Gode råd når du skal på vandreferie

Hvad skal jeg pakke og hvad er godt at vide når jeg skal på vandreferie i Italien? Rejser du med Stay Locals vandreferier, så har vi her samlet en række gode råd og inspiration til din vandreferie i Italien

Hvad skal jeg pakke og hvad er godt at vide når jeg skal på vandreferie i Italien? Vi har samlet en række tips og gode råd som gør din vandreferie god

Gå ikke alene

Lad være med at gå hel alene. Hvis i er flere der går sammen, så er der også flere til at bære vand mm. Rejser du alene, så vil vi foreslå at deltage i en af vores guidede vandregrupper, hvor der er mange der rejser alene, men i mindre grupper. Vores gennemsnitlige gruppestørrelse er ca. 12 personer.

Beklædning

Medbring let og komfortabelt tøj der kan bæres lag-på-lag, alt efter temperaturen. Juli og august er de varmeste måneder, mens der tidligere og senere på sæsonen kan være koldt. Regnbyger kan forekomme, specielt i ydersæsonerne, men et let sæt regntøj kan du få brug for året rundt. En varm fleece/jakke anbefales til køligere aftener og nætter.

Fodtøj

Vandrestøvler til vandreturene, og komfortable sneakers og/eller sandaler til sightseeing og afslapning. Nogle af stierne kan være ujævne, så du kan forstrække en ankel hvis ikke du går med støvler. Sportssko kan ikke anbefales. Sørg for at dine støvler er godt gået til og komfortable før turen begynder. Vi anbefaler at du bærer/medbringer dine støvler som håndbagage på udturen, for hvis din kuffert bliver forsinket så er dine godt tilgåede støver svære at undvære.

Bagage på turen

Du får brug for en kuffert, foruden en dagtursrygsæk der er stor nok til at rumme alt det du skal bruge på en vandretur: Vandflaske, snacks, ekstra tøj og kamera. Din store taske bliver transporteret til dit næste overnatningssted.

Marker dine tasker tydeligt med navn, og efterlad dem på det tidspunkt og sted der er aftalt med hotellet. Når du rejser med offentlig transport skal du altid selv have din bagage med dig.

Bagagetransport

På vores ture, hvad enten de er guidede eller selv-guidede, er baggagetransport inkluderet mellem alle hotellerne.

Andet udstyr der er godt at have medr

Insektsspray, solbriller, solhat, vandrestave, solcreme og vandflaskes anbefales.

Du bør medbringe beholdere til to liter vand, og vi anbefaler at du medbringer vandrestave.

Kort

Sammen med destinations manualen og noter til ruten, får du tilsendt et sæt af kort der er udformet specifikt til din tur. Ruten er markeret på hvert kort sammen med nummererede pit stops der stemmer overens med instruktionerne i rutens noter. Alt materiale vil være på engelsk.

Lokale skatter

Som altid i Italien er der lokale hotelskatter på overnatninger, og de skal allerhelst betales kontant ved afrejse eller ankomst. Beløbet varierer fra €1 til €3 per person per nat, i enkelte store byer er de højere, hvor det højeste beløb er for de højeste kategorier af hoteller. Det er kun gældende i visse landsbyer og byer i Italien, men indføres løbende flere og flere steder. Så tag venligst højde for beløbene i dit budget. Det vil være en umulighed, præcist at sige hvilke skatter der er, da de kan skifte ofte, alt efter det lokale bystyres regler.

Forsikring

Det er en forudsætning for at bestille en tur gennem os, at du har en passende og gældende rejseforsikring. Det er dit ansvar at arrangere din rejseforsikring og sikre dig, at du har læst og forstået alle vilkår og betingelser. Alle de aktiviteter du har intention om at deltage i på turen, inklusiv alle ekstra aktiviteter, skal være dækket ind. Din forsikringspolice skal dække alle udgifter til sygeudgifter and akut hjemsendelse til dit hjemland. Sørg venligst for at checke, at din forsikring inkluderer ambulance helikopter i tilfælde af sygdom eller skader, og den dækker hele din ferieperiode. Sørg venligst for at den dækker hele udgiften til din ferie, for en utilstrækkelig dækning kan annullere dit krav om refundering af udgifterne, i henhold til forsikringsselskabets police.

Har du ikke nogen rejseforsikring, kan vi hjælpe dig gennem vores samarbejde med Europæiske Rejseforsikring.

 

Gode bud på vandreferier i Italien

Hvor ellers end i støvlelandet er det oplagt at tage på vandreferie ? Der er rige muligheder for vandreferie både i Nord i Dolomitterne, i øst og vest, i midten, fx omkring Amalfikystens smukke bjerge eller på Middelhavets største ø, Sicilien.

Aktive ferier i Italien

Selv-Guidet vandreferie på Amalfikysten – 8 dageCampania-Amalfikysten Italien

Besøg den smukke Amalfikyst og den imponerende bugt ved Napoli på denne selv-guidede vandreferie. Tilbring dagene med at gå på den smukke ø Capri og langs den fantastiske kyststi "Sentiero degli Dei" (Gudernes sti) til Positano.

Pris pr. nat fra1.057,-

VÆLG