Rejser og ferie i Umbrien

Hold ferie i Umbrien
- Italiens grønne hjerte

Italiens hjerteRejser til Umbrien

Umbrien er Italiens grønne region der har alt fra nationalparker fuld af vilde blomster, bjerge og bølgende bakker til en lækker badesø, mange skønne middelalderbyer til to fantastiske festivaller med blomster og chokolade.

Med andre ord: En hel perlerække af forskellige muligheder, hvor en afslappet ferie kan kombineres med mange forskellige oplevelser!

Umbrien, eller Umbria om du vil udtale det på Italiensk, ligger godt gemt i midten af den italienske støvle. Den kaldes Italiens grønne hjerte på grund af den frodige jord. Det er en af de få provinser i Italien der ikke har en kystlinje, men vand er her masser af.

Den strategiske placering af Umbrien, midt mellem Firenze og Rom, gør regionen helt oplagt til et par dages besøg i kombination med resten af området – uanset om du er på storbyferie i Rom, som kombination med regionen Lazio (hvor Rom ligger i), eller du aflægger to nordvestlige naboregioner Toscana og Marche et besøg. Men giv dig til at nyde det afslappede tempo, og sæt dig på en cafe og se det lokale italienske liv udfolde sig…

Elsker du Italien, vil du elske at holde ferie i Umbrien 

Umbrien er for dig der elsker det lokale Italien – dig der gerne vil besøge de steder i landet hvor du næsten men sikkerhed ikke finder andre danskere. Og her i Umbrien har du fundet det perfekte sted: Et lilleput område der byder på så mange forskellige oplevelser, at det kun kan få fotografi-fingrene til at klø…

Her er nemlig smukt og indbydende grønt – og noget mindre turistet end hos naboregionen Toscana. Og til dig der elsker chokolade i store mængder og de smukkeste blomster”malerier” skabt af blomsterhoveder, så er Umbrien noget nær paradis på jord!

Villa med udsigt til Trasimeno søen

Monte del Lago, Umbrien

Byer i Umbrien, Asissi, Perugia og Orvieto og…

Der er naturligvis mange byer i Umbrien, her er nogle af de mest vigtige at nævne:

Assisi er en af regionens mest populære attraktioner, og selvom det nogle gange er lidt overfyldt med pilgrimme, er det absolut værd at bruge lidt tid her. Hvis du overnatter, kan du nyde byen før og efter en-dags invasionen. Ingen andre steder i Italien kan du udforske bjergtoppen, hvor St. Francis først så visionerne, der førte til grundlæggelsen af en religiøs orden, eller besøg den udsøgte fresco basilika, hvor helgenens rester ligger.

Orvieto har en spektakulær katedral fra det 13. århundrede og et netværk af gamle underjordiske huler, du kan besøge. Perugia, den regionale hovedstad, har en årlig chokoladefestival, der får byen til at flyde over af mennesker (men også får den til at lugte som chokolade, hvilket er dejligt), og det er her den populære chokoladefabrikant Perugina er baseret. Spello – blomsternes by, Todi, Gubbio, Montefalco – det er måske ikke berømte destinationer som Firenze eller Pisa, men det er netop derfor, du måske kan lide dem.

I mange af Umbriens byer matcher tempoet i sightseeing, tempoet i livet. Uden en lang liste over seværdigheder, du skal besøge, er det en fornøjelse at lade dagene gå langsomt og tage en dag af gangen.

Aktiviteter og udflugter i Umbrien – Nationalparken Monti Sibili

Nationalparken Monti Sibili ligger på grænsen mellem Umbrien og Marche og bliver ofte glemt i alle de grønne bakker og smukke arkitektur. Men du bør så absolut ikke snyde dig selv for et besøg!

Monte Sibili består mestendels af bjerge, og der myldrer med blomster i alle regnbuens farver om foråret. Fra maj til starten af juli er Monti Sibili et farvetæppe uden lige! Faktisk findes der omkring 1800 arter af blomster! Parken er et fredet naturområde men der findes også en række små hyggelige landsbyer der fortjener et besøg – de lå her jo længe før det blev til en nationalpark. Dyrelivet er også varieret her, især findes der mange rovfugle der bor på de høje bjergtoppe så sæt bilen et sted og gå en tur i den imponerende natur.

