Hvad skal du lave, når du er i Toscana ?

Bløde bakker, snoede veje, duften af pinje, gamle charmerende byer, gode vinbønder, lækre Toscanske restauranter med lokale retter….  og hvad skal du så lave på resten af ferien, som tilgodeser der aktive del af familien ? Der er mange muligheder for aktiviteter i Toscana.

Der er nogle gode forslag her

Her er forslag til aktiviteter på din ferie i Toscana – oplev det verdenskendte landskab med både krop og sjæl.

Toscana ER drømmen om Italien – bløde bakker, snoede veje, duften af pinje, gamle charmerende byer, historiens vingesus og kultur i verdensklasse, og der er mange aktiviteter i Toscana, som du kan kombinere med ferien i egen villa i Toscana.

De fleste der besøger Toscana ser de smukke byer til fods eller nyder landskaberne fra bilen, toget eller en organiseret bustur. Men der findes masser af andre muligheder hvis du gerne vil strække benene og nyde den friske luft ude i landskabet. – Eller tage en tur under jorden…

Er der kalkstenshuler i Toscana?

Ja, det er der! For vi starter under jorden i de fantastiske kalkstenshuler Anro del Corchia. Hulerne er bare en lille del af en af verdens største karst-systemer, hvor underjordiske vandløb har udhulet de fantastiske grotter under jorden. De mange kalkstenshuler udforskes stadigt, men i dag er omkring 70 km af dem kortlagt og der er fundet hele 20 indgange. Du kan sagtens bruge en hel del timer her for, foruden drypstenshulerne, er der også en sølvmine, et marmorbrud og et museum.

Men kalkstenshulerne er hovedattraktionen og turen rundt igennem den åbne del tager ca. 2 timer, og du skal op og ned af ca. 800 trin undervejs. Temperaturen er stabil og på niveau med en vinkælder, og der drypper af vand alle vegne, så husk både en sweater, gode sko så du står fast og en flaske vand. Grotterne besøges i grupper med en guide og tidspunkterne på året varierer, så husk at checke åbningstiderne!

Vandreture i Unesco landskaber

Hvis du hellere vil gå på landjorden så findes der et utal af vandreture i Toscana. Fra de helt lange pilgrimsruter på mange hundrede kilometer som også går igennem Toscana, til dagsture af mere eller mindre krævende karakter. Her foreslår vi en tur til Val d’Orcia som er det essentielle af det toscanske landskab. Faktisk er den på UNESCO’s liste over renæssance landskaber – du får med andre ord direkte adgang til små charmerende byer og de karakteristiske grønne bakker, for da slet ikke at tale om de berømte vinmarker, hvor der bl.a. dyrkes Brunello vinen. Mange af turene begynder eller går igennem Montalcino, Brunelloens hjemby. Du kan gå en tur, der varer et par timer eller vælge en der tager en hel dag, men uanset længden så tag dig god tid og nyd det verdensberømte landskab. Der findes heldigvis gode busforbindelser i området, så hvis ikke du starter og slutter samme sted, så kan du tage bussen tilbage. Og husk at sætte tid af til at smage den lokale vin eller kigge forbi en af de hyggelige vingårde. Et lille tip er at mange af Stay Locals villaer ligger omkring dette område.

Skal der vand under?

Toscana har også en lang hel række af floder og søer – så vandsport er bestemt også en mulighed hvis du gerne vil bruge kroppen. Hvis du elsker fart og skumsprøjt så har du gode muligheder for at rafte i Toscana. Du kan finde ture i niveau fra familie-venlige gummibådsture ned af en et fredeligt vandløb til kategori-3 ture hvor du med sikkerhed bliver våd (og sikkert også ryger en tur i baljen). Hvis du tager på raftingtur, så anbefaler vi, at du tager en t-shirt på der dækker skuldrene og shorts der når helt ned til knæet – man kan blive virkeligt forbrændt hvis den vandfaste solcreme viser sig ikke at være så vandfast endda og man sidder midt på en flod hvor solen brænder ned…

Solcreme skal der også til hvis du gerne vil på kajaktur. Der findes en hel række af forskellige muligheder til alle niveauer. Kajak er ret let, også selvom du ikke har prøvet det før. Hvem har for eksempel ikke lyst til at tage en tur under broerne i Firenze? Du har også mulighed for at komme på kajaktur forskellige andre steder i Toscana – foruden Firenze tilbydes det også i Lucca og en tur ude på landet. Du får selvfølgelig al udstyr med og transport tilbage, og du skal ikke nødvendigvis have prøvet det før.

