Den autentiske TOP 7 over de bedste strande i Italien

Mange vil nok tænke Sardinien, når vi skal kåre de bedste strande i Italien, men der er mange andre steder i Italien du kan stikke fødderne i det klare vand i Middelhavet. Vi giver vores bud her.

Vi har naturligvis lavet et link til Google Maps, så strandende er nemme at finde. 

Vi kårer de mest autentiske strande i Italien

Hvordan kårer man de bedste strande i Italien ? Det er jo nærmest en umulighed, for Italien har ca. 7.500 km kystlinie og en del af disse mange kilometre er fyld nogle af de smukkeste strande og badebyer i hele verden. Her er alle typer af strande, både de stenede, klippekysterne med små hyggelige strande i en stille bugt og de helt store lange, brede strande. Som altid, når vi hos Stay Local skal lave en liste over et eller andet i Italien, så lægger vi vægt på det autentiske. Vores favoritter er altså de små, hyggelige og autentiske strande hvor Italienerne selv ville tage hen.

Vi har indsnævret alle de mange tusinde muligheder, til kun syv. Tænk bare på hvidt sand, kalkstensklipper og det mest azurblå, klare vand, du kan forestille dig, så er kufferterne næsten pakket. Der er naturligvis masser af mange andre muligheder for gode strande i Italien.

1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Selvom vi går efter autencitet på strandene, så er der ikke meget der slår den lille Syditalienske ø Lampedusa. Selve øen, der ligger lidt isoleret i Middelhavet syd for Sicilien, er virkeligt et besøg værd. Strande Spiaggia dei Conigli – der kan oversættes med Kaninernes Strand ligger smukt med det topazfarvede hav og en bugt, der ligger inde i en skrånende, stenet kystlinje.

Loggerhead skildpadder vender tilbage her år efter år for at lægge deres æg i sandets varme. Derfor lukker stranden om aftenen, for at lade skildpadderne vende sikkert tilbage. Stranden er af flere medier blevet kåret som den bedste strand i verden, og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Adgang til La Spiaggia dei Conigli kræver en vandretur af en grusvej, da det ikke er tilladt at køre helt ned til stranden. Du bliver belønnet med en kølig svømmetur i det krystalklare vand – husk snorklen, for der er virkeligt mange skildpadder i det her område.

2. Atrani, Amalfikysten

Palazzo Ferraioli Atrani Amalfikysten Strand

Vi er på verdens måske smukkeste kyststrækning, Amalfikysten, og her finder vi den kystens mest oversete, lille og maleriske landsby Atrani. Byen minder lidt om de mange andre berømte kystbyer, kun meget mindre overfyldt. Bortset fra den farverige by, de smukke kirker og charmerende piazzas har byen en lille idyllisk strand, der vender ud mod det Tyrrhenske Hav. Stol på os: Udsigten over vandet mellem de to klipper er svær at slå.

Du kan ikke køre ned i Atrani med bil. Men lige vest for byen er der et stort P-hus, hvor du kan parkere. P huset har kun udkørslen, for alle parkeringspladserne er inde i klippen. Derfor kan det være lidt nemt at overse.

3. La Pelosa, Sardinien

La Pelosa strand - Sardinien

Sardinien er berømt for sine utrolige strande med masser af muligheder for hvidt pulveriseret sand, lyseblåt hav og afsondrede kroge beskyttet af smukke skove. Med en længde på 300 meter kunne La Pelosa konkurrere med nogle af de smukke strande i Caribien. Stranden er et populært sted for lokale familier og vennegrupper, at tilbringe en fridag sammen, hvilket skaber en sjov og hyggelig atmosfære. Stranden er uhyre lavtvandet, du kan vade ud for tilsyneladende evigt lige op til knæene – næsten som en kæmpe swimmingpool med saltvand.

