Din guide til Amalfikysten - det skal du opleve !

For mange lyder en tur til Amalfikysten helt forjættende, men ud over den smukke kyst, hvad kan du så eller bruge tiden til ?
Vi har samlet en række gode tur forslag her.

Amalfikysten – den skønneste kystrute i Italien

Amalfi er indbegrebet af dramatisk natur, imponerende arkitektur, romantiske små byer, charmerende bugter med dejligt klart badevand og ikke mindst mulighed for at smage på de bedste specialiteter fra det italienske køkken. Det er ikke uden grund at Amalfikysten syd for Napoli har en trofast fan-skare der vender tilbage år efter år.

Selve turen langs kysten ER attraktionen i sig selv. Atmosfæren, udsigten, duften og de store syditalienske armbevægelser. Den afslappede atmosfære. Så sæt nogle dage af her og oplev det søde liv på Amalfikysten, både fra vandsiden og landsiden.

Tip: Læs om transport på Amalfikysten

Ravello – musikkens by

Den bedste udsigt ned over det krystalklare vand får du i Ravello. Byen ligger nemlig, modsat de andre byer på Amalfikysten, højt oppe på bjergsiden. Så her er du oppe hvor der er langt til horisonten og med et imponerende udsyn over havet. Der findes flere forskellige steder i byen med god udsigt, men mange har haverne i Villa Cimbrone som favorit. Villaen er egentligt et hotel, men haverne er offentlige (mod betaling) og udsigten fra terassen er rent ud sagt ubetalelig. Gå en tur i den smukke engelske have, sæt dig på en bænk og nyd udsigten.

Ravello bliver ofte også omtalt som ”musikkens by”, og det er ikke helt tilfældigt. Hver sommer er der nemlig Ravello festival,  er bestemt ikke tilfældigt. Hver sommer fyldes byen af musik i forbindelse med den årlige ”Ravello Festival”. Den tyske operakomponist Richard Wagner er uden tvivl den gæst, som har haft størst betydning for Ravello. i 1880 kom Wagner til Ravello, og byen kom til at spille en stor rolle i Wagners liv. Den sidste del af operaen Parsifal, som blev Wagners sidste værk, blev han inspireret til her i Ravello. Efter et besøg i Villa Rufolo skrev Wagner i gæstebogen: ”The enchanted garden of Klingsor has been found” (Den fortryllende Klingsor have er fundet), så vi kan konkludere at haven i Villa Rufolo var en inspiration til haven i operaen. Sidenhen har andre musikere opholdt sig i byen, bl.a. Bernstein og Verdi, som også forelskede sig i Ravello.

Villa Casale

Residence Villa Casale – Ravello Campania-Amalfikysten Italien

Lejlighederne på Villa Casale Bo i din egen lejlighed med mulighed for selv at tilberede lette måltider, som du kan

Pris pr. nat fra732,- VÆLG

Hvis du har mod på en lidt mere udfordrende gå-tur med masser af vandfald, grønt mos og lidt skygge i sommervarmen, kan vi anbefale turen igennem Valle delle Ferriere. Du kan starte fra toppen i Scala og vandre ned til Amalfi by (og tage en bus tilbage) – eller du kan starte i Amalfi og tage turen op og ned. De mange vandfald og vandløb er dejligt kølende på en varm dag. Husk gode sko (der kan være glat) og en flaske vand – og en jakke kan også være en god ide hvis du kommer forår eller efterår. Og husk så lige at slutte turen af i Amalfi med en dejlig italiensk is!

Husk at opleve Amalfikysten fra vandsiden

Amalfikysten er en oplevelse fra land, men den er mindst lige så imponerende set fra en båd. En af de helt klassiske dagsture er et besøg på jet-set øen Capri. Du kan sejle fra flere steder på kysten, og du kan vælge mellem en organiseret gruppetur med nogle få gæster ombord eller en tur med færgen hvor du selv klarer det hele. Husk at bilen skal blive på land, men det gør ikke noget for du kan kun komme rundt på Capri med offentlige transportmidler alligevel.

Det er for eksempel muligt at tage en mindre 12-personers kombineret sejltur til Capri hvor der også er mulighed for at snorkle undervejs eller bare nyde en drink ombord på båden. En del af bådturene laver et stop i Den Blå Grotte. Lagunen, som i virkeligheden er en stor lukket grotte, er 60 x 25 meter i størrelse og indsejlingen er bare 2 meter bred. Derfor foregår besøget i små træbåde med maksimalt 4 personer i hver.

Den Blå Grotte ER smuk og vandet er helt azurblåt men den er også ekstremt populær, hvilket betyder at der i højsæsonen kan være ventetid på op til 2 timer for at komme med en af de små både. Så overvej inden du bestiller din sejltur om besøget i den blå grotte, som ligger på Capri, er ventetiden værd. Smuk er den, men det er resten af området også! Det koster omkring 14 € at besøge grotten, udover selve sejlturen dertil.

