fejl for mig. En lille detalje er at Luce også også har frisk bøffel mozzarella, og har du aldrig smagt det, så gør det! Mozzarellaen bliver fremstillet i Campania og kørt ind hver eftermiddag, så den er altid dagsfrisk. Hvis du fortæller den mandlige ejer, at du kommer fra Danmark, så kommer spørgsmålet uvægerligt “Kender du Gitte?”. Måske kommer han med mobilen og så ringer han “Gitte” op og så kan i få en hyggelig lille snak om menukortet på dansk. Bordbestillingen på deres hjemmeside fungerer upåklageligt og priserne er rimelige i forhold til Roms normale prisniveau – og der ER andet end fisk på menuen.

Du skal også læse vores selvstændige artikel om lækre og sjove restauranter i Rom.

På vej fra Rom til Napoli, hvis du tager bagvejen, så prøv

Ristorante Pizzeria Tre più
Via Anita Garibaldi, 6-8 – Giulianello (Cori)

Eller en af de andre hyggelige restauranter i Cori.

Restauranter på Amalfikysten

Ristorante A’Paranza i Atrani, Amalfikysten:

Jeg vover pelsen og putter endnu en fiskerestaurant på listen. Denne gang i den smukkeste og mest hyggelige by på Amalfikysten, nemlig Atrani.

Ristorante Paranza er både optaget i den italienske madbibel Gamero Rosso og verdenskendte Guide Michelin, og alligevel er A’Paranza en dejlig lokal fiskerestaurant beliggende midt i Atrani. Det er her de lokale kommer og spiser deres søndagsmiddag, og restauranten har åbent året rundt.

Priserne er, trods Michelin og Gambero Rosso, ganske rimelige, en pastaret fås til under 20 €. Menuen består for det meste af retter med lokale fisk og enkelte kødretter. Fiskene er gode, for havet ligger lige udenfor, så der er garanti for friske fisk. Husk de normalt har lukket tirsdag.

Et lille tip, kommer tjeneren og spørger om du ikke har lyst til en lille appetizer, så sig endelig ja. Det koster godt nok i omegnen af 15 €, men der kommer et lille udvalg af små retter, som sagtens kan deles i to. Du bliver bestemt ikke skuffet.

Atrani Restaurant Aparanza

Hotel Palazzo Ferraioli – Atrani Campania-Amalfikysten Italien

Hvert værelse har et forskelligt design, der afspejler en kendt skuespillers unikke stil og personlighed. Alle værelser har aircondition og

Pris pr. nat fra1.080,- VÆLG

 

Restauranter på Sicilien

Osteria i Malavoglia i Avola:

Vi er i fiskens verden endnu engang. De der Italienere har et af verdens dejligste madkamre lige uden for døren, nemlig Middelhavet. byen Avola på det sydøstlige Sicilien, der ellers er mest kendt for mandelproduktion, kan også diske op med en lokal fiskerestaurant. Det er her de lokale kommer, når de skal spise godt. Udover friske fisk, har menukortet bestemt også andre lokale (kød)retter til særdeles fornuftige priser. Vinkortet er ligeledes så godt, at jeg kraftigt anbefaler at lade bilen stå hjemme. Jeg kommer gerne her flere gange på samme ferie.

Casato Licitra – Ragusa Sicilien Italien

Casato Licitra og barokbyerne De smukke barokbyer i området, Ragusa og Modica ligger i kort køreafstand fra Casato Licitra mens

Pris pr. nat fra639,- VÆLG

 

Har du gode restaurant oplevelser i Italien ? Send dem gerne til os, så deler vi gerne.

Flemming

Et udvalg af ferieboliger med restaurant