Rejs til Umbrien - og oplev det autentiske Italien

Hver gang jeg rejser i Italien, kan jeg godt lide at besøge et nyt sted. Italien rummer rigtigt mange muligheder for en skøn ferie. Det tog mig faktisk rigtigt mange besøg i Italien, førend jeg opdagede Italiens grønne hjerte, Regionen Umbrien….

Jeg er normalt ikke den type menneske, der beordrer folk til at tage et bestemt sted hen, hverken venner eller vores gode kunder her hos Stay Local. Heller ikke når det drejer sig om mit hjerteblod, Rejser til Italien. Jeg plejer at komme med nogle muligheder ud fra de kriterier der er, og lade folk selv bestemme hvad der er godt for dem. Det kan godt være jeg kommer til at lave en undtagelse her 🙂

Turen til Italien skal helst rumme mindst en ny oplevelse – hver gang. Der er stadig et utal antal af steder, så der er nok at tage fat i. Det tog mig dog mange besøg i Støvelandet, førend jeg opdagede Umbrien, også kaldet Italiens grønne hjerte, og nu hvor jeg har set en ganske lille del af det, så må jeg indrømme at det helt klart var en fejl.

Ferie i Umbrien eller Toscana?

Du vil med en simpel google søgning kunne se en masse artikler lavet omkring spørgsmålet Toscana versus Umbrien. Jeg er selv skyld i nogle af dem. Denne artikel vil forsøge ikke at være en af dem. Der er mange ligheder mellem de to regioner, hvilket er logisk, i betragtning af at de er lige ved siden af ​​hinanden – men de er ikke to kopier af hinanden. Nogle af de ting, der adskiller Umbrien fra enhver anden italiensk region, vil være tiltalende for dig, mens andre kan gøre besøg i Umbrien til lidt af en udfordring for dig.

Umbrien er på en måde hvad du forestillede dig, at Toscana ville være, men ikke er.

Lejligheden Vista Lago - Umbrien

Trasimenosøener italiens 4. største sø og udover en del hyggelige byer langs søen, er det også muligt at bade i den.

Monte del Lago, Umbrien

Udsigten fra Villa Monte del Lago, der ligger på en skråning og med den mest fantastiske udsigt over Trasimeno søen. Huset har 12 sovepladser og envidere alt hvad du som familie kan drømme om med bl.a. stor privat have med gamle oliventræer og pool!

Det er slet ikke et forsøg til at nedgøre naboregionen. Der er stadig mange hjørner af Toscana, som turisterne slet ikke har opdaget. Der er hjørner, der kan få dig til at føle, at du er et helt andet sted end det Toscana du plejer at kende. Delvis på grund af den massive turisme i Toscana (for ikke at nævne nogle af verdens mest berømte kunstværker og syv UNESCO-steder) er der dog langt færre af disse sjældne hjørner tilbage i disse dage, end der engang var.

Umbrien modtager derimod en brøkdel af den turisttilstrømning. De to regioner deler mange karakteristika, herunder landskabet og bakkebyernes udseende. Så du vil ofte ikke genkende navnene på bakkebyerne på et Umbrien-kort, som du måske vil kunne i Toscana. Vælg en by, og gå derefter rundt i de charmerende brostensbelagte gader, sukkende selvtilfreds, som om du lige har opdaget stedet. Det føles sådan takket være den bemærkelsesværdige mangel på turistbusser og guider med flag.

Med andre ord, du har ikke Spello helt for dig selv, men det vil være langt mindre overfyldt end på torvet i Siena.

Umbrien – er det Toscana for 20 år siden?

Jeg har læst, at Umbrien er, hvordan Toscana var for 20 år siden, måske, jeg tager det med et gran salt. Faktum er imidlertid, at Umbrien føles bemærkelsesværdigt som det, du sandsynligvis ønskede, at Toscana skulle føles, men Toscana var bare for … Optaget, overfyldt, poleret – kald det hvad du vil. Selvom Umbrien er helt unik og på ingen måde ligner Toscana fra årtier siden, kan det få gennemkørende turister til at føle sig – bare et øjeblik – som om de kom tilbage i tiden til en svunden æra med italienske rejser. Og det alene er specielt – og godt – og er præcist det jeg leder efter på ferier i Italien.

Toscana er en vigtig turistattraktion af nogle meget indlysende grunde. Der er kun et sted, hvor du for eksempel kan se Michelangelos “David”. Men på grund af sin popularitet kan Toscana til tider føles lidt overvældende, og derfor vil du sagtens kunne bo i Umbrien, og tage et par afstikkere ind til Toscana. De er trods alt naboer.

Umbrien – Italiens grønne hjerte

Umbrien har den sjette-laveste befolkningstæthed i hele Italien, hvilket siger noget om en region, der ligger midt i Italien, og lige ved siden af en af Italiens mest populære regioner. Der er naturligvis områder med masser af mennesker, butikker og turistattraktioner – og imellem dem er der store strækninger med bakker, marker, skove og ikke særligt mange mennesker. Regionen med tilnavnet “Italiens grønne hjerte” er ideel til naturelskere med mange muligheder for vandreture, ridning, svømning og meget mere. Det er hjemsted for et af de mest berømte pilgrimsrejser i Europa, kendt for sine åndelige kvaliteter.

Det er på en måde et sted at ånde. Og er det ikke det, så mange af os leder efter på ferie?

Hvordan rejser jeg til Umbrien?

Nu er en af grundene til, at Umbrien har færre turister, at det er relativt vanskeligere, at komme rundt i forhold til andre regioner i Italien. For at komme ud af de største byer er det næsten nødvendigt at have en bil – og det er naturligvis ikke en rejsemetode, som alle benytter.

Men lad ikke en frygt for at køre i Italien holde dig fra at besøge Umbrien. Den gode nyhed er, at der er en række steder i Umbrien, som let kan nås med tog. Den dårlige nyhed er, at disse vil være lidt mere overfyldte end de mindre tilgængelige byer i regionen (dog stadig mindre travle end Toscanas største byer).

Husk også, at du kan leje en bil en dag eller to, når du ankommer, hvis du finder ud af, at du gerne vil udforske det fristende naturskønne landskab. Du kan flyve til enten Rom eller Firenze og derfra leje en bil.

Bare fordi du ikke har hørt om en bestemt by, betyder det ikke, at det ikke er værd at udforske. Du kan forvente, at hver by har en kirke (eller to eller syv), der er værd at besøge, hvoraf mange indeholder kunstværker af museumskvalitet. Der er butikker og caféer, der ser ud som lærebogsdefinitionen af “charmerende” og ”autentiske”, verdensklasse vine og nogle unikke umbriske retter du skal prøve.

Og det er før vi overhovedet kommer til UNESCOs verdensarvsliste.

Så, som jeg startede, du skal altså tage dig tid til at rejse til Umbrien. Tag endelig kontakt til mig, og lad os sammensætte din næste ferie til Umbrien.

Nyttige links til din forberedelse af turen til Italien

ENIT – det italienske statslige turistbureau
Rejsevejledninger fra UM – Udenrigsministeriets officielle rejsevejledninger til Italien