Capri blå grotte amalfikysten

Hvis du gerne vil tage færgen til Capri fra f.eks. Posatino så anbefales det på det kraftigste at bestille billet i god tid – der er nemlig tryk på om sommeren. Du kan evt. overveje om det ikke er sjovere at tage til Capri med en aftenfærge når alle turisterne er på vej hjem, sove på øen og så have en turist-fri morgen i fred og ro inden den første færge ankommer. Kabelbanen til toppen af Capri, hvor du kan nyde udsigten over hele øen, kører fra tidligt om morgenen til hen på aftenen og den kører direkte fra centrum af byen. Bagefter er det oplagt at (vindues)shoppe i de eksklusive butikker eller nyde et køligt glas på byens torv.

Vulkanen Vesuv og Pompeii, samt en lille hemmelighed

Italien er fuld af ruiner og en af de mest imponerende samlinger findes uden tvivl i Pompeii, som er placeret lige nord for Amalfi området. Byen blev begravet i aske under et vulkanudbrud for knap 2000 år siden hvor Vesuv eksploderede og ødelagde hele området. Pompeii står i dag som et stillbillede på en svunden tid og du kan sagtens bruge en hel dag her hvis du skal nå at se hele den imponerende by. Hvor Danmark knap nok havde byer omkring år 0 (vi var i jernalderen på det tidspunkt), så var Italien en højtudviklet civilization med et organiseret samfund hvor der var alt fra restauranter, teater forestillinger og til horehuse.

Men hvis du ikke er til en hel dag med ruiner, så findes der et alternativ. Der er faktisk to forskellige områder omkring Napoli der blev begravet samtidigt – Pompeii som de fleste kender, og så en lille hemmelighed, byen Herculaneum. Pompeii er det største og mest besøgte, men den er også hel enorm. Herculaneum på den anden side er meget mindre – og mindre besøgt – så den er både noget mere overskuelig og i bedre stand. Tidsmæssigt kan vi ikke anbefale, at du forsøger at nå begge to på samme dag, men du kan godt nå at kombinere en af dem med et besøg på Vesuv.

Residence Reginella

Residence Reginella – Maiori Campania-Amalfikysten Italien

Residence Reginella er en stor lejlighed med 3 soveværelser og 2 badeværelser med balkoner med den fantastiske udsigt over Maiori,

Pris pr. nat fra1.109,- VÆLG

Især til Pompeii anbefales det at bestille billetter online og evt. sammen med en guidet tur – ellers kan du komme til at stå i kø længe! Hvis du kan, så kom så tidligt som muligt for at undgå de mange turgrupper eller lige omkring frokosttid hvor andre tager sig en siesta. Det kan også være en fordel at starte ”bagfra” så du går modsat turiststrømmen, især om morgenen. Så har du i hvert fald halvdelen af turen nogenlunde for dig selv…

Tip: Husk solcreme og solhat eller kasket for husene i Pompeii har ingen tag, så du får svært ved at finde skygge nogen steder.

Hvis du har mere tid mens du er i området omkring Pompeii og Herculaneum (som hedder Ercolano på italiensk) er det oplagt at besøge den imponerende kæmpe der lagde Pompeii og Herculaneum i ruiner: Vulkanen Vesuv.

Vesuv, eller Vesuvius om du vil, kan ses på lang afstand, for den er mildest talt høj og keglen dominerer hele landskabet i området. Den er i dag en nationalpark som tusindvis af turister hvert år besøger, og udsigten fra toppen dækker hele Napoli by og bugten med, og på en klar dag er den intet mindre end formidabel. Du kan også se både Pompeii og Herculaneium herfra.

Du kan vælge mellem hele 11 forskellige gåture i nationalparken af forskellige længder. Den klassiske tur er ”Il Gran Cono” som er en tur langs kraterranden på Vesuv. Det meste af tiden er der ikke nogen vulkansk aktivitet, så her er smukt og landskabet er særpræget, men der er ingen drama – der kan dog komme en røgstråle med tilhørende lugt af rådne æg fra bunden af krateret.
Men der er som sagt 10 andre ture du også kan vælge imellem, så hvis du har tid så bliv lidt længere end den times tid som turen til toppen tager. Akkurat som på så mange andre ture i Italien så husk vand – og gode sko der sidder godt fast om foden.

Vi håber du kommer til at elske Amalfikysten og al dens charme så meget som vi gør – området fortjener at du bliver nogle dage for at udforske den smukke kyst både til vand og til lands.

Vi ønsker dig rigtig god ferie!