Torre della Pelosa – et vagttårn fra det 16. århundrede – som blev brugt til forsvar af øen – står på en klippe, der stikker ud i havet. Tårnet er populært blandt dykkere og er et ikonisk vartegn langs denne del af kysten. Sørg for at komme her tidligt om sommeren – eller tidligt på dagen. Den her strand er så smuk, at det forståeligt nok kan blive meget overfyldt

4. Vendicari naturreservat, Sicilien

Cittadella dei Maccari, San Lorenzo, Vendicari, Sicilien

Du skal til en af de skønneste områder på Sicilien for at finde den næste strand. På det sydøstlige Sicilien, lige i nærheden af ​​den smukke og undervurderede by Siracusa ligger der et naturreservat der hedder Vendicari. Det er et beskyttet område, hvor flamingoer, hejrer og storke er mere folkerige end mennesker, hvor havet er azurblåt og stranden er rolig og ren. Den milelange nationalpark er hjemsted for små bugter og smukke strande (billedet er fra Cittadella dei Maccari, San Lorenzo), hvor du har mere end nok plads til at sprede dig.

Er du i det sydøstlige Sicilien, så husk lige at besøge de smukke barokbyer, fx Noto, Modica, Ragusa og Scicli.

5. Marina di Alberese, Toscana

Marina di Alberese toscana

Vi skal ikke glemme Toscana. Normalt er Toscana ikke kendt for smukke og gode strande. Men i den sydlige del af Toscana, i Maremma området, har Toscana faktisk nogle af de mest naturskønne og ufyldte strande beliggende i en vidunderlig og uspoleret natur, som den smukke Marina di Alberese, Der ligger i Maremmas Naturreservat. Det er en smuk strand med fint gyldent sand omgivet af en storslået fyrreskov. Stranden nås via en cykelsti og strækker sig i alt over 8 kilometer. Hovedtrækket ved denne del af Toscanas kyst er dens vilde natur; det er ikke usædvanligt at støde på vilde dyr som ræve og vildsvin.

6. Scala dei Turchi, Sicilien

Scala dei Turchi

Stranden ved foden af ​​Scala dei Turchi, der er en stenet klippe ved kysten nær Realmonte, er slående i sin unikhed. Vi er på Sydsicilien, ca. midt mellem øst og vest, ved Agriento. Strandens brændende bronzefarvede sand er en fantastisk kontrast til det azurblå Middelhav foran dig. For Scala dei Turchi, er en kridhvid klint, der stikker ca. 50 meter op fra havets overflade og har en form som en trappe. Den er dannet af årtusinders vinde og havstrømme, og slebet alle hjørnerne bløde og runde, så du kan sidde eller ligge på den, uden at få sand mellem tæerne. Klippen er skabt af mergel, som er blødt, kalkagtigt, leret og kridhvidt.

Området er berømt for at være et af Siciliens smukkeste naturlige vidundere. Når du er i området, så ligger Tempeldalen, der er en række græske tempelruiner ikke langt derfra. Tempel dalen er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

7. Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

Vi skal til Marche. Den lille oversete østitalienske region, der har så meget at byde på. Hele kysten ligger ud til Adriaterhavet, og her har vi taget en af de smukke strande i området: Spiaggia delle Due Sorelle – eller på dansk: De 2 søstres strand. De to søstre er to klippeskær der ligger ude i vandet. Selve stranden ligger på en spektakulære Riviera del Conero og er kun tilgængelig med shuttle eller båd fra Porto Numana – så her er der virkelig roligt. Kysten består af fine, hvide småsten, der fører ud i det smaragdgrønne Adriaterhav. Den bedste udsigt er fra havet, hvor du kan beundre de stejle hvide klipper i Monte Conero, der rager ud over stranden foran dig.

Pris pr. nat fra
3.700,-

Villa San Galgano – Siena
Toscana Italien

Bo med udsigt over Toscanas smukke landskab i Villa San Galgano. Drømmer du om at bo i en ægte toscansk