Sådan sikrer du din bolig, mens du er på ferie

Det kan være en rigtig god idé at gøre noget ekstra for at sikre din bolig, inden du tager på vinterferie i uge 7. Danmark er nemlig desværre stadig et af de lande i EU som oplever fleste indbrud pr. indbygger.

Det er specielt i ferieperioderne, hvor mange danske familier oplever indbrud i deres bolig. Vi har derfor samlet nogle gode råd til hvordan du bedre kan undgå at tyven vælger din bolig, mens du er på ferie.

For det første er det vigtigt, at der er styr på forsikringerne og at du får nogle til at se efter din bolig mens du er væk, så du har ro i maven under hele ferien.

Google Oversæt kan være et meget nyttigt værktøj, når du rejser til et andet land, især hvis du ikke taler sproget. Med denne app kan du eksempelvis læse skilte og menuer i restauranter, kommunikere med lokalbefolkningen og finde ud af, hvad det italienske ord er for hakket oksekød i supermarkedet. For at få mest muligt ud af appen, skal du sørge for at have en god internetforbindelse, så du kan få det bedst mulige resultat. Det kan naturligvis være en udfordring i Italien, men oftest kan en fornuftig 3G sagtens trække det, til den mest almindelig brug. Vi anbefaler også, at du bruger kamera-funktionen til at oversætte billeder, da det kan være meget nyttigt, når du skal læse eksempelvis skilte eller etiketter på varer i supermarkedet. 

6 gode råd til at sikre din bolig

Andre gode råd til at undgå indbrud kan f.eks. være:

1. Overvej at installere et alarmsystem i din bolig, som straks kan give dig besked på telefonen, hvis der opstår uregelmæssigheder eller bevægelser i huset mens du er væk. Bagger Låse & Alarm tilbyder en gratis prisregner på tyverialarm her.
2. Træk udvalgte gardiner fra, så din bolig ser beboet ud.
3. Få nogle til at vande dine planter, så det ser ud som om du stadig er hjemme.
4. Brug automatiske tænd-og-sluk-ure til at tænde og slukke lys eller tv på bestemte tidspunkter, så det ser ud som om der er nogen hjemme.
5. Elektroniske dørlåse er meget populært hos mange familier, da døren automatisk låses, når den lukkes. Samtidigt kan der udgives tidsbestemte koder til familier eller venner, hvis de skal tjekke boligen, mens du er på ferie.
6. Sørg for at du har en god forsikring, så du kan få økonomisk hjælp, hvis din bolig bliver ramt af indbrud eller anden skade.

Husk også at sikre din bolig udendørs

Det er ikke kun indenfor i boligen, at du skal være opmærksom på bedre sikring. Det er også vigtigt, at du husker at sikre din bolig udendørs mod indbrud.

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan gøre dette. Først og fremmest bør du overveje at installere videoovervågning udenfor din bolig. Derudover skal du låse alle dine haveredskaber inde, så de ikke kan bruges til at bryde ind med. Endelig bør du ikke have for højt beplantning lige op til huset, så potentielle tyve ikke kan gemme sig der.

Skab tryghed med Nabohjælp

Nabohjælp er også en fantastisk gratis app, som kan hjælpe dig med at sikre dit hjem mod indbrud, når du er på vinterferie med familien. Ordningen fungerer på den måde, at det er et samarbejde mellem beboerne i nabolaget og politiet, hvor naboen hjælper med at holde øje med din bolig, mens du er væk.

Man vil få udleveret mærkater, så det er synligt at man holder øje med hinandens boliger. Det skaber er tryghed, som gør det mindre attraktivt for tyve at begå indbrud, og mindre bekymrende for dig at tage afsted på ferie med familien.

Undersøg din forsikringer og hvad de dækker

Det er vigtigt at undersøge, hvad ens forsikring dækker ved indbrud. Dette kan man gøre ved at læse sin forsikringsaftaler igennem inden man tager på ferie og se, hvilke typer af skader der er dækket, samt hvor meget af beløbet, som bliver dækket.

Ofte vil en almindelig husforsikring dække skader som følge af indbrud, herunder tyveri eller ødelagte møbler og inventar. Dog er det ikke alle former for skader der er dækket – nogle forsikringsselskaber har begrænsninger, såsom kun at dække visse typer af skader eller kun op til et bestemt beløb. Derfor bør du altid undersøge dine forsikringsaftaler grundigt med jævne mellemrum for at se, hvad den præcist dækker i tilfælde af indbrud. Det kan også være en god ide at tale med sit forsikringsselskab om eventuelle yderligere muligheder for beskyttelse mod indbrud, som kan give dig endnu større tryghed i din bolig.

Vi håber artiklen kan hjælpe dig med bedre sikring af din bolig, så vi fælles i Danmark kan få reduceret antal indbrud hvert år.

Når du om lidt drager på vinterferie med familien, er det vigtigt at sikre din bolig godt mod indbrud. Det kan du gøre ved at sætte et alarm system op, lade en bekendt holde øje med huset og/eller bede naboen om at kontrollere, at alt ser normalt ud. Desuden bør du tjekke dine forsikringer samt at få huset til at se så beboeligt ud som muligt.

Pris pr. nat fra
891,-

Villa Casalte – Castel Focognano
Toscana Italien

Villa Casalte er en charmerende villa beliggende kun 3 km fra Castel Focognano. Drømmer du om en ferie fyldt med