Vespa Tur til Toscana

Vespa Tur i Toscana, Italien

Lav din egen Pasta - incl. Frokost

Cooking Class lav din egen pasta toscana

Eller skal der motor i?

Vil du gerne opleve det toscanske landskab med 4 hjul under kroppen – men stadigt udendørs – så findes der flere forskellige muligheder. De terrængående ATV/Quad bike ture er en sikker og underholdende måde at blive kølet af i sommervarmen – her bliver t-shirten tør på ingen tid! Du kan vælge alt fra en 1-times tur til halvdagtur med vinsmagning og endda en nat tur. Og husk at i Italien må man gerne være passager på bagsædet. Chaufføren styrer og fotografen skal sidde bagpå, for her er udsigten bedst! Børn kan også sagtens være med her, men der skal være en voksen med kørekort på hver ATV.

Toscana favoritten – Cyklen – eller cykelferie i Toscana.

Vil du hellere ud og køre på 2 hjul, er du kommet til den helt rigtige del af verden! Der findes rigtigt mange forskellige udbydere af cykelture i Toscana, men en af vores favoritter er Casentino e-bikes. De smarte el-mountainbikes klarer selv den værste bakke, og man føler sig som en tour de France-rytter uden at få ret meget sved på panden. Du har mulighed for enten selv at leje en e-bike og tage på din helt egen tur, eller du kan vælge en af deres organiserede ture. Især turen langs Arno-floden er familie-venlig og her kan børn også være med. De helt små får endda deres egen siddeplads i en cykel trailer. Og er du heldig, så gøres der også stop på en vingård undervejs, så tørsten kan stilles.

Selvom deres webside ikke er fantastisk, så taler de godt engelsk og sørger for både cykel og hjelm og de kan også levere cyklerne til dit hotel. Hvis du kommer med tog så er der også gode chancer for de kan hente dig på stationen.

Du kan også udforske Stay Locals self-guidede cykel- og vandreferier – læs mere om det på Aktiv Ferie siden.

Derfor, fyld ferien med aktiviteter i Toscana

Faktisk findes der en hel række af cykelture, både 1-dags ture og cykelture på flere dage – og her får du frisk luft, motion og kan nyde duftene og landskabet på en hel anden måde end fra bilen. Du behøver ikke være i fantastisk form hvis du vælger en el-cykel, men hvis du vælger en almindelig cykel så husk at der er mange (og lange!) bakker i Toscana og solen kan være hård, især om sommeren. Så husk solcreme, hat og masser af vand.

Mulighederne for aktiv ferie i Toscana er med andre ord rigtigt gode, og de kan kombineres med mere afslappende ferie. Man behøver jo ikke give den gas hver dag. 🙂

Men uanset om du er til kulturferie, naturferie eller aktiv ferie i Toscana så skal du jo have et sted at bo… så kontakt os hvis du ikke ved hvilke af vores charmerende og autentiske agriturismo’s i Toscana du skal vælge, når du tager på ferie i Toscana! Er i flere, har du også mulighed for at leje din egen villa med privat pool, så er der også sørget for cykelopbevaringen.

Agriturismo'er i Toscana

Tenuta La campana, Toscana
Pris pr. nat fra630,-

Tenuta la Campana – Asciano
Toscana Italien

Tenuta la Campana ligger pragtfuldt i bakkerne syd for Siena. Den klassiske toscanske herregård har masser af plads inde og ude, pool, restaurant, tennisbane og betagende udsigt

Agriturismo Baccoleno, Toscana
Pris pr. nat fra608,-

Agriturismo Baccoleno – Asciano
Toscana Italien

Toscana er kendt for billedskønne panoramaer, men sjældent er det så flot som her. De lækre lejligheder med aircondition, wi-fi og opvaskemaskine ligger her i ophøjet fredfyldte omgivelser