Gode råd når du skal på cykelferie i Italien

Hvad skal jeg pakke og hvad er godt at vide når jeg skal på cykelferie i Italien? Rejser du på en af Stay Locals cykelferier, så har vi her samlet en række gode råd og inspiration til din cykelferie i Italien

Hvad skal jeg pakke og hvad er godt at vide når jeg skal på cykelferie i Italien? Vi har samlet en række tips og gode råd som gør din cykelferie god

Beklædning

Mens du er på cykeltur: Hurtigttørrende cykeltoppe, cykelshorts med pude, en letvægts vind- og vandtæt jakke og, hvor der er brug for det, varme åndbare lag af tøj.

Generelt set: Pak lag-på-lag tøj til både mildt og varmt vejr, afhængig af tidspunktet på året. Husk en varm fleece hvis du rejser i begyndelsen eller slutningen af sæsonen, for her kan vejret være omskifteligt.

Fodtøj

Hvis ikke du medbringer cykelsko, så forsøg at medbringe sko med stive såler. De er bedre til cykling fordi de overfører din energi til pedalerne mere effektivt. Det er naturligt nok mest relevant, og anbefales i højere grad, til de mere udfordrende opkørsler og distancer. SPD cykelsko egner sig ikke til ture hvor du kombinerer sightseeing med cykling.
Komfortable sko, sportssko, sandaler og klipklappere er gode når du ikke er på cyklen.

Bagage på cykelferien

Vi anbefaler at du medbringer en lille håndtaske og ét stort stykke bagage (totalvægt: 20 kg), som bliver transporteret mellem hotellerne mens du cykler. Check detaljerne under hver enkelt tur for at se om der er en cykeltaske på siden eller taske på cykelstyret på din cykel.

Husk at du selv forventes at bære din bagage hvis du skal med offentlige transportmidler, så begræns vægten så meget som muligt. Bagage transporten mellem hotellerne, arrangeres normalt af hotel ejerne eller receptionen. Marker dine tasker tydeligt med navn, og efterlad dem på det tidspunkt og sted der er aftalt med hotellet. Når du rejser med offentlig transport skal du altid selv have din bagage med dig.

Bagagetransport

Er inkluderet mellem alle hoteller.

Udstyr til cykelferien

På alle vores cykelferier anbefaler vi kraftigt at du medbringer – og bruger – din egen cykelhjelm. I tilfælde af uheld der resulterer i personskade, så dækker visse forsikringsselskaber ikke hvis du ikke har båret en hjelm. Cykelbriller til at beskytte mod støv, pollen og solskin, polstrede cykelhandsker med gele el lign. og en vandflaske eller vanddunks system (f.eks. camelback eller platypus) kan også være gode. Du kan også vælge at medbringe dit eget gele sædecover for extra komfort. Hvis der ikke er en taske på cykelstyret eller en cykeltaske på siden (check cykel detaljerne under selve turen), så kan du overveje at medbringe en lille rygsæk til cykelturen. En solhat, solcreme, lommelygte, ørepropper og insektbeskyttelse kan også være nyttigt. Pak venligst alt dit cykeludstyr, som for eksempel din hjelm, som håndbagage (tænk hvis din kuffert bliver forsinket på udturen…). GPX filer er tilgængelige på forespørgsel, så du kan følge ruten på din egen GPS. Arranger venligst dette før afgang.

Kort

Sammen med destinations manualen og noter til ruten, får du tilsendt et sæt af kort der er udformet specifikt til din tur. Ruten er markeret på hvert kort sammen med nummererede pit stops der stemmer overens med instruktionerne i rutens noter. Alt materiale vil være på engelsk.

Lokale skatter

Som altid i Italien er der lokale hotelskatter på overnatninger, og de skal allerhelst betales kontant ved afrejse eller ankomst. Beløbet varierer fra €1 til €3 per person per nat, i enkelte store byer er de højere, hvor det højeste beløb er for de højeste kategorier af hoteller. Det er kun gældende i visse landsbyer og byer i Italien, men indføres løbende flere og flere steder. Så tag venligst højde for beløbene i dit budget. Det vil være en umulighed, præcist at sige hvilke skatter der er, da de kan skifte ofte, alt efter det lokale bystyres regler.

Forsikringer til cykelferien

Det er en forudsætning for at bestille en tur gennem os, at du har en passende og gældende rejseforsikring. Det er dit ansvar at arrangere din rejseforsikring og sikre dig, at du har læst og forstået alle vilkår og betingelser. Alle de aktiviteter du har intention om at deltage i på turen, inklusiv alle ekstra aktiviteter, skal være dækket ind. Din forsikringspolice skal dække alle udgifter til sygeudgifter and akut hjemsendelse til dit hjemland. Sørg venligst for at checke, at din forsikring inkluderer ambulance helikopter i tilfælde af sygdom eller skader, og den dækker hele din ferieperiode. Sørg venligst for at den dækker hele udgiften til din ferie, for en utilstrækkelig dækning kan annullere dit krav om refundering af udgifterne, i henhold til forsikringsselskabets police.

Har du ikke nogen rejseforsikring, kan vi hjælpe dig gennem vores samarbejde med Gouda Rejseforsikring.

Gode bud på cykelferier i Italien

Hvor ellers end i Italien er det oplagt at tage på cykelferie. Italien har fostret utallige cykelryttere og et af verdens største cykelløb Giro d’Italia arrangeres hvert år i Italien. Der er rige muligheder for en dejlig cykelferie i alle egne af Italien.

Aktive ferier i Italien

Pris pr. nat fra
1.057,-

Selv-Guidet vandreferie på Amalfikysten – 8 dage
Campania-Amalfikysten Italien

Besøg den smukke Amalfikyst og den imponerende bugt ved Napoli på denne selv-guidede vandreferie. Tilbring dagene med at gå på den smukke ø Capri og langs den fantastiske kyststi "Sentiero degli Dei" (Gudernes sti) til Positano.