Rejsetips: Tag Google Oversæt med på farten

Google Oversæt er et af de mest nyttige værktøjer, som du kan tage med på rejse. Det hjælper dig med at kommunikere med lokalbefolkningen, eller finde varen ui supermarkedet, selvom du ikke taler sproget. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til hvordan du bruger Google Oversæt på din tur til Italien. 

Hvordan bruger jeg Google Oversæt?

Google Oversæt er et fantastisk værktøj, der giver dig mulighed for at oversætte tekst, lyd eller et billede mellem et uendeligt antal sprog på et øjeblik. Det er ret simpelt at bruge; du skal bare gå til oversæt.google.com og skrive eller indsætte den tekst, du ønsker at oversætte. Vælg derefter det sprog, du ønsker at oversætte fra, og det sprog, du ønsker at oversætte til. Når du har trykket på “Oversæt”, vil du se det oversatte resultat på siden. Det er det! Google Oversæt har også lavet en app, der blot hedder Oversæt, der kan hentes på Appstore.

Tips til at få det meste ud af Google oversæt

Google Oversæt kan være et meget nyttigt værktøj, når du rejser til et andet land, især hvis du ikke taler sproget. Med denne app kan du eksempelvis læse skilte og menuer i restauranter, kommunikere med lokalbefolkningen og finde ud af, hvad det italienske ord er for hakket oksekød i supermarkedet. For at få mest muligt ud af appen, skal du sørge for at have en god internetforbindelse, så du kan få det bedst mulige resultat. Det kan naturligvis være en udfordring i Italien, men oftest kan en fornuftig 3G sagtens trække det, til den mest almindelig brug. Vi anbefaler også, at du bruger kamera-funktionen til at oversætte billeder, da det kan være meget nyttigt, når du skal læse eksempelvis skilte eller etiketter på varer i supermarkedet. 

Se hvor nemt det er:

Åbn appen Oversæt på din telefon. Herefter trykker du på kamera ikonet og holder det hen over den tekst du ønsker at få oversat, og vupti, i løbet af ganske få sekunder har du teksten oversat.

Google Oversæt er ikke verdensmester i oversættelser til dansk, må vi indrømme. Men hvis du oversætter fx fra Italiensk til Engelsk, så er det faktisk rimeligt godt arbejde der udføres.

Kan Google Oversæt oversætte fra billed- og lydfiler?

Ja, Google Oversæt kan faktisk oversætte fra billed- og lydfiler. Det er en af de mange muligheder, som Google Oversæt tilbyder. For at gøre brug af denne funktion skal du først uploade det fotografi eller den lydfil, som du ønsker oversat. Derefter vil Google Oversæt analysere det og give dig et resultat. Det kan være en øjeblikkelig oversættelse af billedets eller lydfilens indhold, eller om det er en tekst, vil du få den oversat til det sprog, du har valgt.

Er der nogen begrænsninger for hvor meget tekst jeg kan oversætte med Google Oversæt?

Ja, der er visse begrænsninger for hvor meget tekst du kan oversætte med Google Oversæt. Det maksimale antal tegn du kan oversætte er 5000. Dette er gældende for enhver type tekst, du ønsker at oversætte, inklusive web-sider, dokumenter, tekstfiler og endda tale. Det er desuden kun muligt at oversætte op til 50.000 tegn pr. dag. Så det er vigtigt at tænke over, hvor meget du ønsker at oversætte, inden du begynder. På en rejse er dette næppe en begrænsning.

Er der en måde at gemme oversættelser på Google Oversæt?

Ja, det er der! Google Oversæt giver dig mulighed for at gemme ord og sætninger, du ofte oversætter. Dette gøres ved at klikke på knappen “Gem” i det nederste højre hjørne af oversættelsesfeltet. Du kan derefter få adgang til dem fra den udvidede menu, som du finder ved at klikke på knappen “Sprogindstillinger” på hovedsiden for Google Oversæt.

På videoen herunder, kan du få en gennemgang (på engelsk) af Google Oversæt, eller som den hedder på engelsk, Google Translate

Pris pr. nat fra
2.208,-

Villa Anna – Giulianova
Toscana Italien

Oplev skønne Toscana, når du bor i Villa Anna. Når du bor i Villa Anna, bor du med en skøn