Guide: Forslag til vandreture i Regionen Marche

Interessante Middelalderbyer, god mad, smukt landskab, lækre strande – Marche kan meget, men hvis du skal på tur i Marche, så har vi samlet en række tips til din ferie i Marche, for dig der gerne vil ud at vandre. Der er mange muligheder for aktiviteter i Marche.

Der er nogle gode forslag her

Vandreture i Marche

Den lidt ukendte og oversete italienske region Marche ligger placeret med den mest fantastiske kystlinje ud mod Kroatien – og med Appeniernerne, som er bjergene i nord, de rullende landskaber der ligner Toscana i syd og forenet af den imponerende kyst. Marche er et ukendt mekka for turister der gerne vil opleve det autentiske Italien og samtidigt få masser af frisk luft – og så i en afstand der ikke er længere væk fra Danmark end Toscana.

Riviera del Conero – det hele lidt fra toppen

Bjerget Conero, der med sine 500 meter i højden er et overkommeligt bjerg for en dansker, ligger helt ud til kysten med den mest fantastiske udsigt over havet. Her er klipper, grønne planter og blåt hav så langt du kan se. Stedet her kan – med deres udfordrende ture – helt sikkert få din puls op, hvis det er dét du ønsker, men der findes også kortere ture hvis du bare trænger til at strække ben en halv time. Husk at tage de gode sko på!

Riviera del Conero, Regionen Marche, ItalienRuterne på Riviera del Conero er nummererede og der findes intet mindre end 18 ruter at vælge imellem. Nogle af dem kan også tilbagelægges på cykel eller hesteryg.

Monte Sibillini – nationalparken i nord

Velkommen til rigtigt høje bjerge, storslåede vidder og langt til horisonten! Nationalparken Sibillini er et fantastisk sted at besøge året rundt, men ikke mindst om foråret når alle de vilde blomster folder deres farvepragt ud.

Parken indeholder skønne små middelalder byer hvor du kan holde frokost pit-stop undervejs på turen, men rummer også golde bjerge der kan have sne på toppen og frodige dale med smukke søer. Naturen står ikke stille her – så sent som i 2016 var her et vulkanudbrud der ødelagde en del af vandreruterne. – Og så er her befriende få udenlandske turister! Det er iøvrigt ikke farligt med de vulkanudbrud. Italienerne er rigtigt gode til at holde øje med deres varslingssystemer, så det er yderst sjældent turister kommer til skade.

Der er rigeligt med vandreture omkring Sibillini

Antallet af vandreture er større end du kan nå på en uge, så det skader ikke hvis du forbereder dig lidt på forhånd. De skønne middelalder byer fortjener bestemt lidt tid, men det er det imponerende landskab der trækker. Der er heldigvis en hel række lette til medium vandreture der alle starter i en af de små byer – og som ikke kræver det store udstyr eller erfaring.

Monte Sibillini Marche

Har du mere erfaring med at vandre eller gerne vil udfordre dig selv, så findes der også en hel række længere og mere strabadserende ture med så spændende navne som ”hard life at high altitude” og ”the fearsome gorge of hell” – så er du advaret… 🙂 Det er kun hvis du har erfaring med kort og kompas du skal kaste dig ud i de her ruter, for de er ikke markerede alle sammen og mobildækningen er ikke-eksisterende!

Og så er vi til sidst nødt til at nævne Grotte di Frasassi, de verdensberømte kalkstenshuler der også ligger i Marche. Det er måske teknisk set ikke en vandretur i traditionel forstand, men de spindelvævstynde kridhvide stalagmitter og malakitter er et så imponerende og du skal have vandreskoene på, for der er vådt og køligt under jorden. Vi lyver ikke når vi siger at drypstenshulerne i Frasassi fortjener et besøg – billederne taler vist sit eget sprog! Du kan læse mere om grotterne i vores blog om Udflugter i det ukendte Italien.

Aktive ferier i Italien

Selv-Guidet vandreferie på Amalfikysten – 8 dageCampania-Amalfikysten Italien

Besøg den smukke Amalfikyst og den imponerende bugt ved Napoli på denne selv-guidede vandreferie. Tilbring dagene med at gå på den smukke ø Capri og langs den fantastiske kyststi "Sentiero degli Dei" (Gudernes sti) til Positano.

Pris pr. nat fra1.057,-

VÆLG