Badeferie i Umbrien  

Badeferie kan du også komme på i Umbrien. Selvom regionen ikke har nogen kyst, så bliver det så rigeligt opvejet af Trasimeno søen, Italiens 4. største sø, der ligger på grænsen til Toscana. Her leves badelivet nemlig i fulde drag og der findes ikke mindre end 9 strande med solsenge og snackbarer. Trasimeno søens temperatur kan kravle helt op på 26-27C i sommeren, så vandet er dejligt lunt. Og er du mere til aktiv ferie, så kan du leje en båd og sejle på søen eller cykle de 60 km rundt om.

Seværdigheder i Umbrien  

Byen Assisi er Umbriens mest berømte middelalderby og på listen over UNESCO’s verdensarv. Byen kan sagtens ses på en enkelt dag, og du bør ikke snyde dig selv for den gennemførte arkitektur.

Assisi er mest kendt som fødestedet for munken Frans af Assisi, grundlægger af fransiskanerordenen, og kirken og klosteret der er rejst til hans ære er så afgjort et besøg værd. De er fyldt med freskoer og italiensk kunst af højeste kvalitet.

Assisi ligger på en bjergside med en imponerende udsigt, så tag de gode travesko med! Til gengæld er det oplagt med en pause og en italiensk is et sted hvor du kan se ned over dalen.

De største parkeringspladser ligger for foden af byen og siden det ikke der tilladt at køre i byen medmindre du har et ærinde, så sæt bilen her. Der kører gratis busser til byen fra nogle af parkeringerne, og det seneste påfund er en rulletrappe op til byporten…

Hvad kan jeg opleve når jeg rejser til Umbrien?

Umbrien har to berømte festivaller hvert år, som du bestemt ikke må snyde dig selv for.

I den smukke lyserøde by Spello afholdes der hvert forår en helt fantastisk blomsterfestival. Le Infiorate finder sted hvert år den 9. weekend efter påske, og i 2021 er det 5-6. juni. Fortovene fyldes af blomster der bruges til at ”male” billeder med – se lige hvad de kreative blomsterkuntnere formår at skabe af kreative motiver!

Spello er også værd at besøge på andre tider af året, for de rosarøde mursten i de krogede gader er yderst fotogene ved solopgang og solnedgang.

Kan man købe chokolade i Umbrien?

Elsker du chokolade har du til en rigtig god grund til at besøge Umbriens hovedstad Perugia i oktober – her er nemlig chokoladefestival, også kaldet Eurochocolate. Her kan du spise din vej igennem byen og der findes alverdens varianter af det brune guld. Hvad med en chokoladekebab for eksempel?

Umbrien har et væld af forskellige oplevelser i et område der lever et lidt mere stilfærdigt liv hvor italienerne lever deres dagligdag. Umbrien er derfor for dig der allerede har besøg Italien og som nu er på udkig efter en ny og spændende region med sin helt egen charme. Områdets placering gør at du meget let kan planlægge en ferie her i kombination med Toscana og Marche.

Hvordan skal jeg bo i Umbrien?

I Umbrien, kan du ligesom i nabo regionerne, finde næsten alle typer af indkvarteringer. De mest oplagte, hvis du skal besøge det autentiske Italien, er at bo på en agriturismo eller i din egen private villa. En agriturismo er en vingård med egenproduktion af fx vin, olivenolie og grøntsager. Often er der en lille restaurant på stedet, hvor familien laver lokal mad for dels gårdens besøgende og dels folk fra lokalområdet.

Villa Casabassa – Orvieto Umbrien Italien

Fra Orvieto, den charmerende by bygget på en majestætisk tuffklint, tager det kun 5 minutter i bil at nå Villa

Pris pr. nat fra1.312,- VÆLG

Har du spørgsmål, så ring, chat eller mail gerne til os. Vi er klar til at finde den bedste rejse til Umbrien til dig.

Hvordan kommer du til Umbrien?

Der er ingen internationale lufthavne i Umbrien med direkte forbindelse til Danmark. Rejser du til Umbrien kan du derfor med fordel lande i enten Firenze i Toscana, eller i Rom.

Fordelen med lufthavnene i Rom, er at der er mange muligheder for direkte fly og priserne er ofte rimelige. Det modsatte er så gældende for Firenze, men til gengæld ligger Firenze tættere på Umbrien.

Endelig kan du også flyve til Bologna, hvor det er muligt at køre til Umbrien på et par timer.

Du kan leje biler i både Firenze, Bologna og i Roms lufthavne. Se billeje mulighederne her.

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

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Umbria Tourism – den officielle turistorganisation i Umbrien
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien