En rejseguide til ferien i Rom

Planlægger du at besøge Rom på din næste rejse til Italien, og leder du efter de bedste ting at lave under din ferie i Rom?

Så læs med her !

Det er ingen hemmelighed at det vrimler med spisesteder i Rom og du kan med garanti finde lige det du drømmer om.

Men skulle du lyst til at prøve restauranter der enten er helt anderledes, har en fantastisk udsigt eller får maven til at synge, så kommer vores seks forslag til sjove, lækre og besøgsværdige restauranter i Rom lige her.

Spisestederne Idylio og Divinity – Michelin og udsigt over Rom

Faktisk ligger de to restauranter Idylio og Divinity på samme adresse, nemlig som en del af det 5* Pantheon Hotel.

Hvis du tror hotelrestauranter er kedelige så tro om. En hel del Michelin-restauranter i Rom ligger på netop hoteller og det gælder også Idylio.

Den 60’er inspirerede restaurant Idylio har 1* i Michelinguiden og prisniveauet er til at være med på – deres tastingmenu koster 100 euro. Og du får virkeligt veltilberedt mad!

Se hvor lækker Idylio ser ud.

Divinity loungebaren ligger på 6. sal, altså på toppen af hotellet og her kan du nyde en lækker cocktail og udsigten over Roms tage fra den særdeles hyggelige tagterrasse.

Bliver du småsulten kan du også få snacks, en pastaret eller en af deres lækre kager. Loungen og den indendørs restaurant er åben for alle så du behøver ikke bo på hotellet for at kigge forbi.

Se lige den tagterrasse!

Ristotram – Sporvognsrestauranten i Rom

Vil du hellere køre i sporvogn mens du spiser, så er det Ristotram du skal vælge at spise i. Her kommer du på tur i en gammel sporvogn fra 1920’erne.

Turen starter fra Porta Maggiore kl. 20.30 og varer ca. 3 timer. Det koster 60 euro og der er plads til omkring 30 gæster i vognen. Du kan sidde ved 2-personers og 4-personers borde og vær forberedt på at der ikke er super meget plads..
Nogle af afgangene med sporvogns-restauranten i Rom har levende musik.

Når du har kørt ca. 45 minutter stopper sporvognen ved Colosseum og holder stille mens der kommer en cateringbil forbi med mad.

Ristrotram er ubetinget den restaurant i Rom der har den bedste udsigt til Colosseum! Og så er det meget hyggeligt at sidde i den gamle sporvogn.

www.ristotram.it

La Pergola – 3 stjernet Michelin restaurant i Rom

Roms eneste 3 stjernede Michelin restaurant ligger på det klassiske Rome Cavalieri Hotel. Køkkenchefen er tysker og hedder han Heinz Beck og han er lidt af en institution i det italienske køkken.

La Pergola har haft 3 Michelinstjerner siden 2005, hvilket i sig selv er lidt af en rekord, og køkkenet er ‘let og sundt’ med et middelhavs præg. Det er altså smagen og råvarernes kvalitet mere end mængden af smør der gør forskellen.

Som du kan fornemme på hjemmesiden, har du en aldeles fantastisk udsigt fra restauranten over Peterskirkens kuppel.

Selve restaurant La Pergola er internationalt indrettet men stemningen er uformel. Ja, den er klart i den dyrere ende men den er besøget værd!

Så smuk er udsigten fra Restaurant La Pergola

Ristoaereo – Restauranten i Flyvemaskinen

Så er vi nået til lidt en anden slags gastronomisk oplevelse hvor selve restauranten er en ombygget flyvemaskine. Du spiser enten inde i flyet eller lige under ‘maven’.

Den gamle ikoniske ConAir står i dag i et villakvarter og er omdannet til restaurant. Det er dog ikke et hvilket som helst fly, for det har tidligere fløjet været officielt fly for ikke mindre end tre forskellige italienske præsidenter.

Restauranten Ristoeaereo ligger sydvest for Rom helt ude ved kysten. Lufthavnen ligger lige nord for og Ostia syd for. Hvis du har en overnatning i nærheden af lufthavnen, er det her det perfekte sted at spise en middag.

Maden er faktisk forbavsende god og omgivelserne er helt specielle. Det er ikke unormalt hvis tjenerne går i gamle steward uniformer og er du heldig, kan du stikke hovedet ind i cockpittet.

Ligesom så mange andre steder åbner og lukker restauranter i Rom i overensstemmelse med COVID-19 reglerne så check på forhånd om der er åbent.

Ristoaero har ikke en hjemmeside men du kan finde den på Facebook eller læs anmeldelserne på Tripadvisor.

Il Fungo – Restaurant “Champignonen” i Rom

For at finde ‘Il Fungo’ skal du ud til et af de mere futuristiske områder i den sydlige del af Rom.

Bygningen er faktisk et vandtårn men på 14. etage er der lige bygget en restaurant ind i, der meget passende hedder ‘Il Fungo’ – direkte oversat betyder det champignonen. Hvis du ser faconen på bygningen, giver det rigtig god mening selvom andre nok vil mene den ligner mere en UFO.

Fra restauranten har du en smuk udsigt over store dele af det sydlige Rom hvis du ellers kan få blikket fra de lækre fiskeretter, som Il Fungo er berømt for.
Her er særligt smukt når solen går ned og lysene tændes i byens gader og stræder.

Hvis du interesserer dig en smule for italiensk fodbold er champignonen også et godt sted at spise. Restauranten er nemlig et yndet spisested for Roma’s fodboldspillere fordi de kan sidde i fred uden at der er gæster der kigger ind ad vinduerne. Det er lidt svært for paparazzi fotografer og fans at strække så meget hals!

Du finder Il Fungos menu og historie her.

Sacro e Profano – Kirken der er blevet til en smuk Rom-restaurant

Så er vi nået til en hel anden type lokal restaurant. En af dem du sikkert aldrig ville finde fordi den ikke gør meget væsen af sig.

Sacro e Profano er dog værd at gøre væsen af – den lille kirke er i dag ombygget med nænsom hånd til en virkelig smuk restaurant.

Restauranten har ligget her siden 1998 hvilket jo i sig selv er imponerende i en omskiftelig storby som Rom.

Kirken er nævnt allerede i et dokument fra 1199 og mange af de smukke vægmalerier fra middelalderen er heldigvis bevaret. Nyd synet og lad roen sænke sig.

Her i Sacro e Profano restauranten er der bogstaveligt talt højt til loftet så husk at lægge hovedet tilbage og nyd det smukke loftsmaleri under kirkens tag.

Restaurantens køkken består af traditionelle romerske retter og du kan både få varme pastaretter og kolde delikatesser. Pizzaerne kan også anbefales.

Den ombyggede restaurant-kirke i Rom ligger i centrum, ikke langt fra Trevi fontænen.

www.sacroeprofanorestaurant.com

Hvis du selv har gode tips til spisesteder af lidt mere usædvanlig karakter – eller som bare fortjener et besøg – så skriv endelig til os eller kommenter nedenfor.

Inspiration og kilde

Inspiration og kilde til denne artikel er fra Jesper Storgaard Jensen, der har den udemærkede side Det usynlige Italien.